STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με "υπογραφή" Λέτο, 3-2 ο Παναθηναϊκός την Βέροια

Με "υπογραφή" Λέτο, 3-2 ο Παναθηναϊκός την Βέροια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με δυο γκολ του Σεμπαστιάν Λέτο (το δεύτερο στο 94'), ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 την πολύ καλή Βέροια στη Λεωφόρο. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι, γύρισαν το ματς οι παίκτες του Ελευθερόπουλου, αλλά ο Αργεντινός είχε τον τελευταίο λόγο.

Σε μία από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις του, ο Παναθηναϊκός παραλίγο να παραχωρήσει ισοπαλία στην Βέροια, που διατηρείται στην κατηγορία απλώς γιατί υπάρχουν δύο χειρότερες ομάδες… Τελικά, ο εγωισμός του Σεμπαστιάν Λέτο αποσόβησε τα χειρότερα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και ο Αργεντινός σκόραρε στο 94’, πετυχαίνοντας το 3-2 και λυτρώνοντας τους 8.000 θεατές…

Τα δύο γκολ και η απόδοση του Αργεντινού, σε συνδυασμό με τη μείωση της διαφοράς από την ΑΕΚ στους 3 βαθμούς είναι τα μοναδικά θετικά στοιχεία της βραδιάς για τον Παναθηναϊκό. Διότι οι δυσκολίες που συνάντησε για να νικήσει μία από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος στην έδρα του, δεν προμηνύουν καλά πράγματα για τα play off…

Η Βέροια ήρθε στην Αθήνα με αποστολή ανάγκης, δεν είχε αρκετούς παίκτες να γεμίσει το πάγκο της, όμως έπαιξε ως ίσος προς ίσο τον Παναθηναϊκό και παραλίγο να φύγει με τη νίκη από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η ήττα την αδικεί κατάφορα και οι νεαροί ποδοσφαιριστές άξιζαν κάτι περισσότερο από το ματς.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να βελτιώσει πολλούς τομείς εν όψει της συνέχειας, διότι εάν παρουσιάσει ανάλογη εικόνα στα play off, θα έχει προβλήματα. Τουλάχιστον, οι αντίπαλοι που θα τεθεί αντιμέτωπος δεν δείχνουν πολύ καλύτερο πρόσωπο… Περαιτέρω, δεν υπάρχει κάτι να κρατήσει κανείς από το παιχνίδι, αφού έτσι και αλλιώς, ο Παναθηναϊκός δεν έχει στόχο μέχρι να τελειώσει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Με "υπογραφή" Λέτο, 3-2 ο Παναθηναϊκός την Βέροια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαΐδης"

Διαιτητής: Σελίμος (Λακωνίας)

Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

4ος διαιτητής: Γιαννουλάκης (Χανίων)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Βλάχοδήμος Οδ., Μέστο, Σάντσεθ, Τελάντερ, Νάνο, Ζέκα, Λουντ (72’ Αμπέντ), Μπουμάλ (61’ Πέτριτς), Εβανζελίστα, Λέτο, Μαμούτε (46’ Κλωναρίδης)

ΒΕΡΟΙΑ (Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Ναζλίδης, Ανάκογλου, Άρτσε, Μαλόν, Μεληκιώτης (63’ Μάνος), Μπαλάφας (73’Νέτο), Γιαννούλης, Πούγγουρας, Μαγιέφσκι

Γκολ: Πούγγουρας 15’ (αυτ.), Λέτο 65’-94’ / Ναζλίδης 25’, Μεληκιώτης 58’

Κίτρινες: Μπαλάφας 27’, Λέτο 51’, Γιαννούλης 68’, Αμπέντ 77’, Γιαννούλης 94’

Κόκκινη: Γιαννούλης 94’

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα Παναθηναϊκός - Βέροια

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Ανασκόπηση αγώνα

Η έλλειψη κινήτρου για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ήταν φανερή στα πρώτα λεπτά… Ο ρυθμός ήταν αργός και έλειπε η τελική πάσα προς τους επιθετικούς, ώστε να δημιουργηθεί κάποια ευκαιρία. Η μοναδική ανησυχητική στιγμή στο πρώτο τέταρτο ήταν μία κεφαλιά του Μπαλάφα, που πέρασε πολλά μέτρα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ανέλπιστα στο σκορ στο 15’, όταν ο Μέστο έκανε τη βαθιά μπαλιά στον Ζέκα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πάσαρε προς τον Μπουμάλ, όμως στην προσπάθεια του να διώξει, ο Μαραγκός με προβολή άλλαξε πορεία στην μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Καντιμοίρη. H Βέροια επιχείρησε να απαντήσει άμεσα, όμως το σουτ του Μαγέφσκι και μία προβολή του Πούγγουρα κατέληξαν άουτ.

Η ισοφάριση δεν ήρθε με τις δυνάμεις της Βέροιας, αλλά από ένα τραγικό λάθος του Ράσμους Τελάντερ στο 25’. Μετά από διώξιμο του Μαλόν, ο Δανός γύρισε αδύναμα τη μπάλα προς τον Βλαχοδήμο και ο Ναζλίδης πρόλαβε τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Η Βέροια συνέχισε να είναι ανώτερη και στο 34’ ο Ανάκογλου έχασε τετ α τετ, πλασάροντας άουτ.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, οι παίκτες του έκαναν πολλά λάθη και χρειάστηκε να φτάσει το 43’ για να δημιουργηθεί ευκαιρία. Ο Λέτο εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, στο πρώτο δοκάρι ο Σάντσεθ έκανε τακουνάκι και στο πέναλτι ο Μαμούτε πλάσαρε άουτ.

"Ροντέο" το ματς

Ο Παναθηναϊκός άρχισε δυνατά το δεύτερο ημίχρονο και στην πρώτη του προσπάθεια στο 46’, ο Μπουμάλ σούταρε άουτ από πλάγια θέση, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Εβανζελίστα βγήκε τετ α τετ από πάσα του Κλωναρίδη, αλλά μπλόκαρε ο Καντιμοίρης.

Μετά τη δυναμική αρχή, η Βέροια επανέκτησε τον έλεγχο και εκμεταλλεύτηκε άλλο ένα τραγικό λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού. Στο 58’ οι Τελάντερ και Βλαχοδήμος δεν συνεννοήθηκαν και αυτή τη φορά ο Μεληκιώτης έκλεψε με το κεφάλι και σε κενή εστία διαμόρφωσε το 1-2.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αντιδράσει άμεσα και στο 65’ ισοφάρισε με τον Λέτο! Ο Ζέκα έκανε την ψηλοκρεμαστή πάσα, ο Πέτριτς έσπασε το οφσάιντ και με πάσα έστρωσε στον Αργεντινό, ο οποίος σε κενή εστία, σκόραρε. Μετά από δύο λεπτά, ο Μαλόν εξαπέλυσε μία «φωτοβολίδα» από 50 μέτρα, με τη μπάλα να περνά άουτ.

Στο 70’ ο Ζέκα σούταρε εκτός περιοχής με δύναμη και αστόχησε για λίγο, ενώ στο 79’ ο Κλωναρίδης έστρωσε τη μπάλα στον Πέτριτς, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε, αλλά ο Καντιμοίρης απέκρουσε με τα πόδια. Η Βέροια παρά λίγο να «παγώσει» τη Λεωφόρο στο 87’, όταν ο Ναζλίδης έβγαλε τετ α τετ τον Μάνο, αλλά αυτός πλάσαρε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε το τρίτο γκολ με μεγάλη ένταση στα τελευταία λεπτά και τελικά τα κατάφερε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων! Ο Νάνο εκτέλεσε το πλάγιο άουτ από αριστερά, ο Τελάντερ έπιασε την κεφαλιά και ο Λέτο πρόλαβε τον Καντιμοίρη, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα! Στα δευτερόλεπτα που έμειναν, δεν άλλαξε κάτι και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη.

Με "υπογραφή" Λέτο, 3-2 ο Παναθηναϊκός την Βέροια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η φάση του αγώνα

Αναμφίβολα, το γκολ του Λέτο στις καθυστερήσεις σημάδεψε το ματς. Ο Αργεντινός σκόραρε στο 94’, σε ένα χρονικό σημείο που η Βέροια δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ο Λέτο πέτυχε το γκολ και γλύτωσε τον Παναθηναϊκό και πολύ γκρίνια και μουρμούρα…

Ο διαιτητής

Ο Σελίμος δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποια δύσκολη φάση και η διαιτησία του κρίνεται καλή. Άφησε το παιχνίδι να παιχτεί, υπέδειξε όσα λιγότερα φάουλ μπορούσε και ήταν μετρημένος στον πειθαρχικό έλεγχο.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Λέτο ήταν αυτός ο οποίος «κράτησε» τον Παναθηναϊκό στα διαστήματα που είχε τον έλεγχο η Βέροια. Διατήρησε τη μπάλα, ανέβαζε μόνος του την ομάδα στην επίθεση όταν έδειχνε να μπλοκάρει και προσπάθησε να δημιουργήσει. Με την είσοδο του Πέτριτς, βρήκε παίκτη να συνδυαστεί και πέτυχε το 2-2, ενώ στις καθυστερήσεις βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο για να πετύχει το 3-2.

Μας άρεσε

Η διάθεση των Ναζλίδη, Μελικιώτη και Ανάκογλου να κυνηγήσουν κάθε λάθος των αμυντικών του Παναθηναϊκού. Με την επιμονή τους και την εξυπνάδα τους, πρέσαραν τους αντίπαλους και σε δύο περιπτώσεις παρατήρησαν έγκαιρα τα σφάλματα τους και τα αξιοποίησαν, σκοράροντας για τη Βέροια.

Δεν μας άρεσε

Η απόφαση του Στραματσόνι να χρησιμοποιήσει δύο στόπερ οι οποίοι είχαν καιρό να αγωνιστούν. Ο Σάντσεθ είχε να παίξει από τις αρχές Ιανουαρίου και ο Τελάντερ από τις αρχές Μαρτίου. Ειδικά ο Δανός, έδειχνε ανέτοιμος στις κινήσεις του και αυτό φάνηκε στις φάσεις των γκολ. Σε συνδυασμό με τον άπειρο Βλάχοδήμο, ο «άξονας» του Παναθηναϊκού ήταν διαρκώς εκτεθειμένος.

Με "υπογραφή" Λέτο, 3-2 ο Παναθηναϊκός την Βέροια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ