STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Χατζηϊσαΐα στο 91' ο Ατρόμητος, 1-0 τον Αστέρα

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Χατζηϊσαΐας EUROKINISSI SPORTS

Με γκολ του Χατζηϊσαΐα στο 91', ο Ατρόμητος νίκησε 1-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη. Αυτή ήταν η έβδομη διαδοχική νίκη που πετυχαίνουν οι Περιστεριώτες απέναντι στους Αρκάδες, οι έξι με το ίδιο σκορ. (VIDEO)

Με buzzer beater του Δημήτρη Χατζηϊσαΐα, ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 του Αστέρα στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή. Ήταν το πρώτο εφετινό γκολ για τον στόπερ των Περιστεριωτών, ο οποίος με το φινάλε του αγώνα αναρωτιόταν αποκρινόμενος στους συμπαίκτες του: "Τι έβαλα ρε;".

Έβδομη διαδοχική νίκη για τον Ατρόμητο απέναντι στον Αστέρα, οι έξι με το ίδιο σκορ. Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, βέβαια, θα ήταν η ισοπαλία, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Οι νικητές έφτασαν τους 42 βαθμούς (οι 25 έχουν κατακτηθεί εκτός έδρας) και είναι στο -1 από τον Ολυμπιακό (έχει ματς λιγότερο, ενώ εκκρεμεί η έφεση μετά το -3 που επιβλήθηκε στους "ερυθρόλευκους"). Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α' Εθνική που ο Ατρόμητος σκοράρει σε δέκα διαδοχικά παιχνίδια εκτός έδρας! Τελευταία φορά που έμεινε στο "μηδέν" ήταν τον Σεπτέμβριο στη Λάρισα.

Με Χατζηϊσαΐα στο 91' ο Ατρόμητος, 1-0 τον Αστέρα
Με Χατζηϊσαΐα στο 91' ο Ατρόμητος, 1-0 τον Αστέρα

Το πρώτο μέρος είχε γρήγορο ρυθμό. Ο Ατρόμητος έχασε μια σπουδαία ευκαιρία στο 4ο λεπτό και ακολούθως περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Αφού ο Αθανασιάδης "έβγαλε" με το δεξί πόδι του τετ α τετ του Ντιγκινί, από εξαιρετική πάσα του Σάκιτς, οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και πίεσαν τους Περιστεριώτες.

Ο Νταμίρ Κάναντι έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε τον αγώνα με τον Ντιγκινί στην κορυφή, καθώς άφησε τον Ντάουντα στον πάγκο. Ο Σάκιτς που άρχισε αριστερό εξτρέμ, λίγο μετά γύρισε αμυντικός μέσος στο πλευρό του Μάντσον. Μάλιστα ο Αυστριακός έγινε... σκιά του Τόνσο, τον οποίο ακολουθούσε σε κάθε του βήμα.

Την ίδια ώρα, ο Σάββας Παντελίδης ζητούσε από τον Καλτσά να συγκλίνει και από τον Μπέρτο να ανεβαίνει ως εξτρέμ, ώστε να έχει έναν επιπλέον παίκτη στην επίθεση η ομάδα του. Οι γηπεδούχοι πίεζαν τον Ατρόμητο και δημιούργησαν ευκαιρίες, κυρίως με τον Μανιά, στο 14', στο στο 15', στο 35' και στο 44'.

Γήπεδο: "Θ. Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου) και Γιώργος Πασχάλης (Ηπείρου)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Παντελίδης):Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο, Καλτσάς (74' Κυριακόπουλος), Τσιλιανίδης (61' Ζααντί), Μανιάς (77' Δουβίκας).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντ. Κάναντι):Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μπουσούλατζιτς, Σάκιτς (46' Ντάουντα), Μάντσον, Ντιγκινί (58' λ. τρ. Μπρούνο Φελίπε), Βασιλακάκης, Ουάρντα (94' Καρασαλίδης).

Γκολ: 91' Χατζηϊσαΐας

Κάρτες: 41' Καλτσάς, 53' Πασαλίδης - 49' Μάντσον, 57' Γιαννούλης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Αστέρα να έχει οκτώ τελικές και 54% κατοχή μπάλας, ενώ δύο είχε ο Ατρόμητος, με ποσοστό κατοχής 46%. Είχε την υπεροχή η ομάδα της Αρκαδίας, δίχως όμως να παραβιαστεί η εστία του Γιαννιώτη. Με την έναρξη του δεύτερου μισού ο Κάναντι αποφάσισε να κάνει πιο ορθολογικό το σχήμα της ομάδας του. Έβγαλε τον Σάκιτς και πέρασε στον αγώνα τον Ντάουντα. Ο Νιγηριανός πέρασε στην κορυφή, έχοντας αριστερά του τον Ντιγκινί και δεξιά τον Ουάρντα.

Ο Ντιγκινί στο 53' έχασε καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Γάλλος έπιασε κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι. Σε αυτή τη φάση ο επιθετικός του Ατρόμητου τραυματίστηκε και στο 58' έγινε αλλαγή με τον Μπρούνο Φελίπε. Στην προσπάθειά του να φρεσκάρει μεσοεπιθετικά την ομάδα του ο Παντελίδης, έριξε στον αγώνα τον Ζααντί αντί του Τσιλιανίδη. Ο Μαροκινός έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τον Αστέρα.

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Γιαννούλης, Καλτσάς EUROKINISSI SPORTS

Όσο περνούσε η ώρα, ο Ατρόμητος είχε για περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή του και με κινητήριο μοχλό τον Ουάρντα επεδίωκε να διασπάσει την άμυνα του Αστέρα. Στο 72' ο Αιγύπτιος πέρασε κάθετη πάσα στον Βασιλακάκη, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο Ντάουντα που δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία του, έφτασε κοντά σε γκολ στο 81', όταν το σουτ που έκανε κόντραρε και κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι, σε κόρνερ.

Ο Κυριακόπουλος στο 83' είχε σουτ που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 91' έγινε η φάση που έκρινε το ματς. Ο Γιαννούλης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Χατζηϊσαΐας τσίμπησε τη μπάλα προ του Δουβίκα και του Πασαλίδη, στέλνοντας τη μπάλα στο έδαφος και στα δίχτυα (0-1). Στα λεπτά που απέμεναν ο Αστέρας δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ο Ατρόμητος "απέδρασε" με buzzer beater από το "Θ. Κολοκοτρώνης".

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Ντιγκινί, Μουνάφο EUROKINISSI SPORTS
Με Χατζηϊσαΐα στο 91' ο Ατρόμητος, 1-0 τον Αστέρα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φάση του γκολ. Ο Χατζηϊσαΐας δεν είχε ανέβει για το κόρνερ. Ο προπονητής του τού φώναξε να το κάνει. Ήταν τελικά αυτός που σκόραρε και χάρισε μια ανέλπιστη νίκη στην ομάδα του.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης πέρασε απαρατήρητος στο παιχνίδι. Και αυτός και οι βοηθοί του πήραν σωστές αποφάσεις.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Δεν γίνεται να μην επιλεγεί ο σκόρερ. Ο κεντρικός αμυντικός του Ατρόμητου τσίμπησε με τρομερό τρόπο τη μπάλα προλαβαίνοντας Δουβίκα - Πασαλίδη και νίκησε τον Αθανασιάδη.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η τροπή που πήρε το παιχνίδι. Ενώ όλα έδειχναν πως η αναμέτρηση θα ολοκληρωθεί χωρίς γκολ, οι "κυανόλευκοι" από μια στατική φάση "έκλεψαν" το ματς. Η ομορφιά του ποδοσφαίρου.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Για αρκετά μεγάλο διάστημα οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να φτάσουν σε τελική προσπάθεια. Μπορεί το φινάλε να ήταν... δραματικό, αλλά για αρκετή ώρα η μία ομάδα φοβόταν την άλλη.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ