STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Βάργκας η ΑΕΚ, 1-0 τον ΠΑΟΚ

Με Βάργκας η ΑΕΚ, 1-0 τον ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το γκολ του Ρόναλντ Βάργκας αποδείχθηκε αρκετό για την ΑΕΚ, προκειμένου να νικήσει με 1-0 τον ΠΑΟΚ στο "ντέρμπι των Δικεφάλων". Μόνο νίκες για την Ένωση στο 2016, αποβλήθηκε ο Μπερμπάτοφ.

Έξι νίκες σε έξι ματς έχει η ΑΕΚ μέσα στο 2016. Η έκτη ήρθε, την Κυριακή, απέναντι στον ΠΑΟΚ. Το γκολ του Ρόναλντ Βάργκας στο 33ο λεπτό ήταν αποδείχθηκε αρκετό για την Ένωση, σε μια φάση όπου ο Βενεζουελάνος νίκησε με δεύτερη προσπάθεια τον Βελλίδη, εν μέσω γενικότερης σύγχυσης στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του. Ο Βενεζουελάνος πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 33ο λεπτό, αποτυγχάνοντας να νικήσει με την πρώτη τον Βελλίδη, αλλά καταφέρνοντας να το κάνει με τη δεύτερη.

Η ΑΕΚ κρατούσε εύκολα το προβάδισμα που είχε αποκτήσει από το πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να είναι υπνωτισμένος στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 83ο λεπτό, ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ χτύπησε με αγκωνιά εκτός φάσης τον Σιμόες και αποβλήθηκε, "σφραγίζοντας" με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την αρνητική του παρουσία. Ο ΠΑΟΚ έφθασε κοντά στην ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις αλλά ο Ανέστης - εξαιρετικός και σήμερα - και ο Αραβίδης του το αρνήθηκαν.

Η ταυτότητα

Γήπεδο:ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος

Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης, Ιορδάνης Δημητριάδης

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ):Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόζα (91' Σοϊλέδης), Βάργκας (61' Τζεμπούρ), Αραβίδης (91' Μπουονανότε)

ΠΑΟΚ (Ίγκορ Τούντορ):Βελλίδης, Κοροβέσης, Τζαβέλλας, Βίτορ (77' Ρικάρντο Κόστα), Κίτσιου, Τσίμιροτ, Τζιόλης (46' Μπερμπάτοφ), Μακ, Χαρίσης, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (70' Ζάιρο)

Γκολ:33' Βάργκας

Κίτρινες κάρτες: 31' Μπαρμπόζα, 36' Ντίντακ, 85' Αραβίδης / 9' Αθανασιάδης, 33' Μακ, 66' Μπερμπάτοφ, 79' Χαρίσης

Κόκκινες κάρτες: 83' Μπερμπάτοφ

Θυμηθείτε ΕΔΩ live την εξέλιξη του ματς

Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτικές βαθμολογίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ανασκόπηση αγώνα

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ, ο Ρόναλντ Βάργκας ελίχθηκε έξω από την περιοχή δοκίμασε και το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μάρκου Βελλίδη, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Πίεση από ΠΑΟΚ

Στο 11ο λεπτό, ο Αραβίδης παρέλαβε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, άνοιξε στα δεξιά στον Ροντρίγκο Γκάλο περιμένοντας καρτερικά και σωστά την άνοδο του Βραζιλιάνου, αυτός όμως έκανε μια λανθασμένη συρτή σέντρα σουτ αν και είναι αλήθεια ότι Αραβίδης και Μάνταλος έκαναν την ίδια κίνηση, προκαλώντας τις φωνές του Γκουστάβο Πογέτ.

Ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ, Γκάρι Ροντρίγκες, πήρε στην μπάλα από τα αριστερά έδωσε στον Κοροβέση αλλά το τάκλιν του Αντρέ Σιμόες - προ του έτοιμου να επέμβει Ανέστη - ήταν έγκαιρο απομακρύνοντας την μπάλα σε κόρνερ στο 13ο λεπτό.

Στο 18', ο Θέσαρ Άρθο ήταν επιπόλαιος γυρνώντας την μπάλα λανθασμένα προς τα πίσω, ο Γκάρι Ροντρίγκες έγινε αποδέκτης της μπάλας, βγήκε τετ-α-τετ με τον Γιάννη Ανέστη, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ - ο οποίος είναι εξαιρετικός στα τελευταία ματς - τον νίκησε απομακρύνοντας την μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι "αρρυθμίες" στην άμυνα των γηπεδούχων συνεχίστηκαν, ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ από το Πράσινο Ακρωτήρι έγινε πάλι αποδέκτης αλλά αυτή τη φορά κόπηκε πριν φθάσει ενώπιον του γκολκίπερ της Ένωσης.

Γκολ από Βάργκας

Η πίεση του ΠΑΟΚ μειώθηκε κι αυτό έδωσε στην ΑΕΚ την ευκαιρία να κερδίσει κάποια μέτρα του αγωνιστικού χώρου και να πλησιάσει εκ νέου την εστία του Μάρκου Βελλίδη. Και να φθάσει πρώτη στο γκολ για την ακρίβεια.

Στο 33ο λεπτό, ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Άρθο γύρισε την μπάλα από δεξιά, ο Βάργκας έκανε εν κινήσει το σκαστό σουτ από τη μικρή περιοχή, ο Βελλίδης απέκρουσε ασθενώς αλήθεια είναι με τις γροθιές του, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Βενεζουελάνος με δεύτερη προσπάθεια έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Από εκεί και ύστερα, μέχρι το πέρας του πρώτου ημιχρόνου, δεν έγινε κάτι το συνταρακτικό μπροστά από τις εστίες των Γιάννη Ανέστη και Μάρκου Βελλίδη. Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ο Χαρίσης απέφυγε με εξαιρετική ντρίμπλα τον Γιόχανσον, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε εν συνεχεία βιαστικό, αδύναμο κι εν γένει κακό. Εξίσου άστοχο ως προς την εκτέλεση, γιατί η έμπνευση καλή ήταν, ήταν και το σουτ του Πέτρου Μάνταλου, δύο λεπτά αργότερα.

Ευκαιρία να το τελειώσει η ΑΕΚ

Στο 65', ο Γκάλο βγήκε ωραία από τα δεξιά σε μια από τις γνώριμες προελάσεις του έκανε τη σέντρα προς το κέντρο της περιοχής, ο Γιόχανσον όμως επιχείρησε κάτι πολύ φιλόδοξο. Το βολ-πλανέ ήταν ανεπιτυχές γιατί... έπιασε αέρα. Στη συνέχεια της φάσης, ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε.

Στο 73', ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή ευκαιρία όταν μετά από κόρνερ η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Ντίντακ - την ώρα που ο Καταλανός μάρκαρε τον Μπερμπάτοφ - η μπάλα έφθασε στον Τζαβέλλα, εκείνος έπιασε το γυριστό, αλλά όχι όπως θα ήθελε καθώς ο Ανέστης μπλόκαρε.

Τρία λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ έφθασε μια ανάσα από το δεύτερο τέρμα της όταν ο Αραβίδης έβγαλε μια εξαιρετική έξυπνη μπαλιά για τον Μάνταλο, αυτός δεν την πρόλαβε, ο Βελλίδης αιφνιδιάστηκε από αυτό. Τελικά την μπάλα δεν ακούμπησε κανείς κι αυτή κατέληξε βασανιστικά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Βελλίδη.

Η αποβολή του Μπερμπάτοφ

Στο 83ο λεπτό τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ χτύπησε με αγκωνιά τον Αντρέ Σιμόες, εκτός φάσης. Η φάση υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή, ο οποίος κι απέβαλε τον Βούλγαρο χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μόλις βγήκε ο Μπερμπάτοφ, με αριθμητικό μειονέκτημα, ο ΠΑΟΚ έφθασε κοντά στην ισοφάριση. Αρχικά με εκπληκτική απόκρουση του Ανέστη σε σουτ του Κίτσιου, στη συνέχεια με κεφαλιά του Ρικάρντο Κόστα την οποία έδιωξε με κεφαλιά ο Αραβίδης.

Η φάση του αγώνα

Η φάση του γκολ του Ρόναλντ Βάργκας. Και για τη σημασία που είχε για την οικονομία του ματς. Αλλά και για γεγονός ότι "ξεγύμνωσε" την αμυντική αδράνεια του ΠΑΟΚ. Ασθενής αντίδραση σε στημένη φάση, ο Βενεζουελάνος έχει την πρώτη ευκαιρία, δεν την εκμεταλλεύεται με τον Βελλίδη να αποκρούσει ασθενώς, κι αφού κανείς παίκτης του ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται σε θέση ή δεν μπορεί να διώξει αποτελεσματικά, ο Βάργκας εκμεταλλεύεται ιδανικά τη δεύτερη ευκαιρία η οποία του δίδεται.

Ο διαιτητής

Δίκαιος, ως επί το πλείστον, ο Αθανάσιος Γιάχος. Ενδεικτικό τούτου, ο τρόπος με τον οποίον μοίρασε τις κάρτες. Το έκανε ότι δεν είχε άλλη δίοδο, ίσως και με προληπτικό χαρακτήρα. Ορθές αποφάσεις με προτίμηση στην άφεση της εξέλιξης του παιχνιδιού. Τα πολλά λάθη, κι από τις δύο ομάδες, διευκόλυναν το έργο του.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Λίγο άδικο να αφαιρεθεί ο συγκεκριμένος τίτλος από τον σκόρερ, Ρόναλντ Βάργκας. Αλλά η συνεισφορά του Γιάννη Ανέστη ήταν καθοριστική. Τόσο στη φάση του πρώτου ημιχρόνου και το τετ-α-τετ με τον Γκάρι Ροντρίγκες, όσο και στο δύσκολο δίλεπτο για την Ένωση που ακολούθησε μετά την αποβολή του Μπερμπάτοφ. Ξεκίνησε με το αριστερό... σε εκείνο την εντός έδρας ήττα με τον Λεβαδειακό, αλλά πίστεψε στον εαυτό, βρήκε την αυτοπεποίθησή του και εξελίσσεται σε κομβικό στέλεχος της ομάδας. Σημαντικό μερίδιο στην οικονομία της αναμέτρησης.

Μας άρεσε

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα ματς. Μετά βεβαιότητας μπορεί να πει κανείς ότι φέρει τη "σφραγίδα" του Γκουστάβο Πογέτ. Κυνική, ουσιαστική, αποτελεσματική. Μετά το προβάδισμα που απέκτησε με το γκολ του Ρόναλντ Βάργκας, υπήρχε η γενική αίσθηση ότι η Ένωση δεν απειλούνταν με ισοφάριση. Αντίθετα έδινε την εντύπωση ότι είναι πιο κοντά στο γκολ, εκμεταλλευόμενη τα κενά που άφηναν οι φιλοξενούμενοι.

Με Βάργκας η ΑΕΚ, 1-0 τον ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν μας άρεσε

Η γενική αντιμετώπιση του ματς από τον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο ημίχρονο όταν είχε την μπάλα στα πόδια του, ήταν ιδιαίτερα φλύαρος με αποτέλεσμα να σπαταλήσει κάποιες ευκαιρίες με καλές προϋποθέσεις. Μετά το γκολ του Ρόναλντ Βάργκας, ως να "έσβησαν τα φώτα" για την ομάδα του Ίγκορ Τούντορ. Ο Κροάτης έκανε τις κινήσεις του με την είσοδο των Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ και Ζάιρο, αλλά η ομάδα σαν σύνολο έμοιαζε υπνωτισμένη. Ήταν εμφανές και σε ατομικό επίπεδο. Αρνητικός πρωταγωνιστικής ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ. Κακή η παρουσία του με το που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, αποβλήθηκε και για αγκωνιά που έδωσε στον Σιμόες στο 83ο λεπτό.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ