STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Τόνσο ο Ατρόμητος, 1-0 τη Βέροια

Με Τόνσο ο Ατρόμητος, 1-0 τη Βέροια
Ατρόμητος, πανηγυρικό ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με γκολ του Τόνσο στο 26' ο Ατρόμητος, νίκησε 1-0 τη Βέροια και κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα. Ισορροπημένο παιχνίδι στο Περιστέρι, με τη "Βασίλισσα του Βορρά" να πληρώνει μια αμυντική αδράνεια.

Τη δεύτερη νίκη του στην εφετινή Super League πανηγύρισε ο Ατρόμητος. Και αυτή επετεύχθη στο Περιστέρι και μάλιστα με το ίδιο σκορ. Οι "κυανόλευκοι" με γκολ του Μαρτίν Τόνσο (το πρώτο του στην Ελλάδα) στο 26' επιβλήθηκαν 1-0 της Βέροιας και έφτασαν τους επτά βαθμούς σε πέντε παιχνίδια.

Από την άλλη, η Βέροια έδειξε εκ νέου ένα συμπαγές σύνολο, το οποίο ωστόσο πλήρωσε μια αμυντική αδράνεια. Παρότι οι "κυανέρυθροι" ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους. Πρώτη ήττα με τον Θωμά Γράφα στην τεχνική ηγεσία η "Βασίλισσα", που έδειξε καλό πρόσωπο.

Το "χτύπημα" του Τόνσο ήταν αρκετό

Ο Γιώργος Κορακάκης δεν αλλάζει το 4-2-3-1 για τον Ατρόμητο. Με αυτό κατέβασε την ομάδα του απέναντι στη Βέροια. Από την άλλη ο Θωμάς Γράφας άφησε εκτός τον Βασιλαντωνόπουλο, πέρασε στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής τον Χαροντάκη, στο 4-4-2, με τον Σισίνιο κοντά στον Καπετάνο, στη γραμμή κρούσης.

Πολύ προσεκτική στην αμυντική της λειτουργία η "Βασίλισσα του Βορρά" στα πρώτα λεπτά, με τους Περιστεριώτες να δυσκολεύονται να βρουν κενούς χώρους και τον Ουμπίντες να αναζητά τη μεσοεπιθετική γραμμή με βαθιές μπαλιές. Αν, μάλιστα, ο Καπετάνος, τελείωνε τη φάση του 16' με επιτυχία, οι "κυανέρυθροι" θα άνοιγαν το σκορ πρώτοι.

Στην αριστερή πλευρά ο Ναβαλόφσκι με τον Μεληκιώτη συνεργάζονταν μια χαρά, ενώ ένα επιπόλαιο λάθος στη μεσαία γραμμή για τη Βέροια έφερε την πρώτη τελική του Ατρόμητου στο 23', με το σουτ του Τόνσο που πέρασε άουτ. Μια δεύτερη αμυντική αδράνεια δεν πέρασε ατιμώρητη. Ναβαλόφσκι, Αρσε, Μεληκιώτης και Καλί είδαν Παπαδόπουλο - Τόνσο να συνεργάζονται άψογα, με τον Αργεντινό στο 26' να τελειώνει τη φάση με γκολ, στο 26' (0-1)!

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Νίκος Πουλημάς (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Μιχάλης Δόσης (Αθηνών)

4ος: Γιώργος Γιαννουλάκης (Χανίων)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης):Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Κεϊτά (82' Κοντοές), Ουμπίδες, Βασιλείου, Στόιτσεφ (60' Μπάγκα), Τόνσο, Δ. Παπαδόπουλος (64' Λε Ταλέκ).

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ, Μαλόν, Καλί, Χαροντάκης (61' Βασιλαντωνόπουλος), Ναβαλόφσκι, Μαραγκός, Μπαλάφας, Άρσε, Σισίνιο (88' Αντώνης), Μεληκιώτης (69' Βίτι), Καπετάνος.

Γκολ: 26' Τόνσο

Κάρτες: 9' Ουμπίντες, 51' Φυτανίδης, 93' Μπίτολο - 48' Χαροντάκης, 64' Μπαλάφας, 84' Καλί, 90' Μαραγκός

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ατρόμητος πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Ο Καπετάνος ήταν μόνος στη γραμμή κρούσης και έδινε "μάχες" με τον Φυτανίδη, ο Άρσε επεδίωκε να φτιάξει παιχνίδι χωρίς επιτυχία, τη στιγμή που και η μακεδονική ομάδα έφτασε σε δύο ακόμη ευκαιρίες, με Μπαλάφα και Καπετάνο. Στο 58% η κατοχή μπάλας για τον Ατρόμητο με τη λήξη του πρώτου μέρους και με μία τελική περισσότερη.

Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Η Βέροια έφτασε μια... ανάσα από το 1-1 με στατική φάση. Στο 47' το χτύπημα φάουλ του Άρσε βρήκε τον Μεληκιώτη αμαρκάριστο, ο οποίος από κοντινή θέση δεν έβαλε καλά το κεφάλι και έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Ο Ατρόμητος στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, με τον Κορακάκη να αλλάζει πλευρές σε Βασιλείου - Στόιτσεφ.

Η Βέροια κυκλοφορούσε περισσότερο τη μπάλα, όμως συναντούσε δυσκολία στη δημιουργία τελικής. Ο Ατρόμητος έδωσε χώρο και είχε σαφή στόχο να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Ύστερα από εκείνη την κεφαλιά του Μεληκιώτη, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 71', με το δυνατό σουτ του Καπετάνου που απομάκρυνε ο Γκορμπούνοφ.

Με Τόνσο ο Ατρόμητος, 1-0 τη Βέροια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γράφας έριξε στο ματς Βασιλαντωνόπουλο και Βίτι για να ενισχύσει την επίθεση, αν και τη δουλειά που έκανε στο δημιουργικό σκέλος ο Άρσε αδυνατούσε να την κάνει άλλος. Παθητικό παιχνίδι για τους Περιστεριώτες στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου 45λέπτου, με σαφή πρόθεση να διαφυλάξουν το πολύτιμο 1-0. Στο 88' ο Καπετάνος έπιασε την κεφαλιά από τη σέντρα του Ναβαλόφσκι, αλλά πέρασε άουτ. Τελικά η ομάδα των δυτικών προαστίων πέτυχε το στόχο της και χωρίς να εντυπωσιάσει κατέκτησε τους τρεις βαθμούς.

Δείτε τη βαθμολογία της Super League και όχι μόνο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Θα επιλέξουμε αυτή του 47'. Ήταν κλασική ευκαιρία για το 1-1 και δεν έγινε για τη Βέροια. Ο Μεληκιώτης ήταν αφύλαχτος και από θέση βολής έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από το δοκάρι, με το κεφάλι. Ήταν η σημαντικότερη φάση για τους Μακεδόνες στο δεύτερο μισό, η οποία δεν αξιοποιήθηκε και χάθηκε το ματς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Με Τόνσο ο Ατρόμητος, 1-0 τη Βέροια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νίκος Πουλημάς δεν κλήθηκε να πάρει δύσκολη απόφαση. Οι κίτρινες κάρτες που έδειξε ήταν σωστές, αν και του "έφυγε" μία στο πρώτο μέρος, για κράτημα του Κιβρακίδη σε αντίπαλο. Οι υπόλοιπες υποδείξεις ήταν ορθές. Ένα παιχνίδι που ο Κερκυραίος, αλλά και οι βοηθοί του, πέρασαν απαρατήρητοι.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Μαρτίν Τόνσο. Τώρα πλέον παίζει στη φυσική του θέση και αποδίδει καλύτερα. Ο Αργεντινός χρησιμοποιήθηκε πίσω από τον Παπαδόπουλο, δεκάρι. Αυτός έκρινε το ματς με το διαγώνιο κοντινό σουτ. Δεν είναι ότι πραγματοποίησε καμιά τρομερή εμφάνιση, αλλά έβαλε το γκολ, έδειξε μαχητικότητα, ενώ μέχρι τα τελευταία λεπτά έτρεχε ακατάπαυστα και βοήθησε και αμυντικά.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ατρόμητος δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, αλλά για δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι είχε την ουσία. Μετά το 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, με το ίδιο αποτέλεσμα επικράτησε και της Βέροιας.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Χωρίς να είναι χειρότερη, έχασε. Η Βέροια θα μπορούσε να αποφύγει τη στιγμιαία αδράνεια στο πρώτο μέρος, που της κόστισε ακριβά. Στην τελική προσπάθεια δεν υπήρξε η δέουσα προσοχή, με αποτέλεσμα να χάσει στο Περιστέρι.

Photo credits: Action Images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ