STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με το πρώτο του Ντιογκό η Κέρκυρα, 1-0 την Ξάνθη

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΞΑΝΘΗ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΞΑΝΘΗ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Κέρκυρα νίκησε εντός έδρας με 1-0 την Ξάνθη χάρη στο πανέμορφο γκολ του Κεβίν Ντιογκό, πρώτο του Γάλλου μέσου στη Super League. Με δέκα παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο οι "ακρίτες", λόγω της αποβολής του Γουάλας.

Με το πρώτο γκολ του Κεβίν Ντιογκό στο ελληνικό πρωτάθλημα, η Κέρκυρα επικράτησε (1-0) της Ξάνθης για την αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Γάλλος μέσος με φανταστικό γυριστό, μετά από εξαιρετική σέντρα του Κόντου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς. Νωθρή η Ξάνθη, έπαιξε με αριθμητικό μειονέκτημα για ένα ολόκληρο ημίχρονο, καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου ο Γουάλας απεβλήθη με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα πάνω στον Γεωργίου.

Μάλιστα, το χτύπημα ήταν τόσο σφοδρό, καθώς ο εξτρέμ της νησιωτικής ομάδας δέχθηκε εξ' επαφής το πόδι του αντιπάλου του στο πρόσωπο και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Δεύτερο διαδοχική νίκη για την Κέρκυρα, μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Αστέρα (1-2) στην Τρίπολη. Τρίτο σερί ματς αήττητη, καθώς είχε αναδειχθεί ισόπαλη (0-0) εντός έδρας με τον Παναιτωλικό. Από τις 17 Δεκέμβρη του 2016 έχει να χάσει στην έδρα της η Κέρκυρα (τότε είχε χάσει 0-5 από τον ΠΑΟΚ), καθώς από τότε έχει τρεις ισοπαλίες και δύο νίκες. Στα τρία τελευταία εντός, μάλιστα, δεν έχει παραβιαστεί η εστία της.

Επιστροφή στις ήττες για την Ξάνθη μετά από δύο διαδοχικές νίκες (επί Παναθηναϊκού και Πλατανιά). Τέταρτη διαδοχική εκτός έδρας ήττα για την Ξάνθη, μετά από Φάληρο, Νέα Σμύρνη και Περιστέρι (μόνο σε αυτό το γήπεδο κατάφερε και σκόραρε). Τελευταία εκτός έδρας νίκη στο "Καυτανζόγλειο" με 1-0 επί του Ηρακλή.

Με το πρώτο του Ντιογκό η Κέρκυρα, 1-0 την Ξάνθη
Με το πρώτο του Ντιογκό η Κέρκυρα, 1-0 την Ξάνθη

Με το πρώτο του Ντιογκό

Επτά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Ντε Λούκας έβγαλε μπαλιά προς τον Γιουνές, ο Βενέτης έχασε τον Τυνήσιο, αλλά εκείνος έκανε λάθος κοντρόλ και ο Κουτζαβασίλης βγήκε και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 25ο λεπτό, ο Ντιόγκο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Γεωργίου παρά την προσπάθεια που έκανε δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή.

Στο 37ο λεπτό, ο Επστάιν έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Τουράμ, ο Καρασαλίδης έβγαλε εκτός πορείας τον Βραζιλιάνο εκτός πορείας και ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΞΑΝΘΗ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΞΑΝΘΗ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Γεωργίου προσπάθησε να πάρει την μπάλα με το κεφάλι για να βγει σε θέση τετ-ατετ, ο Γουάλας τον βρήκε με κλωτσιά στο κεφάλι. Ο εξτρέμ της Κέρκυρας έμεινε στο έδαφος για μερικά λεπτά και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, αν και είναι καλά στην υγεία του.

Ο Δημήτρης Καραντώνης απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Βραζιλιάνο αμυντικό της Ξάνθης - σωστά - αν και είχε κίτρινη κάρτα ήδη, εξαιτίας της σφοδρότητας του χτυπήματος.

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης

Βοηθοί: Τ. Πετρόπουλος, Δ. Γκάκας

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκομές, Βενέτης, Ντιμιτρόβσκι, Ντιόγκο, Νίκιτς (62' Ντουάλα), Σιόντης, Γεωργίου (46' Κόντος), Ντιογκό (85' Σπίνουλας), Επστάιν, Τουράμ.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Φλίσκας, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Γουάλας, Ντε Λούκας, Καμαρά (46' Σιλά), Τριάδης (61' Λάζιτς), Βασιλακάκης, Λουσέρο (74' Πιζέλι), Γιουνές.

Γκολ: 65' Ντιογκό

Κάρτες: 4' Ντιογκό, 17' Νίκιτς, 47' Τουράμ, 90'+2' Ντιόγκο, 90'+3' Κουτζαβασίλης / 22' Γουάλας, 28' Λισγάρας, 45' +1' (απευθείας κόκκινη) Γουάλας, 90'+2' Πιζέλι

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Στο 49ο λεπτό, ο Κόντος έπιασε την κεφαλιά μετά από εξαιρετική προσποίηση και σέντρα του Επστάιν, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 56ο λεπτό, ο Κόντος έκανε το σουτ, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε, ο Ντιογκό δοκίμασε νέο σουτ, αλλά ο Βασιλακάκης έβαλε την κόντρα κι απέκρουσε την προσπάθεια του Γάλλου.

Στο 66ο λεπτό η Κέρκυρα άνοιξε το σκορ. Ο Επστάιν από τα δεξιά, με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Κόντο στα αριστερά, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Ντιογκό με γυριστό σουτ έδωσε το προβάδισμα στη νησιωτική ομάδα.

Στο 89ο λεπτό η νησιωτική ομάδα είχε δοκάρι με τον Ντουάλα. Ο Αφρικανός βγήκε από τα δεξιά και προτίμησε να κάνει το σουτ, υπό δύσκολη γωνία, αντί να δώσει στον Τουράμ, ο οποίος είχε κάνει την κίνηση.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΞΑΝΘΗ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΞΑΝΘΗ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του γκολ της Κέρκυρας τόσο για την ουσία, όσο και για την ομορφιά του. Ο Γάλλος μέσος είχε την έμπνευση να επιχειρήσει το γυριστό και εκτέλεσε την προσπάθειά του τέλεια. Πέραν του θεάματος, αυτό το γκολ έκρινε την αναμέτρηση. Τρεις βαθμοί για την Κέρκυρα, κανένας για την Ξάνθη.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Πολλές κίτρινες κάρτες από τον Δημήτρη Καραντώνη. Προτίμησε αυτή τη μέθοδο για να ελέγξει το ρυθμό του ματς και να αραιώσουν τα σκληρά μαρκαρίσματα. Δύο οφσάιντ που δόθηκαν κατόπιν υπόδειξης των βοηθών, κακώς δόθηκαν. Σωστή και δίκαια η αποστολή του Γουάλας. Σωστά διαμαρτύρεται η Κέρκυρα για πέναλτι σε χέρι του Ντε Λούκας μετά από σουτ του Νίκιτς, αν και πρόκειται για δύσκολη φάση.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Κεβίν Ντιογκό πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Κέρκυρας. Άλλωστε, είναι προσθήκη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Στη "ζυγαριά", ο Γάλλος είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης καθώς με το δικό του γκολ η νησιωτική ομάδα πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Αλέξανδρος Κόντος με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, στη θέση του τραυματία Φώτη Γεωργίου, άλλαξε όλη την εικόνα της γηπεδούχου ομάδας. Πάτησε περιοχή, ανέλαβε πρωτοβουλίες, προκάλεσε ρήγματα και κυνήγησε το γκολ. Αφού δεν κατάφερε να το κάνει ο ίδιος, έδωσε την ευκαιρία με την εξαιρετική του σέντρα στον Ντιογκό να το κάνει. Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Γεωργίου στο πρώτο ημίχρονο, καθώς αντικαταστάθηκε μετά το χτύπημα που δέχθηκε από τον Γουάλας.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η Ξάνθη στο σύνολό της. Αποτελεί ελαφρυντικό το γεγονός ότι έπαιξε ένα ολόκληρο ημίχρονο (δεύτερο) με αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά ακόμη κι όταν έπαιζε με έντεκα παίκτες η επιθετική της παρουσία ήταν πενιχρή. Όπως υποστήριξε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τη λήξη του ματς, "είναι ένα τέλειο ματς για να το αναλύσεις και να δεις πώς πέταξες τρεις βαθμούς". Ο Γουάλας εκτίμησε τη φάση με λανθασμένο τρόπο κι άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ