STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με το πόδι στο γκάζι η ΑΕΚ, 4-0 την Ξάνθη

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και χατ τρικ του Βράνιες, η ΑΕΚ "σκόρπισε" 4-0 την Ξάνθη, για την 22η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Το τέταρτο τέρμα ο Μπακασέτας. Ξανά στο -2 από τον ΠΑΟΚ η Ένωση.

Μπορεί η ΑΕΚ να συμπλήρωσε πέντε παιχνίδια μέσα σε δυο εβδομάδες. Μπορεί να είχε μόλις πριν τρεις μέρες ευρωπαϊκό ματς. Όμως συνεχίζει με το πόδι στο γκάζι. «Σκόρπισε» με 4-0 την Ξάνθη, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και με τον Βράνιες να πετυχαίνει χατ τρικ και να γράφει… ιστορία.

Μάλιστα η ΑΕΚ όχι μόνο πήρε με ευκολία τους τρεις βαθμούς, όχι μόνο έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά είχε και την ευκαιρία να κάνει οικονομία δυνάμεων, ενόψει της ρεβάνς με τη Ντιναμό στο Κίεβο.

Το τελείωσε από το πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο που είχε ζητήσει ο Χιμένεθ από τους ποδοσφαιριστές του, όπως διαβάσατε στοSport24.gr, ήταν ένα γρήγορο γκολ. Διότι αυτό θα ήταν το κλειδί για να κερδίσει η ΑΕΚ και την κούραση από τα συνεχόμενα ματς, αλλά και το παιχνίδι. Όπερ και εγένετο. Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν στο γήπεδο, ακριβώς γι’ αυτό το γρήγορο γκολ. Και το πέτυχαν. Μόλις στο 5λεπτό και με τον πιο… ασυνήθη ύποπτο. Μετά από φάουλ του Γκάλο, η μπάλα έφτασε στον Βράνιες, ο οποίος εξ επαφής την έστειλε στα δίχτυα. Από την στιγμή που η ΑΕΚ πέτυχε αυτό που ήθελε, έβαλε το πόδι στο… γκάζι και δεν το έβγαλε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου. Αντίθετα με την Ξάνθη, που έδειχνε να… μπάζει από παντού στην άμυνα της.

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος(Αρκαδίας)

Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Βεργέτης (Αρκαδίας)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Γκάλο, Σιμόες (65’ Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (70’ Γιακουμάκης), Μπακασέτας (59’ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Αραούχο

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Σιλά, Κασάδο (46’ Μεχία), Μελιόπουλος, Καμαρά (80’ Ορφανίδης), Ντε Λούκας, Ντουρίτσκοβιτς (60’ Τριάδης), Μπρίτο, Γέντρισεκ

Γκολ: 5’ Βράνιες, 20’ Βράνιες, 34’ Βράνιες, 45’ Μπακασέτας

Κάρτες: 43’ Γέντρισεκ, 61’ Μπρίτο

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Στο 13λεπτό ο Μπακασέτας με απευθείας εκτέλεση φάουλ, υποχρέωσε τον Ζίφκοβιτς σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ. Ενώ στο 19’ πάλι ο Βράνιες με σουτ, λίγο έλλειψε να βρει στόχο, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε ελάχιστα άουτ. Τελικά η ΑΕΚ βρήκε και το δεύτερο γκολ, στο 20λεπτό. Πάλι με τον Βράνιες, που πήρε την μπάλα με συστημένη εκτέλεση κόρνερ από τον Μπακασέτα και με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο γκολ του.Η συνεργασία των δυο, έφερε και το τρίτο γκολ της ΑΕΚ στο 34’. Ο Μπακασέτας έβγαλε την σέντρα και πάλι ο Βράνιες με κεφαλιά εξ επαφής, έκανε το 3-0. Και το κερασάκι στην τούρτα του επιθετικού ρεσιτέλα της ΑΕΚ για το πρώτο ημίχρονο, έβαλε και πάλι ο Μπακασέτας. Αυτή την φορά ως εκτελεστής με κεφαλιά, στη σέντρα του Γκάλο.

ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Με το σκορ να είναι στο 4-0 ήδη από το πρώτο ημίχρονο, ήταν αναμενόμενο πως το δεύτερο 45άλεπτο θα κυλούσε ως τυπική διαδικασία. Αφενός διότι στην ΑΕΚ το μυαλό θα ήταν περισσότερο σε συντήρηση δυνάμεων ενόψει της ρεβάνς με τη Ντιναμό Κιέβου την προσεχή Πέμπτη (22/2), αφετέρου διότι στην Ξάνθη δεν είχαν πλέον στο μυαλό τους, πως μπορούν να πάρουν κάτι από το ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πάντως οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να γίνουν ελαφρώς πιο δραστήριοι και πιο απειλητικοί.

Και έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Μπρίτο στο 52’, όταν σούταρε δυνατά αλλά άουτ. Ωστόσο και η ΑΕΚ, έδειχνε να θέλει να συνεχίσει να ψάχνει το γκολ. Όχι με την ίδια πίεση όπως στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά τις περισσότερες φορές με σωστό κτίσιμο επιθέσεων. Πάντως με εξαίρεση ένα σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 64’ το οποίο απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς στην κλειστή του γωνία, άλλες μεγάλες ευκαιρίες για γκολ η ΑΕΚ δεν είχε. Μόνο πίεση στην Ξάνθη και κερδισμένα κόρνερ. Εξ ου και το σκορ, όπως είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο, δεν άλλαξε μέχρι τέλους.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μπορεί το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Βράνιες να μην ήταν θεαματικό. Αλλά είχε την σημασία του. Η ΑΕΚ μετά από πολύ καιρό και μια μεγάλη συζήτηση για την αδυναμία να βρει γκολ από κόρνερ, σκόραρε από τέτοια φάση. Με τον Μπακασέτα να εκτελεί και τον Βράνιες να σκοράρει

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Μαντάρα τα έκανε ο Διαμαντόπουλος. Στο 2λεπτό υπάρχει τράβηγμα και ανατροπή του Χριστοδουλόπουλου μέσα στην περιοχή, αλλά χωρίς να υποδειχθεί παράβαση. Ενώ ακόμα πιο καθαρό πέναλτι, που δεν έδωσε ο Διαμαντόπουλος, ήταν η ανατροπή του Μελιόπουλου στον Λιβάγια, στο 4λεπτό. Στην φάση του πρώτου γκολ, ο Βράνιες είναι σε θέση οφσαίντ. Όμως η μπάλα φαίνεται να πηγαίνει στον Βόσνιο από τον Καμαρά.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Πέτυχε χατ τρικ, μέσα σε 29 λεπτά. Και μάλιστα τα τρια πρώτα γκολ της ΑΕΚ. Και δεν είναι καν επιθετικός. Ο Όγκνιεν Βράνιες λόγω επίδοσης, κερδίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του ματς, παρόλο που ο Μπακασέτας έκανε πράγματα και θαύματα με δυο ασίστ και ένα γκολ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μπακασέτας έβγαλε ένα ημίχρονο, στο οποίο έδωσε δυο ασιστ και πέτυχε ένα γκολ. Και για ακόμα ένα ματς έδειξε, πως ειδικά από τότε που τραυματίστηκε ο Μάνταλος, έχει προσφέρει πολλά στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αμυντική λειτουργία της Ξάνθης, ήταν επιεικώς τραγική. «Έμπαζε» από παντού και δεν μπορούσε ούτε να καλύψει την ανάπτυξη του παιχνιδιού της ΑΕΚ από τα άκρα, αλλά ούτε να βγάλει σωστά τα μαρκαρίσματα στο κέντρο της άμυνας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ