STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με την ψυχή στο στόμα ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Λεβαδειακό στο Φάληρο

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ένα σουτ του Κούτρη στο 84', σε συνδυασμό με το μοναδικό λάθος του... Superman Επασί στο Φάληρο, γλίτωσε τον Ολυμπιακό από κάζο κόντρα στον Λεβαδειακό, καθώς επικράτησε με το τελικό 2-1 των Βοιωτών. Ο Γιακουμάκης ισοφάρισε στο 69' το γκολ του Ζιλέ από το 43'.

Τον Λεβαδειακό υποδέχθηκε ο Ολυμπιακός στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 11η αγωνιστική της Super League, τέσσερις μέρες πριν παίξει στη Λισσαβώνα (22/11, 21:45) το τελευταίο του ευρωπαϊκό χαρτί για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κόντρα στην Σπόρτινγκ.

Ο Τάκης Λεμονής δεν μπορούσε να υπολογίζει στους Βούκοβιτς (γύρισε "σκοτωμένος" από την Κίνα), Ρομαό (τιμωρημένος), Εμενίκε (τραυματίας), Μίλιτς (τραυματίας), Ανδρούτσο, Νικολάου (αμφότεροι είχαν επιβάρυνση από τα ματς της Ελπίδων), Μπεν (προφυλάχθηκε), Οφόε (προφυλάχθηκε), ενώ εκτός έμεινε ο Ζντιέλαρ για λόγους τακτικής. Αντίθετα στα πλάνα του 57χρονου τεχνικού μπήκαν τόσο ο Πάρντο (που ερχόταν από διεθνείς υποχρεώσεις), όσο και ο Σεμπά που επανήλθε σε χρόνο - ρεκόρ μετά τον καθαρισμό στο γόνατο.

Σε διάταξη 4-2-3-1 κλασικά ο Ολυμπιακός, με τον Μποτία να προλαβαίνει τελικά το ματς, τους Ζιλέ - Ταχτσίδη να παίρνουν θέση στον άξονα και τον Μάριν να διατηρεί τη θέση του στην ενδεκάδα.

Με την ψυχή στο στόμα ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Λεβαδειακό στο Φάληρο

O Ζοζέ Ανιγκό από την πλευρά του δεν είχε στην διάθεση του τους τιμωρημένους Μεντί και Νιάς, αλλά ούτε και στον τραυματία Μπραντάο. Ο Γάλλος τεχνικός συμπεριέλαβε στην 20μελή αποστολή τους νεαρούς Ιωαννίδη και Νίκα, ενώ "κόπηκαν" οι Καθάριος και Καραχάλιος. Ο Λεβαδειακός έφτασε στην μάχη του Φαλήρου από την 6η θέση της βαθμολογίας, με 15 βαθμούς μετά τις πρώτες 10 αγωνιστικές. Μετρώντας δηλαδή τρεις νίκες, έξι ισοπαλίες και την μοναδική του ήττα - αυτή στο AEL FC Arena.

Ο Λεβαδειακός παρατάχθηκε σε σύστημα 5-4-1 στο Φάληρο και τους Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Ζοάο Φαβάρο τριάδα στόπερ στην καρδιά της άμυνας.

Με την ψυχή στο στόμα ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Λεβαδειακό στο Φάληρο

Ο Ολυμπιακός με τέρματα των Ζιλέ στο 43' και Κούτρη στο 84' πέτυχε την 15η νίκη του σε 17 εντός έδρας αναμετρήσεις με τον Λεβαδειακό (δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα, 1-1 το 1987 και 2-2 το 1993), που ισοφάρισε προσωρινά με τον Γιακουμάκη στο 69', γεμίζοντας με άγχος κάθε ερυθρόλευκο στο "Γ. Καραϊσκάκης", μέχρι το τέρμα του 22χρονου μπακ-χαφ των γηπεδούχων για το τελικό 2-1 στο ματς.

Ο Κούτρης απέτρεψε το κάζο

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Βοηθοί: Εμμανουήλ Καλφάκης (ΕΠΣ Χανίων), Σπυρίδων Βασιλόπουλος (ΕΠΣ Έβρου)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ταχτσίδης (77' Μαρτίνς), Ζιλέ, Φορτούνης (80' Τζούρτζεβιτς), Καρσελά (60' Σεμπά), Μάριν, Ανσαριφάρντ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Ζοάο Φαβάρο, Ζαραδούκας (58' Σουμπίνιο), Ομπιόρα, Μητρόπουλος (89' Τόνι Σίλβα), Μπελγκαζουανί, Γιουσούφ, Γιακουμάκης.

Γκολ: 43' Ζιλέ, 84' Κούτρης / 69' Γιακουμάκης

Κάρτες: - / 52' Τριποτσέρης, 88' Ομπιόρα

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η δεκαπενθήμερη διακοπή είχε αφήσει τα σημάδια της σε Ολυμπιακό και Λεβαδειακό, που στα πρώτα λεπτά αδυνατούσαν να βρουν υποτυπώδη ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο. Ένα γεγονός που μπορεί να βόλευε τους Βοιωτούς, οι οποίοι ούτως ή άλλως να αμυνθούν ήθελαν στο Φάληρο, αλλά σταδιακά τους στοίχιζε σε πίεση καθώς είχαν εμφανή αδυναμία να κρατήσουν την μπάλα, αλλάζοντας περισσότερες από δύο πάσες.

Οι Πειραιώτες είχαν από το ξεκίνημα την μπάλα στα πόδια τους, η κατοχή άγγιζε το 70%, αλλά αυτό που τους έλειπε ήταν η κίνηση στο χώρο. Στατικοί και χωρίς ενέργεια έμοιαζαν οι παίκτες του Λεμονή, που άρχιζαν να βάζουν μπρος τις μηχανές μετά το 20ο λεπτό.

ΕΞΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΚΟΛ ΣΕ 10'!

Μέχρι να... ζεσταθεί, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Μόλις έλυσε αυτό το πρόβλημα, συνάντησε ένα δεύτερο: όταν άρχισε να φτιάχνει τις προϋποθέσεις για γκολ, τα χάλαγε στην τελική επιλογή. Την πάσα ή την εκτέλεση. Στο 25' ο Καρσελά δεν τέλειωσε σωστά τη φάση και στο 27' ο Ανσαριφάρντ δεν βρήκε την κάθετη κίνηση του Φορτούνη. Δύο λεπτά αργότερα ο Ταχτσίδης με κίνηση πίβοτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Επασί, που έσωσε σε τετ-α-τετ με τον Ανσαριφάρντ στο 31'!

Ο Ολυμπιακός έφτιαχνε ευκαιρία ανά δύο λεπτά και στο 33' από τσίμπημα του Μάριν, ο Ανσαριφάρντ πλάσαρε άουτ από ευνοϊκή θέση. Στο 34' ο Κούτρης γύρισε ιδανικά στον Φορτούνη, που έκανε το πλασέ στην κίνηση αλλά σημάδεψε τον Επασί από τα πέντε μέτρα! Εν ολίγοις μέσα σε ένα δεκάλεπτο οι "ερυθρόλευκοι" δημιούργησαν έξι ευκαιρίες για γκολ αλλά σε καμία δεν πέτυχαν τον σκοπό τους.

Ο ΖΙΛΕ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ

Ο Λεβαδειακός δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να αμύνεται και αυτό θα του στοίχιζε προϊόντος του χρόνου. Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου Ταχτσίδης και Φορτούνης άλλαξαν ωραία τη μπάλα στον άξονα, ο Ζιλέ ως τελικός αποδέκτης πάτησε στην περιοχή και με τρομερή προσποίηση "άδειασε" τους Τριποτσέρη Ζαραδούκα, εκτελώντας με ψύχραιμο πλασέ τον Επασί στην έξοδο του.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η μπάλα αργά αλλά με στυλ κατέληξε στα δίχτυα της εστίας των φιλοξενούμενων, σε μια εξέλιξη απόλυτα φυσιολογική με βάση την εικόνα του αγώνα μέχρι το 43ο λεπτό. Με τον Ολυμπιακό να έχει το μίνιμουμ προβάδισμα πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες με την λήξη του πρώτου μέρους στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Η στατιστική απεικόνιση του πρώτου 45λεπτου:

Με την ψυχή στο στόμα ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Λεβαδειακό στο Φάληρο

ΑΣΤΟΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΑ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Ο Ταχτσίδης με καταπληκτική μεταβίβαση βρήκε την κάθετη κίνηση του Κούτρη, τον οποίο γκρέμισε ο Τριποτσέρης πριν εκτελέσει προ του Επασί. Ο ρέφερι Διαμαντόπουλος υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, όμως ο Φορτούνης που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ των Βοιωτών. Χαμένη ευκαιρία στο 52' για τον Ολυμπιακό, χαμένη ευκαιρία και τρία λεπτά αργότερα, όταν ξανά ο Επασί ενήργησε σωτήρια στην προσπάθεια του Ανσαριφάρντ ξανά από δημιουργία του Κούτρη.

ΑΛΛΑΓΕΣ, ΕΠΑΣΙ ΚΑΙ Ο... ΝΟΜΟΣ

Από το 58' ο Λεβαδειακός γύρισε σε σχήμα με τέσσερις στην άμυνα, καθώς ο Ζοζέ Ανιγκό πέρασε στο ματς τον Σουμπίνιο αντί του Ζαραδούκα. Φτάνοντας στη μια ώρα αγώνα και αφού είχε γλιτώσει ένα δεύτερο γκολ η ομάδα του, ο Γάλλος τεχνικός αποφάσισε ότι είχε έρθει η στιγμή να πάρει ρίσκα στο Φάληρο.

Ο Λεμονής με τη σειρά του έριξε στο ματς τον Σεμπά, με τον Βραζιλιάνο να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ένα μήνα μετά τον καθαρισμό που έκανε στο γόνατο. Στο 61' ο Επασί νίκησε σε νέο τετ-α-τετ τον Ανσαριφάρντ αλλά και τον Ελαμπντελαουί που ήρθε να σουτάρει με το δεξί στο ριμπάουντ!

Στο 68' ο Σουμπίνιο λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Προτό με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο στο νέο χτύπημα από τον Τσαμπούρη, ήταν ο Γιακουμάκης που πήρε την κεφαλιά και σκόραρε ισοφαρίζοντας για τον Λεβαδειακό!

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε το νόμο του ποδοσφαίρου, αφού δεν "καθάρισε" το ματς και από το 69' βρέθηκε από το πουθενά στριμωγμένος στα σχοινιά... Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση του Προτό για να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα, στην προσπάθεια του Γιακουμάκη που λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά, αυτή τη φορά στην κόντρα.

ΣΕ 4-4-2 ΚΑΙ ΚΟΥΤΡΗ ΛΥΤΡΩΤΗ

Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα, ο Λεμονής γύρισε το σύστημα του Ολυμπιακού σε 4-4-2 από το 80', βάζοντας τον Τζούρτζεβιτς στη θέση του Φορτούνη. Δύο λεπτά αργότερα ο Σέρβος φορ αστόχησε από ευνοϊκή θέση εντός περιοχής στο γύρισμα του Ελαμπντελαουί.

Αυτός που ανέλαβε να "καθαρίσει" ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, Κούτρης, που με φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής εκμεταλλεύθηκε τη μοναδική λάθος αντίδραση του Επασί στο ματς και έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό στο 84'!

Τα στατιστικά του 90λεπτου:

Με την ψυχή στο στόμα ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Λεβαδειακό στο Φάληρο

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τον Ολυμπιακό να γλιτώνει το κάζο, παίρνοντας τη νίκη με το τελικό 2-1 στο Φάληρο υπό το βλέμμα δύο... παλιόφιλων, του Νταβίδ Φουστέρ και του Μπάλας Μέγκιερι που παρακολούθησαν τις προσπάθειες των πρώην συμπαικτών τους από σουίτα του γηπέδου.

Επόμενη υποχρέωση των Πειραιωτών αυτή στη Λισσαβώνα, την Τετάρτη (22/11) κόντρα στην Σπόρτινγκ για την 5η αγωνιστική του Champions League, ενώ για το πρωτάθλημα περιμένει η Κέρκυρα στις 26/11. Την ίδια μέρα ο Λεβαδειακός πηγαίνει στην Τρίπολη γιθα να δώσει δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Αστέρα.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Θα μπορούσε να είναι κάθε σωτήρια επέμβαση του Επασί που κράτησε στο ματς τον Λεβαδειακό. Ή το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη, όπου η αντίθετη κατάληξη θα "κλείδωνε" το ματς για τον Ολυμπιακό. Εντέλει φτάνουμε στο σουτ του Κούτρη και το μοναδικό λάθος του Επασί στο παιχνίδι, που έφερε το τελικό 2-1 στην αναμέτρηση.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλή η διαιτησία του Διαμαντόπουλου, που κράτησε το πειθαρχικό κομμάτι χωρίς κατάχρηση κάρτας, σωστό το πέναλτι που υπέδειξε, όπως και η χρήση του πλεονεκτήματος. Ασήμαντα τα λάθη του, δεν επηρέασαν την εξέλιξη του ματς, καλοί και οι βοηθοί του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Στη φάση του 84' ο Κούτρης έκλεψε τον τίτλο από τον Επασί. Προηγουμένως, ο 22χρονος μπακ-χαφ του Ολυμπιακού είχε δώσει δύο έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του, ενώ είχε κερδίσει το πέναλτι του Τριποτσέρη. Αφού κανείς άλλος δεν έκανε σωστά τη δουλειά, είπε να την κάνει μόνος του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Φανταστικός ο Επασί για 84 λεπτά! Και όποιος κάνει το λάθος να τον κατηγορήσει για το δεύτερο γκολ που δέχτηκε, ας αναλογιστεί πρώτα πως χάρη σε αυτόν το παιχνίδι είχε σασπένς μέχρι το τέλος... Έχει κάνει τουλάχιστον 6-7 σωτήριες επεμβάσεις στο Φάληρο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Σε ένα παιχνίδι που τουλάχιστον ο Ολυμπιακός δημιούργησε σωρεία ευκαιριών, έστω κι αν έπεσε επάνω στον Επασί, ο Καρσελά "κατάφερε" να μην φανεί. Πέραν από μια - δύο προσωπικές ενέργειες, ο Μαροκινός δεν μπόρεσε να φτάσει ούτε στο μίνιμουμ των απαιτήσεων. Και αν δεν το μπόρεσε ούτε σε ματς που η ομάδα του είχε 68% κατοχή μπάλας και 22 τελικές (12 στον στόχο), τότε είναι ένα καλό ερώτημα πότε θα το κάνει.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ