STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με σούπερ Γέντρισεκ η Ξάνθη, 2-0 τον Πανιώνιο

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ξάνθη νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο χάρη στα δύο γκολ του Έρικ Γέντρισεκ για την 11η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Έφθασε τα 4 γκολ ο Σλοβάκος, προβληματική εμφάνιση από τους "κυανέρυθρους".

Ο Έρικ Γέντρισεκ "καθάρισε" την πρώτη χρονικά αναμέτρηση της Κυριακής (19/11) για την 11η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Ο Σλοβάκος φορ πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας της Θράκης. Και τα δύο προήλθαν από μεθοδική ανάπτυξη, εξαιρετική συνεργασία του σκόρερ με τον Λουσέρο και υποδειγματική εκτέλεση.

Προβλημάτισε ο Πανιώνιος με την αγωνιστική του εικόνα, καθώς σε κανένα σημείο του ματς δεν έπεισε ότι μπορεί να πάρει κάτι από την αναμέτρηση. Προβλημάτισε κι ο Μασούντ, ο οποίος με τα νεύρα του δεν βοηθά ούτε τον εαυτό του, ούτε την ομάδα του.

Δεύτερη διαδοχική νίκη για τους "ακρίτες" μετά από αυτή της περασμένης αγωνιστικής στο Αγρίνιο. Εντός (Ξάνθη) έχουν ηττηθεί μόνον από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο. Αυτή, όμως, ήταν και η πρώτη εντός έδρας νίκη. Είχαν προηγηθεί ισοπαλίες με Λαμία, Ολυμπιακό, Αστέρα και ΑΕΚ.

Δεύτερο διαδοχικό ανεπιτυχές αποτέλεσμα για τον Πανιώνιο. Εκτός έχει δύο νίκες (Τρίπολη και Κέρκυρα), δύο ισοπαλίες (Ιωάννινα και Περιστέρι) και δύο ήττες (Λαμία, Ξάνθη).

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο τεχνικός της Ξάνθης, Μίλαν Ράσταβατς, ξεκίνησε με τον Ζίβκοβιτς να υπερασπίζεται την εστία της ομάδας του, τον Μπεξεβανίδη στο δεξί αμυντικό άκρο, τον Κασάδο στο αριστερό αμυντικό κι ενδιάμεσά τους, τους Φλίσκα και Σβάρνα (αντικατέστησε τον τιμωρημένο Λισγάρα). Ο Μεχία με τον Ντε Λούκας συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών μέσων, ο Λουσέρο πιο μπροστά τους σε περισσότερο επιτελικό ρόλο, οι Κίκε Μπουλά και Μπρίτο στα "φτερά" και ο Γέντρισεκ στην κορυφή της επίθεσης. Ο τραυματισμός κι αντικατάσταση του Μπρίτο από τον Ρότσε δεν προκάλεσε μεταβολή στη διάταξη.

Με σούπερ Γέντρισεκ η Ξάνθη, 2-0 τον Πανιώνιο

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε με τον Κότνικ να υπερασπίζεται την "κυανέρυθρη" εστία, τη σταθερή (πλέον) τετράδα των Βλάχου, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί (από δεξιά προς τα αριστερά), τους Σαββίδη και Κόρμπο ως δίδυμο αμυντικών μέσων, τους Λάμπρου και Σπιριντόνοβιτς στα "φτερά", τον Μασούντ σε επιτελικό (οργανωτικό) ρόλο, τον Μασούρα στην κορυφή της επίθεσης. Με την αντικατάσταση του Μασούντ από τον Σαραμαντά στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο δεύτερος πέρασε σε θέση αριστερού μπακ, ο Χατζισαφί προωθήθηκε ως εξτρέμ στην ίδια πλευρά, ο Σπιριντόνοβιτς ανέλαβε να εκτελέσει τα οργανωτικά καθήκοντα του αποχωρήσαντα Ιρανού.

Με σούπερ Γέντρισεκ η Ξάνθη, 2-0 τον Πανιώνιο

Με την "αύρα" του Γέντρισεκ

Γήπεδο: Xanthi FC Arena

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος

Βοηθοί: Πέτρος Πάτρας, Γεώργιος Χατζηνάκος

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Φλίσκας, Κασάδο, Ντε Λούκας, Μεχία, Λουσέρο (85' Μελιόπουλος), Κίκε Μπουλά (78' Ορφανίδης), Μπρίτο (14' Ρότσε), Γέντρισεκ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Σαββίδης, Κόρμπος, Λάμπρου (78' Ταποκό), Μασούντ (46' Σαραμαντάς), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (68' Γλυνός).

Γκολ: 23', 65' Γέντρισεκ

Κίτρινες Κάρτες: 11' Κασάδο, 14' Μπρίτο, 40' Μπρίτο, 57' Μπαξεβανίδης / 15' Βλάχος, 27' Μασούντ, 29' Σαββίδης

Κόκκινη κάρτα: 84' Οικονόμου

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Έξι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Πανιώνιος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους. Ο Σπιριντόνοβιτς προσπάθησε με σουτ πίσω από το κέντρο να αιφνιδιάσει τον Ζίβκοβιτς - καθώς ο γκολκίπερ της Ξάνθης ήταν εκτός εστίας - η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Ωραία έμπνευση από τον Αυστριακό, θα χρειαζόταν ωστόσο καλύτερη εκτέλεση.

Δύο λεπτά αργότερα (8') ο Μπρίτο συνέκλινε από τα αριστερά προς το κέντρο, έκανε και το σουτ, η μπάλα όμως πέρασε έξω.Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για τον Αφρικανό, καθώς τραυματίστηκε.

Στο 20ό λεπτό, ο Χατζισαφί έδωσε στον Λάμπρου, ο οποίος ελίχθηκε ανενόχλητος έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, έκανε και το σουτ και ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε.

Στο 23', οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. O Λουσέρο άφησε πανέξυπνα την μπάλα μετά την κάθετη πάσα του Ντε Λούκας, ο Γέντρισεκ την πήρε, με ωραία κίνηση έβαλε πλάτη κι άφησε πίσω τον Οικονόμου και με εξαιρετικό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κότνικ.

Στο 34ο λεπτό, η Ξάνθη είχε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά της. Ο Λουσέρο έβγαλε στον Γέντρισεκ, ο Σλοβάκος φορ βγήκε τετ-α-τετ από θέση πλάγια αριστερά με τον Κότνικ, αλλά ο Σλοβένος γκολκίπερ του Πανιωνίου αυτή τη φορά τον νίκησε.

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (49'), ο Ντε Λούκας μπήκε στην περιοχή, δεν έκανε το σουτ, έδωσε στον Ρότσε, αλλά ο Κροάτης έχασε το κοντρόλ.

Οι "κυανέρυθροι" σπατάλησαν την ευκαιρία του 51ου λεπτού για να φθάσουν στην ισοφάριση. Ο Βλάχος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Σπιριντόνοβιτς ευρισκόμενος μόνος στην περιοχή της Ξάνθης δεν έπιασε το σουτ, αλλά έκανε το... τσαφ, ο Σαραμαντάς από τα αριστερά έκανε το σουτ, χωρίς να απειλήσει την εστία του Ζίβκοβιτς.

Η καλύτερη παρουσία της Ξάνθης στον αγωνιστικό χώρο "επισφραγίστηκε" με το δεύτερο γκολ. Στο 65' και πάλι ο Γέντρισεκ βρήκε δίχτυα, διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του τέρματα στο ματς, όσο και της ομάδας του. Το σουτ του Ταποκό στο 82', κόντραρε και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Και οι δύο των γκολ της Ξάνθης ήταν ωραίες. Ωραία σχεδιασμένες, εξαιρετικά εκτελεσμένες. Κομβικές αμφότερες για την εξέλιξη του ματς. Αν θα πρέπει να διαλέξουμε μία, αυτή είναι η δεύτερη. Γιατί "σκότωσε" τις οποιεσδήποτε ελπίδες του Πανιωνίου να φύγει με κάτι από τη Θράκη. Στο δεύτερο γκολ του Γέντρισεκ, τελείωσε το ματς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί υποδειγματική η διαιτησία του Αλέξανδρου Αρετόπουλου. Στο πρώτο τέταρτο έβγαλε τρεις κίτρινες κάρτες, τελείωσε το ημίχρονο με έξι. Έβγαλε κίτρινη κάρτα στο πρώτο μαρκάρισμα (δεν ήταν ιδιαίτερα σκληρό) του Κασάδο, στον Μπρίτο ο οποίος δεν αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο για να αντικατασταθεί (λόγω αδυναμίας, όχι για να ροκανίσει χρόνο μιας και δεν είχε νόημα στο 14ο λεπτό). Μερικές φορές το "πνεύμα του νόμου" είναι προτιμότερο από το "γράμμα του νόμου". Χαρίστηκε σε μία - δύο περιπτώσεις στον Μασούντ και δεν τον απέβαλε. Εν ολίγοις έβαλε δύσκολα στον εαυτό του για να διαχειριστεί τον εναπομείναντα χρόνο του παιχνιδιού.

Η φάση του οφσάιντ στο 45ο λεπτό ήταν δύσκολη. O Ντε Λούκας βγήκε τετ-α-τετ με τον Κότνικ, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Καθυστερημένα υποδείχθηκε. Ο Ντε Λούκας σίγουρα ξεκίνησε από κανονική θέση, αλλά οφσάιντ ήταν ο Γέντρισεκ, οποίος μπορεί να μην ακούμπησε την μπάλα, αλλά έκανε κίνηση προς αυτήν, την άφησε να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Αρετόπουλος προφανώς θεώρησε ότι επηρέασε τη συνολική εξέλιξη της φάσης (μέχρι δηλαδή η μπάλα να φθάσει στα πόδια του Ισπανού μέσου της Ξάνθης).

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Έρικ Γέντρισεκ. Τα έκανε όλα ο Σλοβάκος επιθετικός, ο οποίος δείχνει να έχει πάρει "μπροστά" μετά τα γκολ σε Περιβόλια και κυρίως σε Αγρίνιο. Πανέμορφα και τα δύο γκολ της Ξάνθης, "προσωπική υπόθεση" της πιο ηχηρής θερινής μεταγραφής (βάσει βιογραφικού κι όχι μόνο) της ομάδας της Θράκης. Η εμπειρία του "αντικατοπτρίστηκε" και στις δύο φάσεις. Κλασικά γκολ σέντερ φορ, αμφότερα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Αλφρέδο Μεχία. Όχι μόνο ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα της Ξάνθης, αλλά ήταν εξαιρετικός στα καθήκοντά του. Ο μέσος από την Ονδούρα γύρισε... όλον κόσμο σε μια εβδομάδα. Έφυγε από την Ξάνθη για να πάει στην Ονδούρα και να ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής ομάδας της πατρίδας, έπαιξε στον πρώτο αγώνα των μπαράζ, πήγε στην Αυστραλία για τη ρεβάνς του Σίδνεϊ, οι "κατρότσος" αποκλείστηκαν κι επέστρεψε στην Ελλάδα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Πανιώνιος δεν είχε αρχή, μέση και τέλος. Μια ομάδα που έδειχνε ότι δεν μπορεί να απειλήσει, ή τουλάχιστον δεν είχε το σωστό σχέδιο να το κάνει. Ειδικότερα ο Σοτζέι Μασούντ. Ο Ιρανός ο,τι κερδίζει με την τεχνική και την ποδοσφαιρική του ευφυΐα, το χάνει με τον εκνευρισμό του. Ανάγκασε τον Μιχάλη Γρηγορίου να τον αντικαταστήσει. Και είχε δίκιο ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο Μασούντ δεν αποβλήθηκε, γιατί ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος ήταν επιεικής μαζί του. Και φλέρταρε αρκετές φορές με τη δεύτερη κίτρινη...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ