STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με σκόρερ τον Ντάουντα, 1-0 ο Ατρόμητος την ΑΕΛ

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές φάσεις ο Ατρόμητος κατάφερε να επιβληθεί με 1-0 επί της ΑΕΛ χάρη στο έκτο τέρμα του Ντάουντα στη Super League Σουρωτη.

Γρήγορα θα ξεχαστεί η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΛ που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 1-0 για τη 19η αγωνιστική της Super League Σουρωτη. Το παιχνίδι είχε ελάχιστες καλές φάσεις και κρίθηκε σε ένα φτηνό λάθος των φιλοξενούμενων και την εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας των γηπεδούχων.

Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε εξαιρετικά στημένη ανασταλτικά από τον Ηλία Φυντάνη και εγκλώβισε τον Ατρόμητο.

Ο Νταμίρ Κάναντι από την πλευρά του δοκίμασε πολλά πράγματα, άλλαξε το σύστημα του και τελικά δικαιώθηκε χάρη στο τέρμα του Ντάουντα στο 61'. Με αυτή τη νίκη ο Ατρόμητος συνεχίζει να βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ξέφυγε με 10 βαθμούς πια από τον Πανιώνιο που ηττήθηκε με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη.

Αντίθετα η ΑΕΛ παρέμεινε στην ένατη θέση με 21 βαθμούς.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Με σκόρερ τον Ντάουντα, 1-0 ο Ατρόμητος την ΑΕΛ

Όλοι περίμεναν από τον Κάναντι να παίξει με το αγαπημένο του 4-2-3-1, όμως η τελική επιλογή του ξάφνιασε όχι μόνο τους αντιπάλους, αλλά και τους παίκτες του. Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με 4-4-2 με τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια και την τετράδα της άμυνας να την απαρτίζουν από δεξιά προς τα αριστερά οι Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης και Γιαννούλης.

Οι Μπουσουλάτζιτς και Ούμπιδες ήταν στον άξονα έχοντας αριστερά τους τον Ντιγκινί και δεξιά τον Σάκιτς. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ντάουντα με τον Βασιλακάκη να είναι δίπλα του όταν η ομάδα του ήταν στην επίθεση, ενώ όταν αμυνόταν γυρνούσε πιο πίσω.

Με σκόρερ τον Ντάουντα, 1-0 ο Ατρόμητος την ΑΕΛ

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε η ΑΕΛ στο Περιστέρι. Ο Μπόζοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια με τον Ρέντζα δεξιά, τον Χούμπτσεβ δεξιά και τους Ζίζιτς και Γιοβάνοβιτς σε ρόλο στόπερ. Λαγός και Φατιόν ήταν το δίδυμο των αμυντικών μέσων και είχαν μπροστά τους τους Μασούρα, Μιλοσάβλιεβιτς και Αγκάνοβιτς. Στην κορυφή της επίθεση ήταν μόνος του ο Ναζλίδης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Γεώργιος Τζαβάρας

Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης, Ιωάννης Κοντιζάς

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (46' Μπρούνο), Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μπουσούλατζιτς (73' Μάντσον), Ούμπιδες, Ντιγκινί, Βασιλακάκης, (88' Καρασαλίδης) Σάκιτς, Ντάουντα

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (20' Κρίζμαν, 65' Μλαντένοβιτς), Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς, Χούμπτσεφ, Λαγός, Φατιόν, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (75' Περόνε), Ναζλίδης

Γκολ: 61' Ντάουντα

Κάρτες: Ρισβάνης, Ντάουντα / Μιλοσάβλιεβιτς, Γιοβάνοβιτς, Χούμπτσεφ, Ζίζιτς, Μλαντένοβιτς

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα

Προσπάθησαν μεν, αλλά...

Γρήγορα θα ξεχαστεί το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι. Η ΑΕΛ ήταν εξαιρετικά στημένη από τον Ηλία Φυντάνη και εγκλώβισε τον Ατρόμητο ο οποίος ανάγκαζε τους γηπεδούχους να παίζουν μόνο με σέντρες από τα πλάγια. Αυτό έκανε πιο εύκολη τη ζωή τόσο του Ζίζιτς όσο και Γιοβάνοβιτς οι οποίοι κυριαρχούσαν στον αέρα.

Από την άλλη όμως και η ΑΕΛ δεν μπορούσε να δημιουργήσει επιθετικά αφού όσες φορές οι παίκτες της βγήκαν στην κόντρα έκαναν λάθος στην τελική τους προσπάθεια. Έτσι, οι καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο ήταν ελάχιστες. Στο 11' ο Μπουσουλάζιτς σούταρε με την μπάλα να περνά άουτ, ενώ στο 16' η ΑΕΛ έχασε τον Ρέντζα με πρόβλημα στον προσαγωγό.

Στο 25' μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Γιαννούλη οι αμυντικοί της ΑΕΛ δεν απομάκρυναν σωστά, όμως τόσο ο Ντιγκινι αρχικά, όσο και ο Βασιλακάκης στη συνέχεια δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Μπόζοβιτς που βγήκε και μπλόκαρε την μπάλα. Οι δύο πιο αξιόλογες στιγμές του πρώτου μέρους προήλθαν από απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Τόσο όμως η εκτέλεση φάουλ του Ναζλίδη στο 38', όσο και εκείνη του Ούμπιδες στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αποδείχτηκαν εύκολη λεία για τον Γιαννιώτη και τον Μπόζοβιτς αντίστοιχα.

Ένα γκολ ήταν αρκετό

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου είχαμε το ντεμπούτο του Μπρούνο το οποίο έφερε και πολλές σε ό,τι αφορά το τακτικό κομμάτι. Ο Κάναντι άλλαξε το σύστημα του σε 4-2-3-1. Ο Σάκιτς πήγε στη θέση του Κιβρακίδη, ο Βασιλακάκης πίσω και όχι δίπλα στον Ντάουντα, ενώ αριστερά πήγε ο Μπρούνο και δεξιά ο Ντιγκινί. Ο Φυντάνης αντιλήφθηκε αμέσως ότι έτσι γίνονται πιο επιθετικοί οι γηπεδούχοι και έδωσε εντολή ο Φατιόν να μένει δίπλα στο Λαγό και να μην προωθείται.

Οι αλλαγές των δύο προπονητών έφεραν και αποτέλεσμα. Στο 49' είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΛ. Ο Κρίζμαν έκλεψε την μπάλα πίσω από το κέντρο, έφτασε στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων. Εκεί με ωραία προσπάθεια "άδειασε" τον Ούμπιδες και στη συνέχεια έκανε το σουτ, στα όρια της μεγάλη περιοχής και αριστερά, χωρίς όμως να βρει στόχο.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

* Η στιγμή που ο Ντάουντα από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ.

Το επόμενο δεκάλεπτο ανήκε όμως στους γηπεδούχους που πίεσαν και έφτασαν στο γκολ. Πρώτα όμως έχασαν μία τεράστια ευκαιρία με τον Μπρούνο στο 53'. Ο Ντιγκινί έκανε το γύρισμα από τα δεξιά μέσα στην περιοχή και ο Βραζιλιάνος αμαρκάριστος μέσα στη μικρή περιοχή κατάφερε να αστοχήσει. Ό,τι δεν κατάφερε όμως ο νεοαποκτηθείς άσος το έκανε ο Ντάουντα στο 61'. Ο Ατρόμητος πίεσε ψηλά με τον Μπουσούλαζιτς να κλέβει και να δίνει στον Μπρούνο, εκείνος με τη μία στον Ντιγκινί ο οποίος μέσα από την περιοχή και δεξιά έκανε το γύρισμα και ο Ντάουντα από κοντά έκανε το 1-0 για τον Ατρόμητο.

Ο Φυντάνης έριξε στο ματς και τον Περόνε, έκανε πιο επιθετική την ομάδα του όμως οι παίκτες του τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Αντίθετα, ο Ατρόμητος είχε άλλες δύο καλές στιγμές με τον Βασιλακάκη, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και έμεινε το 1-0 μέχρι το τέλος.

Η φάση του αγώνα

Το τέρμα του Ατρομήτου. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά μετά από εκτέλεση πλαγιου των φιλοξενούμενων στο ύψος της περιοχής τους, έκλεψαν την μπάλα και με τρεις πάσες έφτασαν στο γκολ που τους χάρισε τη νίκη.

Ο διαιτητής

Καλή η διαιτησία του Τζαβάρα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις και με εξαίρεση ένα δυνατό μαρκάρισμα του Ντάουντα στον Περόνε δεν έχασε άλλη φάση.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ντάουντα. Ο επιθετικός των γηπεδούχων έχασε πολλές μονομαχίες, αλλά πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Μας άρεσε

Το πόσο "πάλεψαν" το ματς οι δύο προπονητές και ειδικά ο Κάναντι. Η ΑΕΛ ήταν εξαιρετικά στημένη και δυσκόλεψε σημαντικά τον Ατρόμητο, όμως ο Αυστριακός κόουτς δοκίμασε πολλά πράγματα και κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

Δεν μας άρεσε

Τα πολλά και εύκολα λάθη του πρώτου ημιχρόνου από τις δύο ομάδες. Γενικότερα το ποδόσφαιρο που παίχτηκε στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν κάτι που θα θυμόμαστε με τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να κάνουν πολλά λάθη.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ