STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με πρωταγωνιστή Ανσαριφάρντ ο Ολυμπιακός, 3-0 την Ξάνθη

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την Ξάνθη με πρωταγωνιστή τον Καρίμ Ανσαριφάρντ (δύο γκολ, το άλλο ο Φορτούνης), έφθασε τις εννιά διαδοχικές νίκες κι ανανέωσε την παρουσία του στην κορυφή της Super League Σουρωτή.

Ήξερε τα αποτελέσματα των συνδιεκδικητριών ομάδων του τίτλου της Super League Σουρωτή, καθώς ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε νωρίτερα (3-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης) και η ΑΕΚ το Σάββατο (ισόπαλη 0-0 στη Λάρισα). Ήξερε και το χρέος του. Κι έφερε εις πέρας την αποστολή του.

Με πρωταγωνιστές τους Καρίμ Ανσαριφάρντ (δύο γκολ) και Κώστα Φορτούνη (ένα γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι), ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την Ξάνθη για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Ιρανός άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο υποδείχθηκε σε μαρκάρισμα του Φασίδη στον Φορτούνη, διεύρυνε το προβάδισμα στο 57'. Ο Φορτούνης, απλά, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 69'.

Ο Ολυμπιακός έφθασε τις εννιά διαδοχικές νίκες - σε επίπεδο πρωταθλήματος - και τέσσερις διαδοχικές στις οποίες η "ερυθρόλευκη" εστία δεν παραβιάστηκε.

Έτσι διατήρησε την απόσταση του ενός βαθμού από τον δεύτερο της κατάταξης ΠΑΟΚ και την αύξησε στους τρεις από την τρίτη, ΑΕΚ, την οποία υποδέχεται στο "Γ. Καραϊσκάκης" (24/1, 19:30) για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Με πρωταγωνιστή Ανσαριφάρντ ο Ολυμπιακός, 3-0 την Ξάνθη
Με πρωταγωνιστή Ανσαριφάρντ ο Ολυμπιακός, 3-0 την Ξάνθη

Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης, Ιωάννης Κουράκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας (80' Ζιλέ), Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό (72' Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Πάρντο, Φορτούνης, Μιραλάς (84' Σεμπά), Ανσαριφάρντ.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μελιόπουλος, Φλίσκας, Κασάδο, Καμαρά (71' Λισγάρας), Ντε Λούκας, Τριάδης (62' Σιλά), Ντουρίτσκοβιτς, Φασίδης (87' Χατζητερζόγλου), Γέντρισεκ.

Γκολ: 26' πεν., 57' Ανσαριφάρντ, 69' Φορτούνης

Κάρτες: 28' Φιγκέιρας, 55' Πάρντο / 28' Τριάδης, 55' Κασάδο, 59' (δεύτερη κι αποβολή) Κασάδο, 71' Σιλά.

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Από το πρώτο κιόλας λεπτό, απείλησε την εστία της Ξάνθης. Ο Πάρντο από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, αλλά οι αμυντικοί της ομάδας της Θράκης απομάκρυναν, πριν ο Μιραλάς καταφέρει και μπει στη φάση.

Στο 9', ο Κασάδο εκτέλεσε ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ για τον Ολυμπιακό, ο Κασάδο άθελα του έστειλε την μπάλα προς την εστία του Ζίβκοβιτς ο οποίος έπεσε στην αριστερή γωνία του και μπλόκαρε.

Στο 17ο λεπτό οι "ερυθρόλευκοι" δημιούργησαν απειλητικές συνθήκες για την άμυνα της Ξάνθης, αλλά δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Ταχτσίδη να τροφοδοτεί τον Φορτούνη. Εκείνος μπήκε στην περιοχή, όμως αντί να γυρίσει την μπάλα σε κάποιον από τους συμπαίκτες του που έρχονταν από την άλλη πλευρά προτίμησε να σουτάρει, δίχως η επιλογή του αυτή να φέρει αποτέλεσμα.

Η πίεση των γηπεδούχων εντάθηκε και ύστερα από δύο λεπτά (19'), παρατηρήθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Φορτούνης μεταβίβασε κάθετα την μπάλα στον Πάρντο, ο Κασάδο με τον Ζίβκοβιτς δεν συνεννοήθηκαν καλά, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να γυρίσει την μπάλα προς την κενή εστία και τον Σβάρνα να εμποδίζει όσο χρειάστηκε τον Ανσαριφάρντ για να αστοχήσει ο Ιρανός.

Στο 25 λεπτό, ο Φασίδης έπεσε άγαρμπα πάνω στον Φορτούνη με τον διαιτητή, Δημήτριο Καραντώνη, να υποδεικνύει το πέναλτι. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ήταν εύστοχος. Έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ζίβκοβιτς, ο οποίος έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο 36', οι "ερυθρόλευκοι"... άγγιξαν το δεύτερο γκολ, αλλά το δοκάρι στέρησε την ευκαιρία από τον Ρομαό. Μετά από σέντρα του Κούτρη, η άμυνα της Ξάνθης απομάκρυνε, η μπάλα στρώθηκε στον Ρομαό λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά ο οποίος σούταρε με μία στέλνοντας την στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σέρβου γκολκίπερ της ομάδας της Θράκης.

Ύστερα από τρία λεπτά (39'), οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Σίλβιο Προτό. Από τη δεξιά πλευρά, ο Φασίδης βρήκε τον Τριάδη μέσα στη μεγάλη περιοχή εκείνος έκανε το σουτ, αλλά αστόχησε.

Στο επόμενο λεπτό (40'), ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά την εστία του Ζίβκοβιτς. Ύστερα, από ωραία εναλλαγή της μπάλας από τα δεξιά, ο Πάρντο έκανε τη σέντρα με τον Ανσαριφάρντ να κάνει την προβολή μέσα από την μικρή περιοχή και τον Ζίβκοβιτς να κάνει μεγάλη απόκρουση.

Οι γηπεδούχοι αύξησαν την ένταση της επιθετικότητάς τους προς την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Στο 41', η μπάλα έφτασε στα αριστερά στον Κούτρη, εκείνος έκανε τη σέντρα με τον Μιραλάς να πιάνει την κεφαλιά στη γωνία της μικρής περιοχής με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο 43', με εξαιρετική πάσα ο Ταχτσίδης έβγαλε τετ α τετ τον Μιραλάς, με τον Ζίβκοβιτς όμως να νικά τον Βέλγο. Στη συνέχεια η μπάλα στρώθηκε στον Φορτούνη, εκείνος σούταρε κι ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 44', ο Φορτούνης άνοιξε ωραία την μπάλα δεξιά στον Πάρντο, ο Κολομβιανός μπήκε μέσα στην περιοχή και σούταρε με τον Ζίβκοβιτς και πάλι ν' απομακρύνει εκ νέου σε κόρνερ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τριάδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού πλάσαρε τον Προτό, όμως ο Σισέ πρόλαβε και έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας των "ερυθρολεύκων".

Στο 57ο λεπτό, ο Ολυμπιακός διεύρυνε το προβάδισμά του. Μετά την εξαιρετική σέντρα του Φιγκέιρας από τα δεξιά, ο Φλίσκας έχασε στο μαρκάρισμα τον Ανσαριφάρντ κι ο Ιρανός πέτυχε το δεύτερο προσωπικό (όσο και της ομάδας του) γκολ.

Τα έργο της ομάδας της Θράκης έγινε πιο δύσκολο στο 59ο λεπτό. Ο Κασάδο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε. Με το που μπήκε μέσα και πάλι στο ματς ο Πάρντο, ο Ισπανός τον μάρκαρε από πίσω με τον διαιτητή να του δίνει τη δεύτερη κίτρινη μέσα σε πέντε λεπτά και έτσι η Ξάνθη απέκτησε αριθμητικό μειονέκτημα.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο 68' η Ξάνθη έφθασε κοντά στη μείωση του σκορ. Ο Ντουρίτσκοβιτς έκλεψε την μπάλα από τον Ένχελς, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το πλασέ από πλάγια θέση με τον Προτό να διώχνει και στη συνέχεια ο Βέλγος πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ προ του Γέντρισεκ.

Δύο λεπτά αργότερα (70'), ήλθε το τρίτο γκολ της ομάδας του Πειραιά και της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά και αυτό οδήγησε σε λάθος του Μελιόπουλου ο οποίος άθελα του τροφοδότησε τον Φορτούνη, εκείνος το εκμεταλλεύτηκε και με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0 για τον Ολυμπιακό.

Στο 78', ο Ταχτσίδης "έσκαψε" την μπάλα στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, ο Φορτούνης όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Με πρωταγωνιστή Ανσαριφάρντ ο Ολυμπιακός, 3-0 την Ξάνθη

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φάση του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού. Το ζητούμενο σε ομάδες διεκδικήτριες του τίτλου όταν παίζουν απέναντι στις πιο αδύναμες είναι να πετύχουν το πρώτο γκολ. Για να απαλλαχθούν από το άγχος και να "ανοίξουν" κι άλλο την άμυνα του αντιπάλου. Οι "ερυθρόλευκοι" το πέτυχαν στο 26ο λεπτό με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ανσαριφάρντ. Η παράβαση προήλθε από το άγαρμπο μαρκάρισμα του Φασίδη πάνω στον Φορτούνη.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλός ο διαιτητής, Δημήτριος Καραντώνης. Μπορεί να ήταν δύσκολη η φάση του πέναλτι, αλλά έλαβε τη σωστή απόφαση. Το μαρκάρισμα του Φασίδη ήταν άτσαλο πάνω στον Φορτούνη. Καλά τα πήγε σε γενικές γραμμές, δεν έλαβαν τον ίδιο καλό βαθμό οι βοηθοί του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του. Κι αν το πρώτο άνοιξε το δρόμο για τη νίκη και την επικράτηση, το δεύτερο απλά ουσιαστικά "κλείδωσε" αυτή. Ο πρώτος σκόρερ της Super League Σουρωτή (11 γκολ), για ένα ακόμη ματς αποδείχθηκε συνεπής στο "ραντεβού" του με την αντίπαλη εστία.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η επιθετική λειτουργία των "ερυθρολεύκων", όπως και η αποτελεσματικότητα τους. Όσο το ελληνικό πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική του ευθεία, είναι εύλογο ότι θέαμα (από όλες τις ομάδες) θα θυσιάζεται στο βωμό της ουσίας. Όχι, βέβαια, ότι δεν παρήχθη και θέαμα σε κάποια διαστήματα. Το αντίθετο, μάλιστα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η Ξάνθη δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι κατέβηκε με... πούλμαν στο "Γ. Καραϊσκάκης". Είχε και τις ευκαιρίες της. Κι αν δεν ήταν φλύαρη σε κάποια εξ' αυτών, θα μπορούσε να σκοράρει. Αλλά, η διαφορά δυναμικότητα ήταν παρούσα κι ευδιάκριτη. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε ο Χόρχε Κασάδο, ο οποίος αποβλήθηκε. Ο Ισπανός αριστερός μπακ είδε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα πέντε λεπτών και προκάλεσε τη μοίρα του. Η κακή παρουσία του αποτελεί εξαίρεση στη συνήθη καλή την τρέχουσα σεζόν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ