STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με περίπατο στην κορυφή η ΑΕΚ, 4-0 την ΑΕΛ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÁÑÉÓÁ / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÁÑÉÓÁ / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χωρίς να δυσκολευτεί καθόλου, η ΑΕΚ νίκησε με 4-0 την Λάρισα στο ΟΑΚΑ και έπιασε κορυφή στη βαθμολογία με επτά βαθμούς. Επιστροφή με γκολ ο Σέρχιο Αραούχο.

Το παιχνίδι απέναντι στην Λάρισα, θα μπορούσε να κρύβει παγίδες για την ΑΕΚ. Σε άδειο ΟΑΚΑ, με ευρωπαϊκό ματς να ακολουθεί και με ουκ ολίγες απουσίες. Όμως ένα (πανέμορφο) γκολ του Μάνταλου πριν συμπληρωθεί πεντάλεπτο, άνοιξε την πόρτα για μια εύκολη νίκη για την ΑΕΚ.

Με πολλή διάθεση και πίεση στο ξεκίνημα του ματς, η Ένωση ουσιαστικά "καθάρισε" νωρίς το παιχνίδι. Και μ’ αυτή τη νίκη, έπιασε κορυφή στη βαθμολογία. Ενώ ο Σέρχιο Αραούχο που μπήκε αλλαγή στο 76’, πέτυχε γκολ δέκα λεπτά αργότερα. Όσο για τη Λάρισα, έκανε ένα κακό πρώτο ημίχρονο και όταν έμεινε με δέκα παίκτες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, παρέδωσε πνεύμα.

"Καθάρισε" νωρίς

Γήπεδο: OAKA

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Ιωάννης Κουράκης (Ηρακλείου), Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου)

4ος: Γεώργιος Λάμπρου (Ευβοίας)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος (81’ Βλαχομήτρος), Χριστοδουλόπουλος (69’ Μπακασέτας), Κλωναρίδης, Λιβάγια (76’ Αραούχο).

ΑΕΛ (Άντρε Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Γιοβάνοβιτς (78’ Κριζμάν), Φατιόν, Ντέλετιτς (46’ Περόνε) , Λεοζίνιο (46’ Αγκάνοβιτς), Λαγός, Ναζλίδης.

Γκολ: 4’ Μάνταλος, 35’ Κλωναρίδης, 74’ Μπακασέτας, 86’ Αραούχο

Κάρτες: 15’ Φατιόν, 33’ Ρέντζας, 53’ Βράνιες

Κόκκινη: 49' Αγκάνοβιτς

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live του αγώνα.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Παγίως σε τέτοιου είδους ματς όπως αυτό της ΑΕΚ με την Λάρισα, ο χρόνος που θα μπει ένα γκολ, παίζει τον καταλυτικό ρόλο όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά και για την εικόνα του παιχνιδιού. Γι αυτό άλλωστε και παγίως ο Μανόλο Χιμένεθ ζητά από τους ποδοσφαιριστές του ένα γρήγορο τέρμα, σε τέτοια ματς. Και αυτή την φορά το πήρε. Πριν καν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά στο ματς, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με το εντυπωσιακό γκολ του Μάνταλου. Και τα δεδομένα άλλαξαν πριν καν οι δυο ομάδες αρχίζουν να πατάνε στο γήπεδο.

Όχι πως η Λάρισα άλλαξε τον προσανατολισμό της μετά το γκολ. Παρέμεινε στο μισό του γηπέδου, περιμένοντας την ΑΕΚ. Βεβαίως την δυσκόλεψε πολύ και το γεγονός πως οι παίκτες του Χιμένεθ ήταν πολύ πιεστικοί. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο δεκάλεπτο, εκτός από το γκολ του Χιμένεθ, υπήρχε χαμένη ευκαιρία με τον Κλωναρίδη να νικιέται από τον Μπόζοβιτς και σουτ του Τσόσιτς που πέρασε ελάχιστα άουτ. Πάντως αυτή την… ορμή η ΑΕΚ δεν την κράτησε για πολύ. Παρόλα αυτά, δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο και κυρίως σε καμία στιγμή δεν απειλήθηκε από την Λάρισα.

ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

Μάλιστα από το ημίωρο και μετά, η ΑΕΚ άρχισε να αυξάνει και πάλι την πίεση της. Όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο. Και στο 35’ ο Λιβάγια υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, την κατέβασε άψογα, ξέφυγε από δυο αμυντικούς και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κλωναρίδη που σκόραρε σε κενό τέρμα. Με παραπάνω από το μισό γκολ, να ανήκει στον Κροάτη, ο οποίος πάντως έξι λεπτά αργότερα, πήγε να πετύχει και ένα ολόκληρο δικό του. Άδειασε ξανά δυο αμυντικούς στο ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ που έκανε, πέρασε ελάχιστα άουτ.

ΑΠΟΒΟΛΗ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ… ΤΕΛΟΣ

Η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς από το πρώτο ημίχρονο και είχε κάνει φτιάξει ένα σκορ ασφαλείας, αλλά και έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς. Ωστόσο με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο τεχνικός της Λάρισας προσπάθησε να αντιδράσει, κάνοντας δυο μαζεμένες αλλαγές. Όμως δεν πρόλαβε να δει πως αν και πόσο θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας του. Και αυτό διότι ο Αγκάνοβιτς, ο ένας εκ των δυο που μπήκαν ως αλλαγή, στο 49’ κτύπησε τον Βράνιες και αποβλήθηκε. Η Λάρισα έμεινε με δέκα παίκτες και με το 2-0 εις βάρος της, όλα τελείωσαν εκεί. Μάλιστα η αλήθεια είναι πως αυτή η αποβολή, επηρέασε και την ΑΕΚ.

Υπό την έννοια πως οι "κιτρινόμαυροι" δεν έβγαζαν καν πλέον την πίεση και τα τρεξίματα του πρώτου ημιχρόνου. Άλλωστε με εξαίρεση μια προσπάθεια του Αϊντάρεβιτς να "κρεμάσει" τον Μπόζοβιτς από την σέντρα, η ΑΕΚ δεν είχε άλλη καλή στιγμή, μέχρι να αρχίσει ο Χιμένεθ να φέρνει παίκτες από τον πάγκο. Πρώτος μπήκε ο Μπακασέτας στο 69ο λεπτό. Και έξι λεπτά μετά, ο διεθνής μεσοεπιθετικός έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Στη συνέχεια ο Χιμένεθ έριξε στο γήπεδο και τον Αραούχο. Και ο Αργεντινός φορ βρήκε δίχτυα δέκα λεπτά μετά. Σέντρα από τον Αϊντάρεβιτς και κεφαλιά εξ επαφής του Αραούχο για το 4-0. Μάλιστα ο Αργεντινός φορ τρια λεπτά αργότερα, έχασε και μια ακόμα ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το δυνατό σουτ του, πέρασε ΑΕΚ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ένα γκολ που θέτει υποψηφιότητα ακόμα και για ένα από τα καλύτερα της φετινής σεζόν, πέτυχε ο Πέτρος Μάνταλος. Στο 4λεπτό, ο Μπακάκης έβγαλε σέντρα στον αρχηγό της ΑΕΚ. Και εκείνος "απογειώθηκε" και μ’ ένα ανάποδο ψαλίδι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ / (Α) (Δ) (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ / (Α) (Δ) (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Καλή σε γενικές γραμμές ήταν η διαιτησία του Άγγελου Ευαγγέλου. Σωστά απέβαλε τον Αγκάνοβιτς καθώς χτύπησε με τον αγκώνα τον Βράνιες. Ο διαιτητές του συνδέσμου Αθηνών διαχειρίστηκε σωστά όσες φάσεις χρειάστηκε. Άλλωστε δεν προέκυψαν περίεργες φάσεις με εξαίρεση ένα πέσιμο του Χριστοδουλόπουλου στην περιοχή στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο σωστά δεν δόθηκε τίποτα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Εξαιρετικό ματς έκανε ο Μάρκο Λιβάγια παρόλο που δεν σκόραρε. Όμως τον τίτλο του MVP, τον δικαιούται ο Πέτρος Μάνταλος. Κυρίως για το εντυπωσιακό γκολ που έβαλε. Αλλά και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, από δική του σέντρα ξεκίνησε.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ / (Α) (Δ) (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ / (Α) (Δ) (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά. Όχι παραπάνω. Ο Σέρχιο Αραούχο μπήκε στο γήπεδο στο 76ο λεπτό. Και δέκα λεπτά αργότερα, πέτυχε το πρώτο του γκολ, στην επιστροφή του στην ΑΕΚ. Ο Αργεντινός φορ έδειξε πως το… έπιασε, από εκεί που το είχε αφήσει όταν έφυγε τον περασμένο Μάη. Ενώ πρόλαβε να χάσει και ακόμα μια ευκαιρία για γκολ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Στο δεύτερο ημίχρονο έτσι κι αλλιώς η Λάρισα δεν μπορεί να κριθεί, διότι έμεινε νωρίς με δέκα παίκτες. Όμως η αλήθεια είναι πως στο πρώτο ημίχρονο, είχε μια κακή αγωνιστική εικόνα. Δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί ούτε στην πίεση που άσκησε η ΑΕΚ, ούτε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα, αλλά ούτε και να λειτουργήσει αμυντικά.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ