STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με οβίδα Ντέλετιτς η ΑΕΛ, 1-0 τον Απόλλωνα

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, με υπέροχο σουτ του Μίλος Ντέλετιτς στο 30'. Ελάχιστες καλές φάσεις, MVP ο 37χρονος Πίτι, ο οποίος στο 93' γυρνούσε να μαρκάρει. (VIDEO).

Με γκολ του Μίλος Ντέλετιτς στο 30ό λεπτό η ΑΕΛ, νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στην πρεμιέρα της Super League στη Ριζούπολη. Οι Θεσσαλοί κράτησαν το υπέρ τους προβάδισμα μέχρι τέλους και ξεκίνησαν νικηφόρα στο εφετινό πρωτάθλημα.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς...

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με οβίδα Ντέλετιτς η ΑΕΛ, 1-0 τον Απόλλωνα
Με οβίδα Ντέλετιτς η ΑΕΛ, 1-0 τον Απόλλωνα

1. ΛΙΓΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ... ΞΥΛΟ

Συνηθισμένη εικόνα στη Ριζούπολη να παρακολουθεί λίγος κόσμος τα παιχνίδια του Απόλλωνα Σμύρνης. Στην πρεμιέρα τους στη Super League, η Ελαφρά Ταξιαρχία και η ΑΕΛ έπαιξαν σε ματς που θύμιζε φιλικό από άποψη ατμόσφαιρας, διότι αγωνιστικά το... ξύλο έπεφτε σύννεφο. Η αναμέτρηση πήγε να τιναχθεί στον αέρα μετά το σκληρό φάουλ του Φατιόν στον Τομάς.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο χαφ της ΑΕΛ θα μπορούσε κάλλιστα να αντικρίσει κόκκινη κάρτα, ενώ ακολούθησαν αψιμαχίες ανάμεσα στους παίκτες. Στο 26' ο Μόρας υπέστη θλάση και έγινε αλλαγή, ενώ τα δυνατά μαρκαρίσματα έδιναν και έπαιρναν. Στο πρώτο μέρος δόθηκαν τέσσερις κίτρινες κάρτες από τον διαιτητή Γκορτσίλα.

2. ΠΙΤΙ, ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ

Τα χρόνια μπορεί να περνούν, αλλά η μπογιά του Πίτι κρατάει ακόμη. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν γίνεται να ξεχάσει την τεχνική του κατάρτιση. Μπαλιές - διαβήτη, όμορφες πάσες στους συμπαίκτες του και σουτ - κεραυνοί. Ένα εξ' αυτών εξουδετέρωσε δύσκολα ο Χουάντερσον. Οι περισσότερες επιθετικές ενέργειες της ΑΕΛ περνούσαν από τα πόδια του 37χρονου, ο οποίος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν στη Λαμία, αλλά δεν έμεινε λόγω Μπάμπη Τεννέ.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Πίτι EUROKINISSI SPORTS

Ήταν αυτός που αναλάμβανε σχεδόν όλες τις στατικές φάσεις της ομάδας του. Στο 77' παραλίγο να σημειώσει ένα υπέροχο γκολ με καταπληκτικό σουτ, ενώ στις καθυστερήσεις είχε γυρίσει να μαρκάρει τον δεξιό μπακ χαφ του Απόλλωνα Στάθη, ο οποίος ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες της ομάδας του και προσπαθούσε να απειλήσει από την πλευρά του.

3. ΟΠΩΣ ΠΕΡΥΣΙ Ο ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ

Ύστερα από ένα ισορροπημένο μισάωρο, με λίγες καλές στιγμές, τη διαφορά έκανε ο Μίλος Ντέλετιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός κέρδισε παλικαρίσια κόντρα έξω από την περιοχή, εξαπέλυσε δυνατό σουτ και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Χουάντερσον και στα δίχτυα. Καταπληκτικό γκολ του 25χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος και πέρυσι σημείωσε το πρώτο του γκολ στη σεζόν απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Τότε Νοέμβριο, εφέτος Αύγουστο. Σοβαρός, καλός και αμυντικά ο Ντέλετιτς, ο οποίος προσπάθησε να βοηθήσει και στην ανασταλτική λειτουργία.

4. "ΓΚΡΕΜΙΣΕ" ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Η ΑΕΛ

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων είχε τη μπάλα στην κατοχή της. Είχε ποσοστό 60%, αλλά αυτό δεν απέδωσε καρπούς. Αν εξαιρεθεί δηλαδή η φάση του 70', όταν το Ελ Χέλβε βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι έφυγε έξω, άλλη άξια αναφοράς ευκαιρία δεν έκανε. Η ΑΕΛ κατέκτησε το τρίποντο και έβαλε τέλος στην παράδοση που είχε διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Ο Απόλλων είχε νικήσει και τα έξι τελευταία ματς στα οποία υποδέχτηκε τους Θεσσαλούς, οι οποίοι δεν είχαν νίκη στη Ριζούπολη σε δέκα αναμετρήσεις (τελευταία το 2-1 το 1986).

Γήπεδο: Γεώργιος Καμάρας

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου), Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)

4ος διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΒΑΛΕΡΙΑΝ ΙΣΜΑΕΛ):Χουάντερσον, Κύργιας, Λούκιτς, Στάθης, Κοντοές, Ναδάλες, Γκονσάλες (58' Ζοάο Πέδρο), Κονέ, Τομάς (68' Οριουέλα), Άιλερς (58' Τριάδης), Ελ Χέλβε.

ΑΕΛ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ):Κρίστινσον, Ντέλετιτς, Σαχίτι (46' Γκόικοβιτς), Γρομητσάρης, Μόρας (29' λ. τρ. Γκόλιας), Χούμπτσεβ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς, Πίτι, Μόρσι (68' Καρανίκας).

Γκολ: 30' Ντέλετιτς

Κάρτες: 45'+4' Ελ Χέλβε, 89' Κονέ - 11' Ντέλετιτς, 11' Φατιόν, 45'+3' Κούνιτς, 86' Γκόλιας

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League

Photo credits: eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ