STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Ντιγκινί ο Ατρόμητος, 1-0 τη Βέροια

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΒΕΡΟΙΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΒΕΡΟΙΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νικολά Ντιγκινί επέστρεψε από τον σοβαρό τραυματισμό του κι έδωσε τρίτη σερί νίκη στον Ατρόμητο, με 1-0 επί της Βέροιας στο 89', για την 22η αγωνιστική.

Ένα γκολ του Νικολά Ντιγκινί στην επανεμφάνισή του στα γήπεδα μετά από σχεδόν έξι μήνες έδωσε στον Ατρόμητο τη νίκη με 1-0 μέσα στη Βέροια για τον αγώνα που έριξε την "αυλαία" της 22ης αγωνιστικής στη Super League.

Η "βασίλισσα του βορρά" προερχόταν από μόλις μία εντός έδρας νίκη σε έντεκα αγώνες (και τρεις στους τελευταίους 27), ωστόσο τα περιθώρια ήταν πολύ στενά, αφού βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με τέσσερις βαθμούς από τον Λεβαδειακό. Ο Ατρόμητος προερχόταν από δύο σερί νίκες επί του Αστέρα και της Ξάνθης, με συνέπεια να ανακτά τις ελπίδες για πλασάρισμα στα πλέι οφ.

Το 1ο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις και θέαμα, ωστόσο στα τελευταία λεπτά, ο Παντελής Καπετάνος είχε μια καλή στιγμή και ο Σωκράτης Φυτανίδης στην αντίπαλη εστία είχε δοκάρι.

Στο 2ο μέρος, τα δυνατά μαρκαρίσματα έφεραν τραυματισμούς, οι διακοπές και οι αλλαγές ανέκοπταν διαρκώς τον ρυθμό και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα μείνει στο 0-0, ο Γάλλος κατάφερε με κοντινή προβολή στο 89' να λύσει τον "γόρδιο δεσμό" και να δώσει το τρίτο σερί "τρίποντο" στους Περιστεριώτες.

Ένα γκολ και μία αδικία

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Βέροιας

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου), Πέτρος Πάτρας (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βέροια (Ντόστανιτς): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος (81' Σισοκό), Καλί, Ασίγκμπα, Αντονιάν, Μπαλάφας (73' Μπελαΐντ), Τομάς (48' Άρσε), Στόιτσεφ, Σαρπόνγκ, Κάλβο, Καπετάνος

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κατράνης, Μανιάτης, Μπάγκα, Πλατέλλας (77' Ντιγκινί), Ούμπιδες, Λημνιός (89' Βασιλείου), Ντάουντα (68' Λε Ταλέκ).

Γκολ: 89' Ντιγκινί

Κάρτες: 40' Μπαλάφας, 45' Ασίγκμπα, 48' Τομάς

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Ράτκο Ντόστανιτς άφησε εκτός σε σχέση με τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ τους Μελίσση, Παπαδόπουλο και Μαυριά, ενώ αντίθετα στα πλάνα του τέθηκε ξανά ο Τόνι Κάλβο, που προ ημερών είχε ενοχλήσεις. Επιστρέφει από τιμωρία ο Σιρίλ Καλί, ενώ στην αποστολή μπήκε και ο Τζιώρας. Το δελτίο του Ηλιάδη δεν έχει εκδοθεί και έμεινε εκτός, όπως και οι Σουλέ και Χατζί

Με Ντιγκινί ο Ατρόμητος, 1-0 τη Βέροια

Στον αντίποδα, ο Σα Πίντο είχε τον Ντιγκινί στην αποστολή για πρώτη φορά μετά από καιρό, ενώ άφησε εκτός αποστολής τον Μπρίτο και δεν έχει στην διάθεση του και τους τιμωρημένους Κυριακίδη και Τόνσο. Εκτός την τελευταία στιγμή έμεινε και ο Παπαδόπουλος λόγω ίωσης

Με Ντιγκινί ο Ατρόμητος, 1-0 τη Βέροια

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά και για τις δύο ομάδες. Το 4-2-3-1 των δύο προπονητών δεν είχε αποτέλεσμα, με τη Βέροια να έχει την κατοχή αλλά μόνο στο κέντρο και τον Ατρόμητο να επιχειρεί passing game, αλλά στο γήπεδό του.

Δύο σουτ χωρίς τύχη των γηπεδούχων και ένα μακρινό του Κατράνη για τους φιλοξενούμενους, μαζί με έναν τραυματισμό στο κεφάλι του Αντονιάν, συνέθεσαν την εικόνα του πρώτου ημιώρου. Οι κόντρες στην τελική προσπάθεια των παικτών της Βέροιας τους στέρησαν κάποιες ευκαιρίες, μέχρι το 44ο λεπτό, όταν σε σέντρα του Τομάς, ο Καπετάνος έπιασε κεφαλιά έξω από τη μικρή περιοχή κι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στην επόμενη φάση, μετά από φάουλ του Ούμπιδες και διώξιμο παικτών της Βέροιας, η μπάλα έφτασε στον Φυτανίδη και αυτός έπιασε ένα πανέμορφο βολέ, που κατέληξε στο δοκάρι.

Με Ντιγκινί ο Ατρόμητος, 1-0 τη Βέροια

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με τον τραυματία Τομάς στη σύνθεση της Βέροιας, ώστε ο Ισπανός να πάρει κίτρινη κάρτα, να συμπληρώσει τις τέσσερις και να "αδειάσει" στο επόμενο ματς, κόντρα στον Παναθηναϊκό, το οποίο θα έχανε ούτως ή άλλως λόγω του τραυματισμού. Ο Αρσε πέρασε στον αγώνα, με τη Βέροια να έχει ακόμα περισσότερο την κατοχή της μπάλας.

Ο Κάλβο προσπαθούσε να βρει διαδρόμους, ωστόσο η μπάλα έφτανε στον Καπετάνο συνήθως από μπαλιές από ακόμα πιο πίσω. Οι δύο προπονητές αποφάσισαν να παρέμβουν με τους Λε Ταλέκ (αντί του Ντάουντα) και Μπελαΐντ (αντί του Μπαλάφα). Λίγο αργότερα, πέρασε κι ο Ντιγκινί στη θέση του Πλατέλλα για τους φιλοξενούμενους. Ο Βασιλαντωνόπουλος αποχώρησε κι αυτός τραυματίας στο 81'.

Στο 83ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη καθοριστική φάση του αγώνα, όταν σε σέντρα από πίσω προς τον Καπετάνο, αυτός έδωσε με το στήθος στον Κάλβο, που κοντρόλαρε, ανατράπηκε από τον Κιβρακίδη, ωστόσο ο διαιτητής Βάτσιος θεώρησε ότι έγινε χέρι νωρίτερα και δεν καταλόγισε το πέναλτι.

Στο 89', ο Μανιάτης άνοιξε δεξιά στον Ουμπίδες, αυτός με συρτή σέντρα έστειλε την μπάλα στη μικρή περιοχή και ο Ντιγκινί με προβολή σχεδόν σε κενή εστία έκανε το 1-0, που έμελε να είναι και το τελικό σκορ.

Με Ντιγκινί ο Ατρόμητος, 1-0 τη Βέροια

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φάση με το πέναλτι που ζήτησε η Βέροια αποδείχθηκε καθοριστική με βάση την οριακή νίκη του Ατρομήτου. Ο διαιτητής έκρινε λανθασμένα ότι υπάρχει χέρι στη βάση και δεν έδωσε πέναλτι στους γηπεδούχους, που -πιθανόν- να έπαιρναν νίκη - ανάσα εάν έκαναν το 1-0 σε εκείνο το σημείο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Το μεγάλο λάθος ήταν το πέναλτι, σε μία αναμέτρηση που κατά τα άλλα ο Αριστείδης Βάτσιος από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής και οι βοηθοί του δεν είχαν πολύ δουλειά. Λίγα σφυρίγματα, καλός στον πειθαρχικό έλεγχο.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Με βάση την εξέλιξη του αγώνα, ο Νικολά Ντιγκινί μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος, αλλά σίγουρα ήταν ο πολυτιμότερος με το γκολ που σημείωσε. Σημαντική η συνεισφορά του και γι' αυτό μετά από το τελευταίο σφύριγμα, όλοι οι παίκτες, βασικοί και αναπληρωματικοί, πήγαν να του δώσουν συγχαρητήρια.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι δηλώσεις του Ρικάρντο Σα Πίντο μετά από το τέλος του αγώνα. Δεν προσπάθησε να μειώσει τη δουλειά του προκατόχου του, δεν άφησε να εννοηθεί ότι παρέλαβε "καμμένη γη" οπότε χρειάζεται επιείκεια και μίλησε και με τεχνικά χαρακτηριστικά για τον τρόπο που προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη Βέροια, δείχνοντας πόσο πολύ την υπολόγιζε, αν και ουραγός.

Οι δηλώσεις του Σα Πίντο: "Ήταν δύσκολος αγώνας, ίσως ήταν η τελευταία ευκαιρία για να σώσει την κατηγορία. Ξέραμε ότι θα είχαμε δύσκολο παιχνίδι, επειδή είναι καλοί στην πρώτη και στη δεύτερη μπαλιά, στο ευθύ ποδόσφαιρο, με Καπετάνο που μπορεί να κρατά μπάλα και να σπάει τους πλάγιους. Είπα στους παίκτες ότι πρέπει να έχουμε καλή ισορροπία, να είμαστε κοντά ο ένας στον άλλον για να αποτρέψουμε το πλεονέκτημα της Βέροιας. Αυτό που θέλω είναι να παίζουμε περισσότερο με μπάλα, να έχουμε την μπάλα, να παίξουμε με περισσότερο πάθος με την μπάλα. Είναι ο μοναδικός τομέας που θέλουμε βελτίωση, αλλά στην επιθετικότητα, δουλειά, θέληση τα έχουμε"

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Εάν ήταν λίγο περισσότερο καιρό στην ομάδα, θα ήταν σίγουρα σε αυτήν τη θέση, ωστόσο ο Γιάννης Μανιάτης χρειάζεται ακόμα χρόνο για να "δέσει" με τους νέους συμπαίκτες του και γι' αυτό η απουσία του σε πολλά σημεία του αγώνα, μπορεί να κριθεί με επιείκεια. Ο Αμπιόλα Ντάουντα, όμως, είναι πολύ περισσότερο στην ομάδα, ο Σα Πίντο περίμενε αρκετά από αυτόν και γι' αυτό κράτησε τον Λε Ταλέκ στον πάγκο, ωστόσο ο Νιγηριανός φορ δεν βοήθησε, δεν προκάλεσε ανησυχία στην άμυνα της Βέροιας και δικαίως αντικαταστάθηκε στο 68'.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ