STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Ντέλετιτς η ΑΕΛ, 2-0 στη Λαμία

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ νίκησε εκτός έδρας (0-2) τη Λαμία χάρη στα δύο γκολ του Μίλος Ντέλετιτς (18', 32') για τη 15η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Σταθερά ανοδική η πορεία των "βυσσινί", πρώτη ήττα για την ομάδα της Φθιώτιδας στη φυσική της έδρα.

Ο Αλέξης Κούγιας είχε δηλώσει: "Στόχος είναι να βρίσκεται η ΑΕΛ ανάμεσα στην 5η και τη 10η θέση". Τουλάχιστον στα μισά του δρόμου οι "βυσσινί" το έχουν καταφέρει.

Τι κι αν η Λαμία δεν είχε γνωρίσει την ήττα στη φυσική της έδρας. Τι κι αν οι "κυανόλευκοι" "έτρεχαν" ένα σερί επτά ματς χωρίς ήττα;

Η ομάδας της Λάρισας πήρε τη νίκη στη Φθιώτιδα για τη 15η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Και τα δύο γκολ, προήλθαν από τον Μίλος Ντέλετιτς.

Με Ντέλετιτς η ΑΕΛ, 2-0 στη Λαμία

Άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 32ο. Ακυρώθηκε το γκολ του Βουό στο 38ο (σε μια πολύ δύσκολη φάση), το δοκάρι του Αναστασόπουλου στο 48ο ήταν η μοναδική ουσιαστική απειλητική φάση των γηπεδούχων.

Αυτό ήταν το πέμπτο διαδοχικό ματς, στο οποίο οι "κυανόλευκοι" δέχονται γκολ. Στα προηγούμενα τέσσερα απέφυγαν την ήττα, σε αυτό όχι. Δεύτερη διαδοχική νίκη για τους Θεσσαλούς (την προηγούμενη αγωνιστική νίκησαν στη Λάρισα την Ξάνθη). Δεύτερο διαδοχικό ματς, στο οποίο η εστία του Μπόζοβιτς δεν παραβιάζεται. Δεύτερο διπλό μετά από σχεδόν δύο μήνες (στις 22 Οκτώβρη είχε περάσει με 1-0 από τα Περιβόλια).

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Με Ντέλετιτς η ΑΕΛ, 2-0 στη Λαμία
Με Ντέλετιτς η ΑΕΛ, 2-0 στη Λαμία

Με Ντέλετιτς "άλωσε" τη Λαμία

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Αντώνιος Δίπλαρης

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης, Παντελιάδης (28' Τσούκαλος), Όμο, Μπλάζιτς, Καραγιάννης, Πίτι (61' Φράγκος), Αναστασόπουλος (56' Μπουλούλης), Βουό.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λάγος, Φατιόν, Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (79' Μπάλλας), Κρίζμαν (88' Μασούρας), Ναζλίδης (90'+2' Γιαννιτσάνης)

Γκολ: 18', 32' Ντέλετιτς

Κάρτες: 31' Μπλάζιτς, 78' Βουό, 88' Κουκόλης, 90'+4' Όμο / 37' Φατιόν, 44' Αγκάνοβιτς, 63' Ντέλετιτς, 77΄Γουάλας.

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Τρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Παντελιάδης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά κι ο Γκόλιας απομάκρυνε με κεφαλιά. Το σουτ του Κρίζμαν ύστερα από τρία λεπτά (6') δεν ανησύχησε τον Παπαδόπουλο, καθώς πέρασε αρκετά ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε.

Στο 9ο λεπτό, ο Ντέλετιτς έδωσε την μπάλα στον Αγκάνοβιτς, ο δεύτερος έκανε το σουτ από τα δεξιά (πλάγια εκτός περιοχής), ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Στο 18', η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ. Ο Αγκάνοβιτς πήρε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, αντιστάθηκε στο μαρκάρισμα του Μπλάζιτς, την κουβάλησε όσο έπρεπε, την "έσπασε" δεξιά" στον Ντέλετιτς, εκείνος μπήκε στην περιοχή, "άδειασε" τον Όμο και με ωραίο σουτ νίκησε τον Παπαδόπουλο κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας των γηπεδούχων.

Με Ντέλετιτς η ΑΕΛ, 2-0 στη Λαμία

Στο 21', οι "βυσσινί" έχασαν νέα ευκαιρία - αυτή τη φορά για να διευρύνουν το προβάδισμα - όταν ο Ντέλετιτς από τα δεξιά έκανε το σουτ και ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε.

Μετά από δύο λεπτά (23'), ο Ο Βασιλαντωνόπουλος μπήκε από τα αριστερά, στάθηκε, συνέκλινε προς το κέντρο, έκανε και το σουτ με το δεξί μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπόζοβιτς μπλόκαρε.

Στο 32ο λεπτό, ήλθε το δεύτερο γκολ για την ομάδα της Λάρισας. Κι αυτό από τον Μίλος Ντέλετιτς. Ο Ναζλίδης έβγαλε ωραία αντεπίθεση για την ΑΕΛ, έδωσε την μπάλα στα αριστερά στον Κρίζμαν, ο Κροάτης κέρδισε την κόντρα με τον Παπαδόπουλο (βγήκε να αποκρούσει, αλλά ανεπιτυχώς), έβγαλε τη σέντρα πριν η μπάλα περάσει άουτ και ο Ντέλετιτς κεντρικά (στην "καρδιά" της φθιωτικής άμυνας) με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με Ντέλετιτς η ΑΕΛ, 2-0 στη Λαμία

Στο 38', ο Βουό σκόραρε με κεφαλιά, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ σε μια ομολογουμένως δύσκολη φάση για να αποφανθούν διαιτητής και βοηθός.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (48'), η Λαμία άγγιξε την ισοφάριση. Ο Αναστασόπουλος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε και στο δεξί πόδι του Γκόλια και σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπόζοβιτς.

Αυτή ήταν, ουσιαστικά, και η μοναδική αξιόλογη φάση του δευτέρου ημιχρόνου. Έπειτα η ΑΕΛ έδωσε χώρο στη Λαμία, η οποία στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων ως προς την εκμετάλλευσή του.

Βαθιές μπαλιές, σέντρες κι εύκολη απομάκρυνση από τους αμυντικούς των Θεσσαλών. Νεύρα από τους γηπεδούχους, εύκολη διαχείριση του προβαδίσματος από τους φιλοξενούμενους. Αυτό ήταν το σκηνικό.

Στο 77ο λεπτό, ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε εύκολα την εκτέλεση φάουλ του Ναζλίδη, το ανάποδο ψαλίδι του Βασιλαντωνόπουλου στο 86ο δεν είχε τύχη.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ίσως αυτή του δεύτερου γκολ. Υποδειγματικά οργανωμένη αντεπίθεση, εξαιρετικό τελείωμα από τον Μίλος Ντέλετιτς. Στο 32', ο Σέρβος διεύρυνε το προβάδισμα της ομάδας και ουσιαστικά απέβαλε το άγχος από τους συμπαίκτες του. Αν και νωρίς χρονικά, κάπου εκεί τελείωσε το ματς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Μόνον εύκολο δεν ήταν το έργο του Εμμανουήλ Σκούλα. Πολλά νεύρα από τους παίκτες των δύο ομάδων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων έλαβε τη σωστή απόφαση. Σωστός ως προς την κατανομή των καρτών. Δύσκολη η φάση του ακυρωθέντος γκολ του Βουό στο 38ο λεπτό. Ήταν για χιλιοστά πιο μπροστά ο Ιβοριανός από τη "βυσσινί" άμυνα, όπως φάνηκε από το ριπλέι.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μίλος Ντέλετιτς χωρίς δεύτερη σκέψη. Από αυτόν προήλθαν τα δύο γκολ. Από αυτόν οι σπουδαιότερες ευκαιρίες της ΑΕΛ και του ματς. Όλα τα έκανε σωστά ο 24χρονος Σέρβος. Δημιουργικά (σε ορισμένες φάσεις κι ανασταλτικά) άψογος, εκτελεστικά άριστος. Στη δεύτερη σεζόν στη Λάρισα μοιάζει να έχει ωριμάσει και πλέον να κρίνει και ματς (πέτυχε το νικητήριο γκολ στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα).

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το ξεκάθαρο σκεπτικό παιχνιδιού της ΑΕΛ. Με τον Ηλία Φυντάνη στην τεχνική ηγεσία, οι "βυσσινί" μοιάζουν να ξέρουν τι θέλουν στο γήπεδο. Ο καθένας έχει το ρόλο του, δεν υπάρχει η σύγχυση που υπήρχε στην αρχή της σεζόν. Έχουν δώσει νίκες τα buzzer beaters (με Λεβαδειακό και Ξάνθη), αλλά δεν είναι τυχαίο ότι έτσι αθόρυβα η ομάδα της Λάρισας αναρριχήθηκε βαθμολογικά.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τρόπος ανάπτυξης της Λαμίας. Σέντρες, βαθιές μπαλιές. Καμία φαντασία. Μονοδιάστατος τρόπος παιχνιδιού, εύκολα αντιμετωπίσιμος από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΛ. Εξάντλησε γρήγορα (61') τη διαθεσιμότητα των αλλαγών του ο Μπάμπης Τεννές. Την πρώτη την έκανε στο 28'. Σε κανένα σημείο δεν (απ)έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει έστω το βαθμό από το ματς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ