STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Ντάουντα στην κορυφή ο Ατρόμητος, 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ατρόμητος απολαμβάνει αήττητος μετά από οκτώ ματς τη μοναξιά της κορυφής στη Super League Σουρωτή, καθώς νίκησε την ΑΕΚ (0-1) στο ΟΑΚΑ χάρη στο γκολ του Αμπιόλα Ντάουντα (55').

Με τον Ολυμπιακό και το "Γ. Καραϊσκάκης" ήρθε η ΑΕΚ και το ΟΑΚΑ. Ο Ατρόμητος δεν αστειεύεται κι από τότε που έβαλε μπρος (νίκη με τη Λαμία στο Περιστέρι) πορεύεται με σπασμένα τα φρένα.

Το γκολ του Αμπιόλα Ντάουντα έδωσε τη νίκη στους Περιστεριώτες στο άδειο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ (0-1) και το προνόμιο να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής.

Ο Νταμίρ Κάναντι, ο οποίος το καλοκαίρι έμοιαζε να είναι ανασφαλής μετά τις φιλικές εξάρες από Πανιώνιο και Αστέρα, έχει τον Ατρόμητο μετά από οκτώ ματς μόνο του στην κορυφή της Super League Σουρωτή.

Τέσσερις διαδοχικές νίκες για την ομάδα του Περιστερίου και έξι χωρίς η εστία του Ανδρέα Γιαννιώτη να έχει παραβιαστεί. Πρώτη εντός έδρας απώλεια βαθμών για την Ένωση, μετά τις τρεις νίκες επί των Παναιτωλικού, ΑΕΛ κι Ολυμπιακού.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, επέλεξε τον Ανέστη να υπερασπιστεί την "κιτρινόμαυρη" εστία, με το κεντρικό αμυντικό "δίδυμο" των Λαμπρόπουλου και Τσόσιτς να έχει εκ δεξιών κι εξ' αριστερών του, τους Μπακάκη και Λόπες αντίστοιχα. Σιμόες και Γαλανόπουλος συνέθεσαν το αντίστοιχο δίδυμο των αμυντικών μέσων, ο Λιβάγια σε πιο επιτελικό ρόλο, οι Μάνταλος και Χριστοδουλόπουλος στα άκρα με τον Αραούχο στην κορυφή, ως μοναδικός προωθημένος.

Με Ντάουντα στην κορυφή ο Ατρόμητος, 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ο Νταμίρ Κάναντι επέλεξε τον Γιαννιώτη για να υπερασπιστεί την εστία του, οι Κιβρακίδης και Γιαννούλης αποτέλεσαν (αντίστοιχα δεξιός κι αριστερός) τους δύο μπακς, έχοντας ανάμεσά τους, τους Ρισβάνη και Χατζηισαΐα. Ο Βασιλακάκης με τον Μπουσούλατζιτς αγωνίστηκαν στη μεσαία γραμμή, με τον Βόσνιο να παίρνει τη θέση του τραυματία, Μάντσον.

Ο Ούμπιδες είχε πιο επιτελικό ρόλο, οι Ουάρντα και Ντιγκινί κινήθηκαν ως εξτρέμ και ο Ντάουντα βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης. Ουσιαστικά, ο Αφρικανός πήρε τη θέση του Μανούσου στο αρχικό σχήμα.

Με Ντάουντα στην κορυφή ο Ατρόμητος, 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Πρώτος, αήττητος και καλύτερος

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας, Ανδρέας Φωτόπουλος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος (65' Γκάλο), Τσόσιτς, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (46' Μπακασέτας), Λιβάγια, Μάνταλος, Αραούχο (70' Πατίτο).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Βασιλακάκης, Μπουσούλατζιτς (86' Ζησόπουλος), Ντιγκινί, Ούμπιδες (64' Κυριακίδης), Ουάρντα, Ντάουντα (64' Καρασαλίδης).

Γκολ: 55' Ντάουντα

Κάρτες: 41' Λιβάγια, 45'+1' Μπακάκης, 55' Λαμπρόπουλος, 90' Τσόσιτς / 24' Μπουσούλατζιτς, 29' Κιβρακίδης, 45' Ντάουντα. 90' Ντιγκινί

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Λιβάγια προσπάθησε να βρει τον Αραούχο, αλλά ο Κιβρακίδης αντέδρασε γρήγορα κι απομάκρυνε την μπάλα. Ύστερα από τρία λεπτά (8'), η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μάνταλος δέχτηκε υπέροχη πάσα με το εξωτερικό από τον Αραούχο, έκανε το σουτ με το αριστερό από πλάγια θέση, αλλά ο Γιαννιώτης κατάφερε να αποκρούσει. Είχε κάνει και κίνηση στο πέναλτι ο Λιβάγια, αλλά ο Μάνταλος προτίμησε να τελειώσει μόνος του την φάση.

Το σουτ του Ουάρντα στο 10ο λεπτό δεν προκάλεσε ανησυχία στον Ανέστη (μπλόκαρε), ούτε εκείνο του Αραούχο στο 19ο στον Γιαννιώτη (η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ. Αυτή τη φορά ήταν το δοκάρι που στέρησε από τον Μάνταλο την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην Ένωση.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο αρχηγός του "Δικεφάλου" από τη μικρή περιοχή και έπειτα από κόντρες που έγιναν, "έσκαψε" τη μπάλα με το δεξί προ του Γιαννιώτη, αλλά αυτή βρήκε το δεξί δοκάρι και μετά κατέληξε στην αγκαλιά του.

Το σκορ, ωστόσο, άνοιξε ο Ατρόμητος και το έκανε με πανέμορφο γκολ του Ντάουντα. Στο 55ο λεπτό, ο Βασιλακάκης σέντραρε από δεξιά, ο Νιγηριανός έκανε το σκαστό σουτ με το δεξί με τη μια προ του Μπακάκη μέσα από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε στην δεξιά γωνία του Ανέστη για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ λίγο έξω από την περιοχή στο 58', ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά η μπάλα έκρουσε στο τείχος και κατέληξε κόρνερ.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας στο ματς (60'), ο Μάνταλος έκανε την κάθετη στον Αραούχο, ο Αργεντινός σούταρε, αλλά απέκρουσε ο Γιαννιώτης και η μπάλα βγήκε κόρνερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (61'), ο Γιαννιώτης έπεσε στην δεξιά του γωνία του και έδιωξε την πανέξυπνη απευθείας εκτέλεσε κόρνερ του Μάνταλου από τα δεξιά.

ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  (8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

Μετά την επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα στο 79ο λεπτό, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ανέστη. Ο Ανδρέας Γιαννιώτης μπλόκαρε την μπάλα μετά το δεξί διαγώνιο σουτ Μάνταλο στο 81', ενώ απομάκρυνε επιτυχημένα μετά το δυνατό και ξαφνικό σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή στο 85'.

Στο 88ο λεπτό, η παρουσία του Γιαννούλη ήταν κομβική για την αποφυγή της ισοφάρισης καθώς απομάκρυνε αποφασιστικά προ του Μπακασέτα.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του γκολ του Ατρομήτου με τον Αμπιόλα Ντάουντα, γιατί αυτή έκρινε το ματς. Άλλωστε, πλην της ουσίας ήταν κι όμορφο το τελείωμα του επιθετικού των Περιστεριωτών. Ωραία πάσα, ωραία εκτέλεση.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος μάλλον έπραξε ορθά ως προς την κατανομή των καρτών και τον πειθαρχικό του έλεγχο. Το πέναλτι που ζήτησε ο Λόπες δεν ήταν, καθώς ο Κιβρακίδης πήρε καθαρά την μπάλα με τον ρέφερι να δικαιώνεται για την απόφασή του. Ο βοηθός του "έχασε" ένα οφσάιντ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς ο Λιβάγια ήταν στην ίδια ευθεία με τον Χατζηισαΐα. Δύσκολη η φάση του 75ου λεπτού, με τον Μάνταλο να πέφτει στην περιοχή, αλλά να αλληλοκρατείται με τον Ρισβάνη. Ελέγχεται για τη φάση του Λιβάγια με τον Καρασαλίδη και το επικίνδυνο παίξιμο του Κροάτη, καθώς είχε ήδη κίτρινη.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Δεν μπορεί να είναι κάποιος άλλος από τον Αμπιόλα Ντάουντα. Ο 29χρονος Νιγηριανός επιθετικός υποδέχθηκε σε εξαιρετική θέση - ύστερα από ανάλογη κίνηση στην περιοχή για να ξεμαρκαριστεί - την ασίστ του Βασιλακάκη κι εκτέλεσε ομοίως εξαιρετικά. Δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ανέστη, ο οποίος μάλλον αιφνιδιάστηκε από την κίνηση του Αφρικανού, αλλά και την αντίδραση της άμυνάς τους.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ατρόμητος και οι κινήσεις του τεχνικού του, Νταμίρ Κάναντι. Προτίμησε να "γεμίσει" το κέντρο στο πρώτο ημίχρονο και να κλείσει ή να παρεμποδίσει τη διέλευση των "κιτρινόμαυρων" προς την εστία του Γιαννιώτη. Όσο η ΑΕΚ ενέτεινε την πίεσή της - ιδιαίτερα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου - άφηνε και κενά. Ένα τέτοιο εκμεταλλεύτηκε ο Ντάουντα και η αποτελεσματικότητα παίζει κομβικό ρόλο εάν θέλεις αποτέλεσμα σε τέτοια ματς. Μετά το γκολ και στη διαφαινόμενη μεγαλύτερη πίεση της Ένωσης, ενίσχυσε την άμυνά του.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όλα αυτά για έναν προπονητή που ένιωσε την ανασφάλεια στο "πετσί" του πριν ξεκινήσει η σεζόν (μετά τις φιλικές εξάρες από Πανιώνιο και Αστέρα). Και μετά από οκτώ ματς, έχει την ομάδα του Περιστερίου πρώτη. Σε ατομικό επίπεδο ο Μπουσούλατζιτς, ο οποίος αντικατέστησε επάξια τον Μάντσον.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η "εμπλοκή" των μεσοεπιθετικών της ΑΕΚ. Μάρκο Λιβάγια και Μιχάλης Μπακάκης τόνισαν στην κάμερα της NOVA, την παραμονή του ματς, ότι οι "κιτρινόμαυροι" πρέπει να μετουσιώνουν σε γκολ τις ευκαιρίες τους δεν έγινε. Όχι, ότι έλειψαν σε αυτό το ματς. Ο Μάνταλος "σημάδεψε" στο δοκάρι, ο Αραούχο αστόχησε στο πλασέ του. Ο Χιμένεθ έπαιξε ακόμη πιο επιθετικά μετά το γκολ που δέχθηκε η Ένωση, αλλά και πάλι οι ενέργειες των ποδοσφαιριστών του έμεναν ημιτελείς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ