STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με νίκη έκλεισε τη σεζόν ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Ντομίνγκες (37') και Ελιουνούσι (79'), ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο, επικρατώντας με σκορ 2-0 του Παναιτωλικού στο τελευταίο ματς της σεζόν.

Για την 30η και τελευταία αγωνιστική της Super League 2016-2017, ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε στο Αγρίνιο τον Ολυμπιακό, σε ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα με μοναδικό κίνητρο το γόητρο.

Εκτός πλάνων του Μάκη Χάβου ήταν οι τιμωρημένοι Μάκος, Ρότσα και οι τραυματίες, Μαρκόβσκι, Παπαδόπουλος, Πάουλο, Παπουτσογιαννόπουλος.

Κυριακίδης, Καβουσάκης, Κούσας, Βακράκος, Τσοκάνης, Μπράβο, Ρέι, Ρόσα, Χαντάκιας, Λόπες, Παπάζογλου, Κλέσιο, Μύγας, Κουτρομάνος, Μουνιός, Γιαννιώτης, Βασιλούδης και Ροντρίγκες, ήταν οι εκλεκτοί του Έλληνα τεχνικού στην αποστολή της αναμέτρησης.

Με νίκη έκλεισε τη σεζόν ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο

Ο Τάκης Λεμονής στερήθηκε των υπηρεσιών των τιμωρημένων Σεμπά και Ντα Κόστα, αλλά και του Φορτούνη που προφυλάχθηκε εξαιτίας ενοχλήσεων χαμηλά στο πόδι, ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Παρέδες, Σισοκό.

Ανδρούτσος, Ανσαριφάρντ, Μποτία, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Καρντόσο, Ντε Λα Μπέγια, Ντομίνγκες, Ελιουνούσι, Φιγκέιρας, Καπίνο, Λεάλι, Μανθάτης, Μαρίν, Μαρτίνς, Νικολάου, Ρέτσος, Ρομαό και Βιάνα, ήταν η 19μελής αποστολή που ταξίδεψε για το Αγρίνιο. Ο Μποτία επανήλθε στην ενδεκάδα, φανέλα βασικού πήραν και οι Ντομίνγκες, Καρντόσο.

Με νίκη έκλεισε τη σεζόν ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο

Με ένα τέρμα του Ντομίνγκες στο 37' -στο τελευταίο ίσως παιχνίδι του με τα ερυθρόλευκα- και ένα ακόμη του Ελιουνούσι στο 79', ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο και έκλεισε με ιδανικό τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για την φετινή σεζόν.

Η φιέστα έμεινε για τους Πειραιώτες

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (ΕΠΣ Ηπείρου)

Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης (ΕΠΣ Ηπείρου), Ελευθέριος Καραλής (ΕΠΣ Ηπείρου)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Παπάζογλου (76' Φεντερίκο Μπράβο), Λόπες, Ρόσα, Κλέσιο, Ρέι (80' Γιαννιώτης), Βακράκος (64' Βασιλούδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μαρτίνς (58' Ανδρούτσος), Ελιουνούσι, Ντομίνγκες (64' Μπουχαλάκης), Μαρίν (75' Μανθάτης), Καρντόσο.

Γκολ: - / 37' Ντομίνγκες, 79' Ελιουνούσι

Κάρτες: 24' Ροντρίγκες / 57' Μποτία

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Παιχνίδι άνευ βαθμολογικής σημασίας στο Αγρίνιο, οι σκοπιμότητες στην άκρη, το ίδιο και η πίεση. Παναιτωλικός και Ολυμπιακός ήθελαν τη νίκη για τους δικούς του λόγους ο καθένας, παίζοντας ελεύθερα αλλά και με επιθυμία για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Το ματς ήταν... άνοστο στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν ρυθμό και πατήματα στον αγωνιστικό χώρο και μόνη αξιοσημείωτη στιγμή τη γονατιά που έφαγε στο κεφάλι ο Μαρτίνς από τον Ρόσα, με τον Πορτογάλο μέσο του Ολυμπιακού πάντως να συνεχίζει το ματς.

ΚΑΡΝΤΟΣΟ, Ο Mr ΔΟΚΑΡΙ

Ο Καρντόσο συνέχισε αυτή την σπάνια... ερωτική σχέση με τα δοκάρια τη φετινή σεζόν. Ο Παραγουανός σίγουρα δεν είναι ο παίκτης του παρελθόντος, όμως την ίδια στιγμή είναι και αθεράπευτα γκαντέμης.

Στο 18' η βολίδα με το δεξί μέσα από την περιοχή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη, ενώ στο 37' έπιασε ίδια ακριβώς κεφαλιά με αυτή στο 90ο λεπτό του ημιτελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και η κατάληξη ήταν ίδια: στο δεξί δοκάρι. Με την διαφορά ότι τώρα ο Ντομίνγκες ήρθε τρέιλερ για να σκοράρει από κοντά το 0-1 για τον Ολυμπιακό.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ενδιάμεσα ο Φιγκέιρας είχε βάλει σωτήρια κόντρα στον Κλέσιο (22') και ο Κυριακίδης είχε αντιδράσει σωστά σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκες (25') από πλάγια θέση.

ΤΟ "ΚΛΕΙΔΩΣΕ" ΜΕ ΕΛΙΟΥΝΟΥΣΙ

Κακό το δεύτερο ημίχρονο, χωρίς ρυθμό και πολύ περισσότερο δίχως φάσεις της προκοπής, συγκριτικά τουλάχιστον με το πρώτο μέρος. Κάποια δυνατά μαρκαρίσματα, πολλά λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής και με τους δύο προπονητές να ξεκινούν σταδιακά τις κινήσεις τους από τον πάγκο.

Στο 79ο λεπτό από ωραίο άνοιγμα του Καρντόσο στον Ντε λα Μπέγια και σέντρα του Ισπανού μπακ από αριστερά, ο Ελιουνούσι με μονοκόμματο δεξί σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα χαμηλά στη γωνία του Κυριακίδη, σκοράροντας το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών στο Αγρίνιο.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ένα λεπτό πριν τα 90', ο Καπίνο απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Ρόσα εκτός περιοχής και ο Κλέσιο στην επαναφορά αστόχησε ολομόναχος, σπαταλώντας την ευκαιρία να ξαναβάλει τους γηπεδούχους στο ματς. Ο Έλληνας γκολκίπερ νίκησε τον μεσοεπιθετικό του Παναιτωλικού και στην τελευταία φάση του αγώνα, που ολοκληρώθηκε με αυτό το 2-0 υπέρ των Πειραιωτών.

Οι Αγρινιώτες ετοιμάζονται πλέον για διακοπές, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" έχουν την... εκκρεμότητα της φιέστας πριν έρθουν οι ημέρες χαλάρωσης έως τα μέσα του Ιούνη, όταν και θα μαζευτούν ξανά ενόψει της καλοκαιρινής προετοιμασίας για τη νέα σεζόν.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τρομερή φάση στο δεύτερο ημίχρονο, όταν σε αμυντική του προσπάθεια, ο Ρομαό αναγκάστηκε να κάνει... ποδιά στον διαιτητή (!) για να τον αποφύγει και να βγάλει την μπάλα με ασφάλεια από την περιοχή της ομάδας του.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Πέρασε απαρατήρητος, όπως και οι βοηθοί του. Δεν απέφυγαν κάποια λάθη, κανένα από αυτά όμως δεν επηρέασε την εξέλιξη ή το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Καρντόσο είχε σημαντική συμμετοχή και στα δύο γκολ του Ολυμπιακού, ο Ντε λα Μπέγια έκανε τις δύο σέντρες που κατέληξαν ισάριθμα τέρματα, ωστόσο ο σταθερά καλύτερος παίκτης των Πειραιωτών στην αναμέτρηση του Αγρινίου ήταν ο Ρομαό. Με πολλές δυνάμεις, γεμάτος ενέργεια, απόλυτα σοβαρός και συνεπής στον αγωνιστικό χώρο ο Τογκολέζος διεθνής μέσος, έδειξε ένα συνολικά πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ντομίνγκες τα έδωσε όλα και ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο Αγρίνιο για λογαριασμό των Πειραιωτών. Πιθανόν στο τελευταίο του ματς με τα ερυθρόλευκα, ο Αργεντίνος έδειξε σε σημεία του αγώνα την ποιότητα του, έστω κι αν ο χρόνος παραμένει αμείλικτος, ακόμη και για αρτίστες της μπάλας σαν του λόγου του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Χωρίς λογική το μαρκάρισμα του Ρόσα στον Μαρτίνς στο 6ο λεπτό του αγώνα. Δεν είχε πρόθεση ο παίκτης του Παναιτωλικού, αλλά να πηγαίνεις σε εναέρια διεκδίκηση προτάσσοντας το γόνατο στο πρόσωπο του αντιπάλου είναι τουλάχιστον απερισκεψία. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί δεν θέλει και πολύ να κινδυνέψει σοβαρά η υγεία ενός ποδοσφαιριστή και μάλιστα σε ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ