STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Μοράρ ο Παναιτωλικός, 1-0 τη Λαμία

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
Λαμία, Παναιτωλικός EUROKINISSI SPORTS

Τέταρτη διαδοχική εντός έδρας νίκη για τον Παναιτωλικό, 1-0 τη Λαμία, η οποία δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία. Οι Αγρινιώτες στο -4 από την πέμπτη θέση, έπειτα από 28 αγωνιστικές στη Super League.

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος και νίκησε 1-0 τη Λαμία στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League. Το γκολ της επικράτησης σημείωσε στο 75' με εκτέλεση πέναλτι ο Ρουμάνος επιθετικός, Βλαντ Μοράρ. Αυτή για την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας ήταν η τέταρτη διαδοχική εντός έδρας νίκη, που τη φέρνει στο -4 από την πεντάδα.

Από την άλλη, η Λαμία μπορεί να ηττήθηκε, αλλά τουλάχιστον η Κέρκυρα ηττήθηκε και έτσι διατηρήθηκε το +5 από τους Φαίακες. Στις δύο αγωνιστικές που απομένουν οι Φθιωτοί παίζουν με ΠΑΣ Γιάννινα (εντός) και ΑΕΛ (εκτός), ενώ η Κέρκυρα με ΑΕΚ (εντός) και Ατρόμητο (εκτός). Μαθηματικά ο Παναιτωλικός ελπίζει για πέμπτη θέση, έχοντας να αντιμετωπίσει Ολυμπιακό (εκτός) και Αστέρα (εντός).

Τρίποντο με πέναλτι ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε καλύτερα στο ματς, έχοντας την υπεροχή. Οι Αγρινιώτες κυκλοφορούσαν τη μπάλα με ευκολία την ίδια ώρα που οι Φθιώτες ήταν στο μισό γήπεδο. Τα λεπτά περνούσαν, οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δυσκολεύονταν να φτάσουν σε τελική προσπάθεια. Στο 26ο λεπτό ο Μπάμπης Τεννές αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγή, καθώς ο Μάρκο Μπλάζιτς τραυματίστηκε και του ήταν αδύνατο να συνεχίσει. Έτσι, στον αγώνα πέρασε ο Μολδαβός Άντρονικ, ο οποίος μετρούσε μόλις 13 λεπτά συμμετοχής, αυτά στον αγώνα με την Κέρκυρα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
Μαρινάκης, Λαμία, Παναιτωλικός EUROKINISSI SPORTS

Ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού ήταν ο Φάρλεϊ Ρόσα. Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, επεδίωκε να κάνει παιχνίδι και να περάσει κάθετες πάσες στους συμπαίκτες του. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους καταγράφηκε στο 44'. Ο Μοράρ με ωραία ατομική προσπάθεια πέρασε δύο παίκτες της Λαμίας, μπήκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε.

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Γεώργιος Παλαμίδας (Λακωνίας), Άγγελος Πήττας (Ηλείας)

4ος: Νικόλαος Πουλημάς (Κέρκυρας)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τρ. Δέλλας):Κυριακίδης, Μιχάι, Άργκους, Μαρινάκης (84' Γιαννιώτης), Ρότσα (70' Κλέσιο), Τσοκάνης, Μοράρ, Ντίας, Ρόσα (90' Χαντάκιας), Μάζουρεκ, Μπράβο.

ΛΑΜΙΑ (Μπ. Τεννές):Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος (77' Φράγκος), Παντελιάδης, Μπεν Τζεμιά, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Ριβέρα, Μπουλούλης-Τσαπρούνης, Μπούντνικ (57' Κουτρομάνος), Τσούκαλος, Μπλάζιτς (27' λ. τρ. Άντρονικ).

Γκολ: 75' πεν. Μοράρ

Κάρτες: 19' Ασίγκμπα, 33' Μπουλούλης, 50' Άντρονικ, 79' Τσούκαλος

Κόκκινη: 90'+1' Ασίγκμπα

Η Λαμία μπορεί να ήταν κλεισμένη, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν απειλήθηκε κιόλας ιδιαίτερα. Στο δεύτερο μέρος ο Ρόσα συνέχισε να είναι κινητικός και στο 53ο λεπτό αφού πήρε μέτρα, σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Το σκηνικό στο δεύτερο μέρος κυλούσε όπως ακριβώς στο πρώτο. Δηλαδή με τον Παναιτωλικό να έχει τη μπάλα, να την κυκλοφορεί και να αναζητά τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Λαμίας.

Εντέλει ο τρόπος αυτός βρέθηκε από το σημείο του πέναλτι. Στο 74ο λεπτό ο Ασίγκμπα ανέτρεψε τον Ντίας, ο διαιτητής Κουτσιαύτης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και ο Βλαντ Μοράρ δεν έκανε λάθος από τα έντεκα μέτρα. Έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλο και άνοιξε το σκορ στο 75' ( 1-0).

Η Λαμία ήταν υποχρεωμένη να ανέβει και φτάσει στην ισοφάριση στο τελευταίο τέταρτο. Τα "καναρίνια" βρήκαν χώρο και στο 85' έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0. Ο Ντίας, ωστόσο, είχε δοκάρι. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο γκολκίπερ της Λαμίας Παπαδόπουλος ανέβηκε μήπως και σκοράρει από στατική φάση, αλλά αυτό δεν στάθηκε εφικτό. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ασίγκμπα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
Λαμία, Παναιτωλικός, Ρόσα EUROKINISSI SPORTS
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
Λαμία, Παναιτωλικός, Τσοκάνης EUROKINISSI SPORTS

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ