STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Μενδρινό ο Πλατανιάς, 1-0 τη Βέροια

Με Μενδρινό ο Πλατανιάς, 1-0 τη Βέροια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το γκολ του Κώστα Μενδρινού ήταν αρκετό για να δώσει στον Πλατανιά τη νίκη (1-0) στη Βέροια επί της ομώνυμης τοπικής ομάδας για την 27η αγωνιστική της Super League. (VIDEO)

Την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά - θα το έκανε σε περίπτωση που νικούσε - την παρουσία της και στη Super League της επόμενης περιόδου από σήμερα, έχασε η Βέροια. Αντίθετα, ο Πλατανιάς χάρη στο γκολ του Κώστα Μενδρινού, πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 κι έφυγε με το τρίποντο από την πρωτεύουσα της Ημαθίας, γεγονός που του δίνει να κυνηγήσει μέχρι τέλους την ευκαιρία να παλέψει θεωρητικά για την 5η θέση, η οποία οδηγεί στα play-offs.

Το ματς στη Βέροια είχε ελάχιστες φάσεις, με τον Πλατανιά να είναι καλύτερος από την έναρξη της αναμέτρησης και να βρίσκει δίχτυα μέσα στο πρώτο τέταρτο με τον Κώστα Μενδρινό. Η "βασίλισσα του Βορρά" δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει, αντίθετα οι Κρητικοί έφθασαν κοντά και στο δεύτερο γκολ με τον Ανγκούλο.

Δεύτερη διαδοχική νίκη εκτός έδρας νίκη για την ομάδα των Χανίων, μετά από αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής, στη Λιβαδειά, απέναντι στον τοπικό Λεβαδειακό. Χωρίς νίκη από τις αρχές Φλεβάρη η Βέροια και συγκεκριμένα από τις 7 του μηνός και την εντός έδρας νίκη επί της Καλλονής.

Με Μενδρινό ο Πλατανιάς, 1-0 τη Βέροια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο:Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος

Βοηθοί: Νικόλαος Γεωργαράκος, Ανέστης Δουδούμης

ΒΕΡΟΙΑ (Ελευθερόπουλος): Λόπεθ, Όστοϊτς, Γιαννούλης, Μαραγκός, Μαλόν (68' Νέτο), Σιόντης (46' Αμπντούν), Άρτσε, Μαγέφσκι (68' Ναζλίδης), Καϊκούτ, Γιουσούφ, Ανάκογλου

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Σωτήριου, Αποστολόπουλος, Βάντερσον, Μπανανά, Σελίν, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (93' Μιλούνοβιτς), Μουνάφο (92' Γουνδουλάκης), Ράμος (60' Βαλεριάνος), Ανγκούλο, Στανισάβλιεβιτς

Γκολ:14' Μενδρινός

Κάρτες: 32' Μαραγκός, 41' Γιαννούλης / 28' Ανγκούλο, 43' Ράμος

Θυμηθείτε ΕΔΩ τη Live εξέλιξη της αναμέτρησης

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Super League και των άλλων πρωταθλημάτων

Ανασκόπηση αγώνα

Δυνατά και γκολ για τον Πλατανιά

Ο Πλατανιάς μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι απείλησε μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης στη Βέροια, όταν το πλασέ του Μενδρινού πέρασε μόλις άουτ. Έξι λεπτά αργότερα - στο 8' - ο Άρσε Λαταπί επιχείρησε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Πλατανιά.

Οι Κρητικοί στεκόταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στο ματς, με τον Κώστα Μενδρινό - του οποίου κατά σύμπτωση το προηγούμενο γκολ ήταν πριν από 3,5 χρόνια πάλι κόντρα στη Βέροια - σε μια φάση που ξεκίνησε μετά από εξαιρετική κάθετη σέντρα του Στανισάβλιεβιτς.

Με Μενδρινό ο Πλατανιάς, 1-0 τη Βέροια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ελάχιστες φάσεις, ο Πλατανιάς πιο απειλητικός

Ο Πλατανιάς έκανε εκ νέου αισθητή την παρουσία του στο 33ο λεπτό, όταν ο Αποστολόπουλος έκανε ένα εκπληκτικό σουτ και ο Λόπεθ, έστω και με δυσκολία, απέκρουσε την μπάλα. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαγέφσκι στο 40ό λεπτό, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Σωτηρίου. Το σουτ του 24χρονου Πολωνού μέσου, στο 44', πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Σωτηρίου.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες μουδιασμένες, κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο και πάλι η πρώτη ευκαιρία ανήκε στον Πλατανιά. Στο 57ο λεπτό, ο Άρσε Λαταπί έχασε την μπάλα, η μπάλα έφθασε στον Ανγκούλο, αλλά ο Λόπεθ απέκρουσε το σουτ του συμπατριώτη του.

Με Μενδρινό ο Πλατανιάς, 1-0 τη Βέροια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο 62ο λεπτό, ο νεοεισελθών Βαλεριάνος βγήκε από τα δεξιά, πάσαρε στον Ανγκούλο αλλά κι αυτή τη φορά η τελική επιλογή του Ισπανού ήταν άστοχη. Τα τελευταία 30 λεπτά κύλησαν με τη Βέροια να προσπαθεί να φθάσει, αλλά να το κάνει εντελώς ανορθόδοξα. Χωρίς σχέδιο και χωρίς στην τελική να κατορθώσει να φανεί απειλητική.

Η φάση του αγώνα

Δεν μπορεί να είναι άλλη παρά αυτή του γκολ. Άλλωστε, η αναμέτρηση είχε λιγοστές φάσεις. Αυτή ήταν που έκρινε την αναμέτρηση, που έδωσε τρεις βαθμούς στον Πλατανιά κι άφησε χωρίς κανέναν τη γηπεδούχο Βέροια.

Ο διαιτητής

Ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, αν και αλήθεια είναι ότι μοίρασε αρκετές κάρτες στο πρώτο ημίχρονο. Θα μπορούσε να αποφύγει κάποιες από αυτές. Ενδεικτικό ότι στο δεύτερο ημίχρονο, δεν έβγαλε καμία κάρτα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Κώστας Μενδρινός ήταν αυτός που με το γκολ που πέτυχε, έδωσε στον Πλατανιά ένα σημαντικό εκτός έδρας τρίποντο, μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Ο 30χρονος μέσος ήταν στη σωστή θέση, στο σωστό χρόνο κι έβαλε μπροστά την ομάδα των Χανίων.

Μας άρεσε

Ο Ανγκούλο ήταν καλός, αν κι έχασε δυο τρεις καλές ευκαιρίες. Γενικά, ο 32χρονος Ισπανός είχε καλή συνεργασία κυρίως με τον Στανισάβλιεβιτς, αλλά επίσης και με τον Βαλεριάνο όταν ο δεύτερος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν μας άρεσε

Η Βέροια στο σύνολό της. Μεμονωμένα τώρα, πολλά προβλήματα αντιμετώπισαν οι Μαλόν και Γιαννούλης στα δύο αμυντικά άκρα. Αλλά, ούτε κι επιθετικά πήγε κάτι σωστά. Σε κακή ημέρα ο Ανάκογλου, ο Μαγέφσκι στο πρώτο ημίχρονο, ο Αμπντούν στο δεύτερο, με τον Αλγερινό να μοιάζει χαμένος και να ψάχνει να βρει την ταυτότητα και τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο. Εξαφανισμένος και ο Άρσε Λαταπί, επίσης.

Photo credit: Action Images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ