STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Μανούσο λυτρωτή ο Πλατανιάς, 2-1 την Κέρκυρα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με πρωταγωνιστή τον Μανούσο ο Πλατανιάς επιβλήθηκε με 2-1 επί της Κέρκυρας στα "Περιβόλια" παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 0-1! (VIDEOS)

Ωραίο παιχνίδι παρά το γεγονός ότι δεν είχε πολλές φάσεις έγινε στα Περιβόλια. Ο Πλατανιάς και η Κέρκυρα κυνήγησαν τη νίκη έχοντας διαφορετική τακτική προσέγγιση στο ματς με τους γηπεδούχους τελικά να φτάνουν στο τρίποντο κάνοντας ανατροπή.

Οι παίκτες του Παράσχου είχαν την κατοχή σε όλη τη διάρκεια του ματς, όμως στο πρώτο ημίχρονο αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Αντίθετα, η Κέρκυρα έχοντας ξεκάθαρο πλάνο να "χτυπήσουν" στην κόντρα κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με τον Τουράμ. Το γρήγορο όμως γκολ του Βάντερσον στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους οι οποίοι κατάφεραν τελικά να φτάσουν στην ανατροπή με τον κορυφαίο παίκτη τους, Μανούσο.

Σε εννιά ματς ο Πλατανιάς μέσα στην έδρα του μετρά πέντε νίκες με τα "Περιβόλια" να του δίνουν την απαραίτητη ώθηση για την καλή του παρουσία. Η ομάδα του Παράσχου βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με έναν βαθμό διαφορά από ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Κωνσταντίνος Κωνστάντιος (Εύβοιας)

Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Μπανανά, Πριντέτα, Καρυπίδης (70' Κάργας), Στάθης, Μουνάφο, Ντεβέσα (46' Μενδρινός), Βάντερσον, Μανούσος, Γιακουμάκης, Σίγκνεβιτς (84' Γουνδουλάκης)

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας (73' Ντιμιτρόφσκι), Ιωάννου, Βενέτης (86' Γεωργακόπουλος), Ντιόγκο, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (61' Νίκιτς), Γκόμες, Ζορμπας, Επστάιν, Τουράμ

Γκολ: 48' Βάντερσον, 84' (πεν) Μανούσος / 39' Τουράμ

Κάρτες: Γιακουμάκης, Μουνάφο, Κάργας / Επστάιν, Γκόμες

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με Μανούσο λυτρωτή ο Πλατανιάς, 2-1 την Κέρκυρα
Με Μανούσο λυτρωτή ο Πλατανιάς, 2-1 την Κέρκυρα

Ανασκόπηση

Η Κέρκυρα προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να αιφνιδιάσει τους παίκτες του Πλατανιά πιέζοντας ψηλά θέλοντας να "χτυπήσει" στο κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων. Η πρώτη τελική ανήκε στους φιλοξενούμενους στο 7' όταν ο Επστάιν μπήκε στην περιοχή όμως το σουτ του πήγε πάνω στον Σωτηρίου.

Από εκεί και πέρα ο Πλατανιάς ανέβασε στροφές και άρχισε να κυκλοφορεί πιο σωστά την μπάλα. Αυτό ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να γυρίσουν πιο πίσω, ωστόσο οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους αδυνατούσαν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία μπροστά στην εστία του Κουτζαβασίλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική τελική προσπάθεια του Πλατανιά στα πρώτα 30 λεπτά παιχνιδιού ήταν ένα μακρινό σουτ του Μανούσου που πέρασε αρκετά μέτρα άουτ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Κέρκυρα από την πλευρά της απείλησε στο 35΄με τον Τουράμ. Μετά από κόρνερ από τον Επστάιν ο Βραζιλιάνος μόνος του στο σημείο του πέναλτι έκανε το γυριστό με την μπάλα να περνά πολλά μέτρα άουτ. Τέσσερα λεπτά όμως αργότερα ο επιθετικός της Κέρκυρας δεν αστόχησε. Ο Μουνάφο έκανε τραγικό λάθος στην γραμμή της περιοχής αφού δεν είδε τον Γκόμες που του έκλεψε την μπάλα και βγήκε τετ α τετ με τον Σωτηρίου. Ο τερματοφύλακας του Πλατανιά τον νίκησε, όμως ο Γάλλος πήρε το "ριμπάουντ" και γύρισε την μπάλα παράλληλα με τον Τουράμ προ κενής εστίας να κάνει το 1-0 για την Κέρκυρα.

Μετά το γκολ ο Πλατανιάς προσπάθησε να απαντήσει, αλλά η μοναδική αξιόλογη στιγμή του ήρθε στο 45' μετά από στημένη φάση. Ο Βάντερσον εκτέλεσε το κόρνερ ο Πριντέτα πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά άουτ.

Ανατροπή με Μανούσο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Παράσχος έριξε στο ματς τον Μενδρινό αντί του αρνητικού Ντεβέσα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με στόχο να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και τα κατάφεραν. Στο 48' ο Γιακουμάκης γύρισε όμορφα από τα δεξιά μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ με τον Κουτζαβασίλη να διώχνει, όμως η μπάλα στρώθηκε στον Βάντερσον ο οποίος με σουτ έκανε το 1-1.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το γρήγορο γκολ έδωσε την έξτρα ώθηση που χρειαζόταν ο Πλατανιάς με τους γηπεδούχους να πιέζουν για να φτάσουν στην ανατροπή. Στο 58' κατέβασε ωραία την μπάλα ο Σιγκνιέβιτς και έστρωσε στον Μανούσο, εκείνος έκανε το σουτ πάνω στον Κουτζαβασίλη. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μενδρινός με καλό σουτ απείλησε τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.


Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε με τον Σιγκνίεβιτς να αστοχεί με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από σέντρα του Στάθη. Η Κέρκυρα μετά και από αυτή τη φάση κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα και να ανακόψει για λίγο το ρυθμό των γηπεδούχων.

Δοκάρι ο Επστάιν, γκολ ο Πλατανιάς

Με το χρόνο να περνάει ο Πλατανιάς άρχισε να εντείνει την πίεση του, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναπάρουν το προβάδισμα. Στο 80' μετά από κακή πάσα από τον Κάργα προς τον Μπανανά, ο Επστάιν με την ταχύτητα του έκλεψε την μπάλα, πέρασε τον Σωτηρίου και από πλάγια θέση προσπάθησε να σκοράρει όμως το πλασέ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Πλατανιά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η λύτρωση για τους γηπεδούχους. Ο κορυφαίος παίκτης τους, Μανούσος έκανε την ντρίμπλα μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο Ντιμιτρόφσκι έβαλε το πόδι του με τον επιθετικό του Πλατανιά να παίρνει περισσότερο το πέναλτι που υπέδειξε ο Σκούλας. Ο Μανούσος ανέλαβε και την εκτέλεση κάνοντας το 2-1 για του γηπεδούχους.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δίχως αμφιβολία το δοκάρι του Επστάιν. Ο Γερμανός με την εμπειρία και την ταχύτητα του εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κάργα, όμως όπως πέρασε τον Σωτηρίου βγήκε αρκετά πλάγια και η προσπάθεια του να πλασάρει για να κάνει το 2-1 για την Κέρκυρα έγινε δύσκολη.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Η φάση του αγώνα έτσι όπως εξελίχτηκε ήταν το πέναλτι το οποίο ήταν μία δύσκολη φάση για τον διαιτητή. Περισσότερο το παίρνει ο Μανούσος παρά το κάνει ο Ντιμιτρόφσκι. Από εκεί και πέρα ο Σκούλας θα μπορούσε να ήταν πιο αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ άφησε το σκληρό παιχνίδι σε πολλές φάσεις.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Γιώργος Μανούδος. Δεν είναι μόνο το πέναλτι που κέρδισε και στη συνέχεια το εκτέλεσε εύστοχα. Ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες των γηπεδούχων και δυσκόλεψε τους αμυντικούς της Κέρκυρας.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο ρυθμός που είχε ο αγώνας. Μπορεί να μην υπήρχαν πολλές φάσεις ωστόσο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης ο αγώνας είχε αρκετά γρήγορο ρυθμό με τους γηπεδούχους ειδικά να προσπαθούν με την μπάλα κάτω να διασπάσουν την άμυνα της Κέρκυρας.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τα πολλά νεύρα που είχαν οι παίκτες. Σε αυτό βέβαια φταίει και ο διαιτητής που σε αρκετές φάσεις άφησε το σκληρό παιχνίδι.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ