STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Μανιά ο ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 τον Πλατανιά

Με Μανιά ο ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 τον Πλατανιά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μιχάλης Μανιάς έφθασε τα 10 γκολ στην τρέχουσα σεζόν της Super League κι έδωσε τη νίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) επί του Πλατανιά, με τους Ηπειρώτες να "σκαρφαλώνουν" στην 6η θέση. Διεκόπη προσωρινά λόγω πτώσης της τάσης, το ματς.

Σ' ένα μέτριο ποιοτικά ματς στους "Ζωσιμάδες", ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τη νίκη με 2-0 επί του Πλατανιά, χάρη στα δύο γκολ του Μιχάλη Μανιά, ο οποίος έφθασε τα 10 γκολ στην τρέχουσα σεζόν της Super League.

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΣ μετά τις 12 Μαρτίου και το 0-2 επί της Καλλονής στη Λέσβο, μεσολαβούντων δύο διαδοχικών ισοπαλιών. Οι Ηπειρώτες έβαλαν τέλος στο νικηφόρο σερί των τριών διαδοχικών αγωνιστικών του Πλατανιά (με Λεβαδειακό, Βέροια και Ξάνθη).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, έτσι, ανέβηκε στην 6η θέση της Super League και πηγαίνει την επόμενη Κυριακή (17 Απριλίου) να παίξει στη Ξάνθη με την τοπική ομάδα για την τελευταία (30ή) αγωνιστική, περιμένοντας να μάθει την εξέλιξη των αδειοδοτήσεων για την πιθανότητα να κυνηγήσει τη θέση των play-offs.

Γήπεδο:"Ζωσιμάδες"

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας

Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης):Περιστερίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέριος, Στρούνα, Γιάκος (62' Ακόστα), Λίλα, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Μανιάς (88' Φερφελής), Ίλιτς (80' Ηλιάδης)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παναγιώτης Γκουτζίδης):Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν (81' Τσουράκης), Βάντερσον, Στανισάβλιεβιτς, Μουνάφο, Μιλούνοβιτς (70' Ράμος), Γουνδουλάκης, Ντίνας, Ανγκούλο

Γκολ:24', 84' Μανιάς

Κάρτες: 74' Λίλα / 50' Στανισάβλιεβιτς, 82' Μουνάφο

Θυμηθείτε εδώ LIVE την εξέλιξη του ματς

Δείτε εδώ βαθμολογίες από την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο

Ανασκόπηση αγώνα

Πρώτο χτύπημα από Μανιά

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Μιλούνοβιτς έκανε το σουτ μετά τη σέντρα του Ανγκούλο, ωστόσο ο Περιστερίδης μπλόκαρε. Στο 12ο λεπτό, ο Γιάκος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, αλλά ο Σωτηρίου απομάκρυνε σε κόρνερ. Ο ΠΑΣ πίεζε και οι προσπάθειες του απέφεραν καρπούς στο 24ο λεπτό.

Ο Τζημόπουλος με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Ίλιτς, ο Σέρβος κινούμενος από τα δεξιά στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά περίμενε την κατάλληλη στιγμή, γύρισε παράλληλα στον Μανιά κι ο τελευταίος προ κενής εστίας, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σωτηρίου, ανοίγοντας το σκορ για τους Ηπειρώτες.

Ο Πλατανιάς δεν μπορούσε να αντιδράσει και την προβολή του Σελίν, στο 32', απομάκρυνε ο Περιστερίδης. Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γιάκος έκανε την κεφαλιά αλλά ο Σελίν απομάκρυνε την μπάλα.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς στους "Ζωσιμάδες", ο Πλατανιάς έφθασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Ντίνας βγήκε τετ-α-τετ με τον Περιστερίδη, αλλά νικήθηκε από το δεύτερο.

Πίεση από Πλατανιά και διακοπή

Φάση με τους ίδιους πρωταγωνιστές και στο 72ο λεπτό. Ο Ντίνας βγήκε μόνος του με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ο Τζημόπουλος απέτρεψε την παραβίαση της εστίας της ομάδας των Ιωαννίνων. Το ματς διεκόπη στο 80ό λεπτό μετά από πτώση στην τάση του ρεύματος.

Δεύτερο και τελειωτικό χτύπημα από Μανιά

Αυτό συνεχίστηκε μετά από περίπου μισή ώρα. Στο 84ο λεπτό, ο νεοεισελθών Ηλιάδης βγήκε στην αντεπίθεση, έσπασε την μπάλα στον Μιχάλη Μανιά κι αυτός δεν είχε κανένα πρόβλημα για να νικήσει για δεύτερη φορά τον Σωτηρίου και να διαμορφώσει το 2-0. Τελικό αποτέλεσμα, όπως αποδείχθηκε. Κι αυτό γιατί το σουτ του Ντίνα, στο 87ο λεπτό σταμάτησε το δοκάρι της εστίας του Περιστερίδη.

Η φάση του αγώνα

Αυτή του δεύτερου γκολ, μάλλον. Γιατί, ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το ματς. Ο νεοεισελθών Ηλιάδης βγήκε στην αντεπίθεση, έσπασε την μπάλα στον Μιχάλη Μανιά κι αυτός δεν είχε κανένα πρόβλημα για να νικήσει για δεύτερη φορά τον Σωτηρίου και να βάλει "ταφόπλακα" στις όποιες ελπίδες του Πλατανιά.

Ο διαιτητής

Άνετα κύλησε το πρώτο ημίχρονο στους "Ζωσιμάδες" για τον Ηλία Σπάθα, καθώς δεν χρειάστηκε να βγάλει κάποια κάρτα από την τσέπη του. Συνολικά, τρεις έβγαλε και στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μιχάλης Μανιάς. Ο 26χρονος επιθετικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ακολουθώντας πολύ σωστά την κίνηση του συμπαίκτη του, Μπράνα Ίλιτς, και περιμένοντας μέχρι αυτός να του δώσει την μπάλα. Κι όχι μόνο για τη σημερινή του εμφάνιση. Αυτό ήταν το 9ο του γκολ, πρώτος σκόρερ των Ηπειρωτών κι εκ των κορυφαίων της ομάδας του, για τη σεζόν που ολοκληρώνεται. Στο 84ο, ήρθε και το 10ό και δεύτερο προσωπικό του στο ματς. Ο Μανιάς ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, τι άλλο να κάνει για να του αποδοθεί ο τίτλος του MVP;

Μας άρεσε

Το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ένα σχέδιο στο ματς. Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε την ομάδα του, με τις γραμμές τις κοντά, προτιμώντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Ίλιτς και την πίεση που ασκούσε ο Μανιάς στην κορυφή της επίθεσης. Ο δεύτερος, τον δικαίωσε εις διπλούν.

Δεν μας άρεσε

Μέτρια η εικόνα των δύο ομάδων. Παρά τις παραλείψεις τους, δεν μπορεί να βρει κανείς κάτι το πολύ απογοητευτικό. Ούτε ο ΠΑΣ ενθουσίασε αν και πήρε τελικά αυτό που ήθελε, ούτε ο Πλατανιάς υστέρησε τόσο σημαντικά μιας και είχε ευκαιρίες να φθάσει στην ισοφάριση, πριν έρθει το δεύτερο γκολ του Μανιά. Η πτώση τάσης και η προσωρινή διακοπή του ματς - για μισή ώρα - μπορεί να αναχθεί στην τύχη. Εν πάσει περιπτώσει, δεν αφήνει και την καλύτερη εντύπωση.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ