STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με ήρωα τον Μαρίν στις καθυστερήσεις, 2-1 ο Ολυμπιακός τον Αστέρα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας προηγήθηκε στο 27' (πεν. Μάσα), σπατάλησε ευκαιρίες για το 0-2, αλλά ο Ολυμπιακός με γκολάρα του Φορτούνη (54') και ήρωα τον Μαρίν (93') που δεν είχε αγωνιστεί από τις 15 Οκτωβρίου, έφτασε στο τελικό υπέρ του 2-1.

Για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Αστέρα στο "Γ. Καραϊσκάκης" θέλοντας να ξεκινήσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο νέο έτος, την ίδια στιγμή που οι Αρκάδες έψαχναν βαθμούς για να ξεκολλήσουν από τα χαμηλά της βαθμολογίας.

Ο Μπέντο δεν είχε και λίγες σκοτούρες πριν το παιχνίδι. Ντα Κόστα (Κόπα Άφρικα) και Μιλιβόγεβιτς (εξέτισε ποινής 1 αγωνιστικής) δεν ήταν στην διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού, ο Ιντέγε ανέτοιμος έμεινε στον πάγκο ενώ ο Μποτία ξεκίνησε στο παιχνίδι έστω κι αν προερχόταν από ενοχλήσεις τις προηγούμενες μέρες, όπως και ο Φορτούνης που ταλαιπωρήθηκε από ίωση.

Με τους Βιάνα, Καμπιάσο και Καρντόσο επέλεξε να καλύψει τα κενά ο Μπέντο, που διατήρησε τον Λεάλι κάτω από τα γκολπόστ και έδωσε φανέλα βασικού στον Μανθάτη, αφήνοντας εκτός αποστολής τους Ντομίνγκες και Πάρντο.

Με ήρωα τον Μαρίν στις καθυστερήσεις, 2-1 ο Ολυμπιακός τον Αστέρα

Από την άλλη, ο Αστέρας δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ήταν στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Σελίν και Μανιά που αποκτήθηκαν τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Τόσο ο Ουκρανός στόπερ, όσο και ο Έλληνας στράικερ ξεκίνησαν στην ενδεκάδα των Αρκάδων. Κώτσιρα και Ντούντου άφησε εκτός 18άδας ο Ελευθερόπουλος.

Με ήρωα τον Μαρίν στις καθυστερήσεις, 2-1 ο Ολυμπιακός τον Αστέρα

Δεύτερη σερί ανατροπή στο Φάληρο

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (ΕΠΣ Δ. Αττικής)

Βοηθοί: Εμμανουήλ Καλφάκης (ΕΠΣ Χανίων), Ιωάννης Μπετσόγλου (ΕΠΣ Κορινθίας)

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο (64' Ανδρούτσος), Μαρτίνς, Μανθάτης (79' Μαρίν), Φορτούνης, Σεμπά, Καρντόσο (71' Ιντέγε).

Αστέρας (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκόρ, Δημούτσος (79' Ιωαννίδης), Τσουκαλάς, Μάσα, Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Μανιάς (67' Χαμντανί).

Γκολ: 54' Φορτούνης, 90+3' Μαρίν / 27' πεν. Μάσα

Κάρτες: 27' Λεάλι, 44' Σεμπά / 24' Ιγκόρ, 29' Τσιλιανίδης, 49' Τσουκαλάς, 51' Γιαννούλης, 73' Χαμντανί, 76' Δημούτσος, 85' Ντοναρούμα

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Ντοναρούμα απογειώθηκε για να διώξει σωτήρια το σουτ του Φορτούνη εκτός περιοχής, με τους Πειραιώτες να έχουν τρία κερδισμένα κόρνερ πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα, κάτι που φανέρωνε τις προθέσεις τους από το ξεκίνημα του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός είχε διάθεση να παίξει γρήγορα και να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό του, ο Αστέρας είχε ως πρώτο του μέλημα την ανασταλτική συνέπεια, προσπαθώντας να επιτεθεί σε ανοιχτούς χώρους όταν είχε την ευκαιρία.

Με τον Ντοναρούμα να έχει μια ακόμη άψογη αντίδραση στην κεφαλιά του Μποτία στο 12', οι Αρκάδες σταδιακά απορρόφησαν την πίεση που άσκησαν οι "ερυθρόλευκοι" στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και άρχισαν να δείχνουν επικίνδυνοι στην κόντρα.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

Στο 27' ο Μάσα έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πρόλαβε να πλασάρει στην έξοδο του Λεάλι, με την μπάλα να έχει τροχιά εκτός τέρματος και τον Βιάνα να απομακρύνει προ του Μανιά.

Μετά το τσίμπημα της μπάλας ο Αργεντίνος έπεσε επάνω στον Λεάλι (ο Ιταλός δεν κάνει κίνηση προς το μέρος του) και ο Βάτσιος θεώρησε πώς υπάρχει πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο παθών, σουτάροντας με δύναμη στο κέντρο της εστίας για το 0-1.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ EUROKINISSI SPORTS

ΚΛΩΤΣΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ

Τόσο στο 36' (από παιδικό λάθος του Λεάλι), όσο και στο 38' (ο Ντε λα Μπέγια έσωσε προ του Καλτσά) αλλά και το 45+3' (κουτούλησαν Φιγκέιρας - Μποτία), ο Αστέρας έχασε ισάριθμες ευκαιρίες να διπλασιάσει το προβάδισμα του, με τους γηπεδούχους να πελαγοδρομούν στον αγωνιστικό χώρο.

Τα στατιστικά του πρώτου μέρους:

Με ήρωα τον Μαρίν στις καθυστερήσεις, 2-1 ο Ολυμπιακός τον Αστέρα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ντοναρούμα να προσθέτει μια ακόμη εντυπωσιακή επέμβαση στο ενεργητικό του, σε κεφαλιά του Βιάνα στο 51'.

ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Όμως ο γκολκίπερ του Αστέρα δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα τρία λεπτά αργότερα, όταν τρομερό σουτ του Φορτούνη εκτός περιοχής βρήκε πρώτα στο εσωτερικό του οριζόντιου δοκαριού και εν συνεχεία κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-1.

Ο Ολυμπιακός αναθάρρησε, ο Αστέρας ήταν αυτός που έχασε τον έλεγχο αλλά εντέλει κατάφερνε να απομακρύνει τους κινδύνους εύκολα ή δύσκολα. Με το παιχνίδι να έχει ανοίξει, την μπάλα να μεταφέρεται γρήγορα και τους χώρους να ανοίγουν, οι δύο προπονητές άρχισαν τις κινήσεις τους από τον πάγκο.

ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ ΚΑΙ ΗΡΩΑΣ Ο ΜΑΡΙΝ

Στο 73' από στρώσιμο του Ιντέγε ο Φορτούνης σούταρε πάνω στον Ντοναρούμα, ενώ έξι λεπτά μετά ο Μαρίν απείλησε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ! Ο Αστέρας έμοιαζε εξαιρετικά απειλητικός στον ανοιχτό χώρο αλλά του έλειπε η σωστή τελική απόφαση.

Στο 87' ο Ιντέγε αστόχησε με το κεφάλι, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φορτούνης δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση στην παλικαρίσια προσπάθεια του Σεμπά.

Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε δια ποδός Μαρίν αμέσως μετά.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ EUROKINISSI SPORTS

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Θα μπορούσε να είναι κάθε σωτήρια επέμβαση του Ντοναρούμα. Ή κάθε ευκαιρία που σπαταλά ο Αστέρας από το 36' μέχρι το 45+3' για να κάνει το 0-2. Θα μπορούσε να είναι αυτή που έκρινε το ματς, τόσο για την φοβερή απόκρουση του Ντοναρούμα όσο και για το γκολ νίκης του "ξεχασμένου" Μαρίν. Σαν ομορφιά σε συνδυασμό με ουσία όμως, ένα κλικ επάνω είναι το γκολ του Φορτούνη. Οριζόντιο δοκάρι - κάθετο και γκολ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Έχασε το ματς ο Βάτσιος μετά το 27'. Από τα ριπλέι είναι ξεκάθαρο ότι δεν γίνεται κίνηση του Λεάλι προς τον Μάσα, ο Αργεντίνος χάνοντας την ισορροπία του πέφτει επάνω στον Ιταλό (ούτε ο Μάσα το εκβιάζει, είναι φυσιολογική εξέλιξη της φάσης). Θα μπορούσε να γίνει κουβέντα, αν ο Αργεντίνος δεν είχε πλασάρει (η μπάλα είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση) αλλά τσίμπαγε την μπάλα για να περάσει τον Λεάλι. Τίποτε από αυτά δε συνέβη, πέναλτι έδωσε ο Βάτσιος, που άργησε να βγάλει κάρτες στο σκληρό παιχνίδι αλλά τις μοίραζε σαν... στραγάλια στο δεύτερο ημίχρονο. Άψογοι οι βοηθοί του, δεν έχασαν φάση.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ντοναρούμα δίχως άλλο. Καμία σημασία δεν έχει που βρίσκεται στην πλευρά των ηττημένων. Ο Ιταλός γκολκίπερ έκανε μεγάλο παιχνίδι, με σωρεία εντυπωσιακών επεμβάσεων και κρατούσε όρθια την ομάδα του στο Φάληρο, κυριολεκτικά από το 1ο μέχρι το 93ο λεπτό! Συνήθως αυτός ο τίτλος θα πήγαινε στον ήρωα της αναμέτρησης -εν προκειμένω στον Μαρίν- όμως το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά πολύ περισσότερο η αναγνώριση της αξίας ενός σπουδαίου αντιπάλου. Και πραγματικά σπουδαίος σήμερα ήταν ο Ντοναρούμα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Σε δύο συνεχόμενα ματς ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω στο σκορ κόντρα στην ροή του αγώνα. Και τις δύο φορές έφτασε στην ανατροπή. Με όλα τα καλά και τα στραβά του, με όποια προβλήματα ή προτερήματα έχει σαν ομάδα, όσες ενστάσεις και αν εξακολουθούν να υπάρχουν για τον Μπέντο. Οι Πειραιώτες δείχνουν χαρακτήρα, κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, όπως και το γεγονός ότι ο Πορτογάλος έχει ως πρώτη αλλαγή τον Ανδρούτσο στην προσπάθεια να γυρίσει το ματς.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Όσκαρ Καρντόσο. Ο Παραγουανός δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των υπολοίπων, περισσότερο χαλούσε παρά βοηθούσε το χτίσιμο ή την κατάληξη των επιθέσεων του Ολυμπιακού. Φανερά επηρεασμένος από την διακοπή, βαρύς (έπαιζε με σφίξιμο είναι η αλήθεια) και χωρίς πατήματα στον αγωνιστικό χώρο, για τον Ολυμπιακό μάλλον θα είναι βάλσαμο μια πιθανή πρόταση για τον 34χρονο επιθετικό τον Γενάρη.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ