STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με γκολάρα του Βιντάλ, 1-0 ο ΠΑΣ στην Κέρκυρα

Με γκολάρα του Βιντάλ, 1-0 ο ΠΑΣ στην Κέρκυρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βιντάλ μπήκε αλλαγή στο 52' και με υπέροχο γκολ στο 80' χάρισε ένα σπουδαίο τρίποντο για τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στην Κέρκυρα. Τρίτη ήττα για τους Φαίακες στο πρωτάθλημα, επτά βαθμούς έχει πλέον η ομάδα του Πετράκη.

Το φετινό ξεκίνημα του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα είναι εξαιρετικό. Έπειτα από τέσσερις "στροφές", η ομάδα του Γιάννη Πετράκη μετράει επτά βαθμούς, αφού πέρασε και από το νησί των Φαιάκων, υποχρεώνοντας την Κέρκυρα στην τρίτη φετινή της ήττα και κρατώντας την στους τρεις βαθμούς μετά και το πέρας της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Με τον Βιντάλ να πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ στο 80', έχοντας μπει ως αλλαγή στο 52', ο ΠΑΣ κατάφερε να επικρατήσει 1-0 και να σκορπίσει προβληματισμό στον Μιχάλη Γρηγορίου και στους ποδοσφαιριστές του. Κακό θέαμα για 80 λεπτά, πάνω κάτω η μπάλα και φάσεις μπροστά στις δυο εστίες στο φινάλε, το οποίο ήταν συγκλονιστικό και αν μη τι άλλο μετρίασε την άσχημη εικόνα που προηγήθηκε στο χορτάρι.

Γκολ αλά Μέσι, στο καναβάτσο η Κέρκυρα

Τακτικά οι δυο ομάδες ήταν επιφυλακτικές στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και φάνηκε να συμβιβάζονται με την ισοπαλία. Αν δεν υπήρχε η γκολάρα αλά Μέσι του Βιντάλ να... ξεκλειδώσει το παιχνίδι, το 0-0 θα ήταν γεγονός και θα φάνταζε δίκαιο. Ελάχιστες οι καλές στιγμές, οι δυο προπονητές κοίταξαν πρώτα απ' όλα να μην χάσουν, αλλά τελικά ο ΠΑΣ κατάφερε να φτάσει στους τρεις βαθμούς.

Ο επόμενος αγώνας στο Αγρίνιο θα είναι κομβικός για την Κέρκυρα. Φαντάζεστε ότι τέταρτη ήττα σε πέντε αγώνες μόνο καλό ξεκίνημα δεν θα θεωρείται για τους νησιώτες, γι' αυτό και θα πρέπει πάση θυσία να πάρουν βαθμό ή βαθμούς σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος. Αντίθετα, οι Γιαννιώτες πατάνε πλέον πολύ καλύτερα στα πόδια τους και έχουν μόλις μια ήττα (εντός προγράμματος) από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κέρκυρας

Διαιτητής: Γεώργιος Γιαννουλάκης

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης, Νικόλαος Γεωργαράκος

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αραμπατζής, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης (84' Κόντος), Ιωάννου, Ζορμπάς (76' Γεωργακόπουλος), Γκομές, Ντουαλά (65' Χιντζίδης), Σιόντης, Επστάιν, Ντιόγκο, Τουράμ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κόντε, Ζάιρο (90' Κούτρης), Ναδάλες, Κοζορώνης (73' Γαρουφαλιάς), Γιάκος, Σκόνδρας, Μαμπουλού (52' Βιντάλ).

Γκολ: 80' Βιντάλ

Κάρτες: 37' Γκομές, 49' Τζημόπουλος, 57' Μπουκουβάλας, 59' Σκόνδρας

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με 3-5-2 παρέταξε την ομάδα του ο Μιχάλης Γρηγορίου, έχοντας τους Ντιμιτρόφσκι, Ιωάννου και Βενέτη στην τριάδα της άμυνας μπροστά από τον Αραμπατζή, τους Ντιόγκο και Ζορμπά ως φουλ μπακ χαφ, ο Γκομές αμυντικός μέσος και οι Σιόντης - Ελόνγκ Ντουαλά ήταν οι δυο εσωτερικοί μέσοι. Οι Επστάιν και Τουράμ ήταν οι δυο επιθετικοί για τους Φαίακες.

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε ένα σύστημα 3-4-3 για την ομάδα του. Ο Περιστερίδης στο τέρμα, οι Μπέριος, Τζημόπουλος και Σκόνδρας στην άμυνα, οι Ναδάλες (αριστερά) και Μπουκουβάλας (δεξιά) στις πτέρυγες) να καλύπτουν όλη την πλευρά, ενώ κεντρικοί μέσοι ήταν οι Κοζορώνης και Γιάκος. Οι Κόντε και Ντα Σίλβα πλαισίωναν στην επίθεση τον Μαμπουλού που ήταν ο σέντερ φορ της ομάδας.

Το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό στα πρώτα λεπτά και έπρεπε να φτάσουμε στο 14' για να έχουμε την πρώτη σοβαρή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν ο Τουράμ με περίτεχνη ενέργεια βρήκε τον Επστάιν, εκείνος γύρισε στον Ντουαλά, όμως το πλασέ του δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Περιστερίδη. Η Κέρκυρα συνέχισε να είναι πιο επικίνδυνη, έφτανε με περισσότερες αξιώσεις στην εστία του ΠΑΣ (19' και 24' άστοχα σουτ Ντιόγκο και Ζορμπά), με τους φιλοξενούμενους να έχουν μεν την κατοχή (59%-41%), αλλά κατέγραψαν την πρώτη τους τελική στο 45' με τον Κοζορώνη, βρίσκονται σε ετοιμότητα τον Αραμπατζή.

Με γκολάρα του Βιντάλ, 1-0 ο ΠΑΣ στην Κέρκυρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αν κάποιος έκλεινε τα μάτια του στο ημίχρονο και ξυπνούσε γύρω στο 80' του αγώνα, δεν θα είχε χάσει πολλά πράγματα. Ίσα ίσα μάλιστα, θα είχε βγει και... κερδισμένος έναντι των υπολοίπων που θα είχαν υποστεί την ταλαιπωρία των 35 λεπτών, με τους 22 ποδοσφαιριστές να κάνουν ελάχιστα πράγματα και να μην φαινόταν τίποτα γι' αυτό που θα ακολουθούσε. Αν μη τι άλλο, το φινάλε αποζημίωσε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο ή παρακολούθησαν τηλεοπτικά την αναμέτρηση.

Ο Βιντάλ που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς στο 52', έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, την έφερε στο αριστερό και με ένα υπέροχο σουτ σημάδεψε την δεξιά γωνία του Αραμπατζή, ο οποίος έπεσε μεν, αλλά δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα. Το 0-1 ήταν γεγονός και πλέον ο ΠΑΣ είχε φέρει το ματς στα μέτρα του. Η Κέρκυρα βρισκόταν πλέον στο καναβάτσο και έτρεχε να σώσει την παρτίδα.

Πέντε λεπτά μετά, ο Βιντάλ βρήκε τον Γιάκο, αλλά το σουτ πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι, ενώ στο 87' ο Ζάιρο βρέθηκε απέναντι από τον Αραμπατζή, όμως το πλασέ του έφυγε άουτ. Νέα ευκαιρία στο 89', αυτή την φορά για την Κέρκυρα, όταν ο Τουράμ έκανε εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Μια εκτέλεση φάουλ του Επστάιν στο φινάλε των καθυστερήσεων, ήταν η τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Την επόμενη αγωνιστική σε δυο εβδομάδες (ακολουθεί κενό για τις εθνικές ομάδες), ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Λεβαδειακό στους Ζωσιμάδες (16/10, 18:15), ενώ η Κέρκυρα παίζει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό (15/10, 16:00).

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Χωρίς καμία αμφιβολία το γκολ του αγώνα από τον Βιντάλ στο 80'. Έφερε την μπάλα στο αριστερό του έξω από την περιοχή, σημάδεψε την δεξιά γωνία του Αραμπατζή και τον νίκησε για το 1-0 του ΠΑΣ. Υπέροχο τέρμα, το highlight του αγώνα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γιαννουλάκη. Ήταν κοντά στις φάσεις, ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο, αν και δεν του έτυχε η δύσκολη φάση στο ματς, ούτε και στους βοηθούς του. Γενικότερα, η τριάδα πέρασε απαρατήρητη και δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα.

Με γκολάρα του Βιντάλ, 1-0 ο ΠΑΣ στην Κέρκυρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ένα ματς που πήγαινε καρφί για ισοπαλία χωρίς γκολ, ήρθε ο Βιντάλ από τον πάγκο να ορίσει τη μοίρα του και να χαρίσει ένα σπουδαίο τρίποντο στον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στο νησί των Φαιάκων. Μπήκε στο ματς στο 52' και με υπέροχο γκολ στο 80' στην πρώτη ουσιαστικά τελική της ομάδας του στο β' μέρος, έκρινε τον αγώνα.

Με γκολάρα του Βιντάλ, 1-0 ο ΠΑΣ στην Κέρκυρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ανιαρό ματς για 80 λεπτά, αλλά έγινε... ροντέο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο ΠΑΣ σκόραρε με τον Βιντάλ, με την Κέρκυρα να ψάχνει στην συνέχεια την ισοφάριση και τους φιλοξενούμενους να είναι πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα. Όσα δεν είδαμε στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, το απολαύσαμε στο φινάλε. Τουλάχιστον, είχαμε ένα δυνατό φινάλε, με άγρια ομορφιά.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εικόνα του αγώνα μέχρι το 80' δεν ήταν καθόλου καλή και από τις δυο ομάδες, με εξαίρεση το γκολ και το δυνατό φίνις του ΠΑΣ,. Λίγες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, πολύ επιφυλακτικές και οι δυο ομάδες, σα να ήταν συμβιβασμένες από την αρχή με την ισοπαλία. Άοσμο, άγευστο και χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό το παιχνίδι. Σπατάλησαν πολύ χρόνο οι δυο ομάδες μέχρι να προσφέρουν θέαμα της προκοπής.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ