STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Φερνάντες ο Αστέρας, 1-0 τον Ηρακλή

Με Φερνάντες ο Αστέρας, 1-0 τον Ηρακλή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αστέρας νίκησε με 1-0 τον Ηρακλή, χάρη στο γκολ του Νίκο Φερνάντες και πανηγύρισε "τρίποντο" μετά από 7 ματς, για την 28η αγωνιστική της SuperLeague.

Τέλος σε επτά διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Super League έβαλε ο Αστέρας, ο οποίος νίκησε με 1-0 τον Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο", χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Νίκο Φερνάντες μετά από ασίστ του συμπατριώτη του, Φακούντο Μπερτόγλιο.

Οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης με τον Ηρακλή κι έχασαν ευκαιρίες τόσο πριν το γκολ του Αργεντινού, όσο και μετά για να διευρύνουν το σκορ. Κακός ο "Γηραιός", εκτός ρυθμού, έκανε αισθητή την παρουσία του μόνο στο χαμένο τετ-α-τετ του Απόστολου Βέλλιου.

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο:"Καυτανζόγλειο"

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Διαμιανός Ευθυμιάδης, Δημήτριος Γκάγκας

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος):Πέρνις, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (34' Ιντζόγλου), Καρασαλίδης, Τσότρας (77' Περόνε), Ζιαμπάρης, Κυριακίδης, Μπουλούτ, Λεοζίνιο, Πασάς (46' Ρομάνο), Βέλλιος

ΑΣΤΕΡΑΣ (Μάκης Χάβος):Μπαντής, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Κιτοκό, Χαμντανί, Δημούτσος, Κουρμπέλης, Μάσα (90' Ιωαννίδης), Μπερτόγλιο (86' Μούκαμ), Νίκο Φερνάντες (71' Στανισάβλιεβιτς)

Γκολ:24' Φερνάντες

Κάρτες: 51' Ρομάνο, 78' Κυριακίδης / 53' Γιαννούλης, 69' Γκοϊάν, 75' Μπερτόγλιο

Θυμηθείτε ΕΔΩ live της αναμέτρησης

Δείτε ΕΔΩ βαθμολογίες από την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο

Ανασκόπηση αγώνα

Επτά λεπτά μετά την έναρξη του ματς, ο Νίκο Φερνάντες έκανε το διαγώνιο σουτ, χωρίς δύναμη ωστόσο, με αποτέλεσμα η μπάλα να αναπαυτεί στην αγκαλιά του Πέρνις. Στο 13ο λεπτό, ο Σαραμαντάς επιχείρησε το μακρινό σουτ, όχι ικανό όμως να απειλήσει τον Μπαντή.

Στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης του "Καυτανζογλείου", ο Αστέρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στον Ηρακλή, όταν ο Μπερτόγλιο απέφυγε το μαρκάρισμα του Καρασαλίδη, είδε τον Δημούτσο μόνο του στη δεξιά πτέρυγα, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πέρνις.

Ο Ηρακλής δεν άκουσε την προειδοποίηση, με αποτέλεσμα τρία λεπτά αργότερα, να δεχθεί το γκολ. Στο 24', ο Φακούντο Μπερτόγλιο βγήκε από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη συρτή σέντρα στον Νίκο Φερνάντες κι ο συμπατριώτης του, άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες.

Τέσσερα λεπτά, στο 28ο, ο Χαμντανί έχασε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμα του Αστέρα, όταν το σουτ που επιχείρησε απομάκρυνε σε πρώτο χρόνο ο Περνίς και στη γραμμή, ο Ζιαμπάρης. Ο Ηρακλής πελαγοδρομούσε, ο Νίκος Παπαδόπουλος αδυνατούσε να "ξυπνήσει" τους παίκτες του κι ο Αστέρας έφθασε ακόμη μια φορά κοντά στο δεύτερο γκολ.

Στο 42ο λεπτό, ο Μπερτόγλιο έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Μάσα, αυτή τη φορά, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πέρνις.

Αν κι ο Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, η πρώτη φάση ανήκε πάλι στον Αστέρα. Στο 55ο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας, η κεφαλιά του Φακούντο Μπερτόγλιο πέρασε άουτ με τους Αρκάδες να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν τα αμυντικά λάθη του "Γηραιού".

Στο 62', ο Ηρακλής έφθασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Βέλλιος κέρδισε τον Ζησόπουλο, στη μεταξύ των μονομαχία, βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Μπαντή, αλλά πλάσαρε άουτ.

Η φάση του αγώνα

Αυτή του γκολ του Αστέρα από τον Νίκο Φερνάντες. Πρωτίστως, γιατί έκρινε την αναμέτρηση κι έδωσε στον Αστέρα τους τρεις βαθμούς. Επίσης, αποκάλυψε την αμυντική "γύμνια" του Ηρακλή. Ο Μπερτόγλιο βγαίνει με εξαιρετική ευκολία από τα δεξιά, δίνει ασίστ στον Φερνάντες, κι αυτός προ κενής εστίας στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Πέρνις.

Ο διαιτητής

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα ως προς την άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου. Ενδεικτικό της ανωτέρω διαπίστωσης, το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε στο πρώτο ημίχρονο να βγάλει κάποια κάρτα. Κι όταν το έκανε στο δεύτερο, ήταν γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Νίκο Φερνάντες εμφανίζεται αναγεννημένος επί τεχνικής ηγεσίας του Μάκη Χάβου. Παίζει περισσότερο, αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες. Είναι σε καλύτερη φάση. Αλλά πολυτιμότερος, ίσως, είναι ο Φακούντο Μπερτόγλιο, ο οποίος έδωσε την ασίστ. Ο Αργεντινός έκανε ο,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο του "Καυτανζογλείου". Η ποιότητά του δεδομένη, το θέμα είναι εάν ο Αστέρας καταφέρει να τον κρατήσει, εξαιτίας της μεγάλης ρήτρας που έχει βάλει η Ντινάμο Κιέβου...

Μας άρεσε

Η παράταξη που επέλεξε ο τεχνικός του Αστέρα, Μάκης Χάβος, για το συγκεκριμένο ματς. Είναι γνωστό ότι ο Αστέρας πάσχει από λύσεις στην επιθετική γραμμή, ειδικά μετά την πώληση του Απόστολου Γιάννου στη μεσαία γραμμή. Εναλλακτικό το σχήμα των Αρκάδων, με Μάσα, Μπερτόγλιο και Φερνάντες. Κανείς τους κλασικός επιθετικός, ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο η συνεργασία των έβγαλε αρκετές φάσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Δεν μας άρεσε

Ο Ηρακλής, στο σύνολό του. Ο "Γηραιός" είχε πολλά αμυντικά προβλήματα, ενώ κι επιθετικά ήταν δύσκολο να παράξει φάσεις. Ούτε οι αλλαγές του Νίκου Παπαδόπουλου, βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Δικαιολογημένες οι αποδοκιμασίες των οπαδών του Ηρακλή, στο τέλος.

Photo credit: Αction Images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ