STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με εκτελεστή Μεχία, 1-0 η Ξάνθη στη Λαμία

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÎÁÍÈÇ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÎÁÍÈÇ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ξάνθη έφυγε με τη νίκη από τη Λαμία (0-1) χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Αλφρέδο Μεχία με απευθείας εκτέλεση φάουλ και υποχρέωσε τους "κυανόλευκους" στη δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα για τη Super League Σουρωτή.

Το υπέροχο γκολ του Αλφρέδο Μεχία με εκτέλεση φάουλ - κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει - έκρινε την αναμέτρηση της Λαμίας, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την Ξάνθη, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την Ξάνθη μετά τις 19 Νοέμβρη και την εντός έδρας απέναντι στον Πανιώνιο. Δεύτερο διαδοχικό ματς αήττητη, μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Η Λαμία ένα όπλο είχε - την έδρα της - αλλά τώρα δεν λειτουργεί. Δεύτερη εντός έδρας ήττα για τους "κυανόλευκους" μετά από εκείνη από την ΑΕΛ. Τέταρτο διαδοχικό ματς, στο οποίο η ομάδα της Φθιώτιδας δέχεται γκολ.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Με εκτελεστή Μεχία, 1-0 η Ξάνθη στη Λαμία
Με εκτελεστή Μεχία, 1-0 η Ξάνθη στη Λαμία

Με Μεχία η Ξάνθη

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου, Χρήστος Ακρίβος, Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ

Βοηθοί: Γιώργος Μιχαηλίδης

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Μπλάζιτς, Όμο (46' Αναστασόπουλος), Βάντερσον (77' Καραγιάννης), Πίτι, Τσούκαλος, Βουό (46' Ακόστα).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Μεχία, Φασίδης (74' Σιλά), Ντε Λούκας (80' Μελιόπουλος), Λουσέρο, Τριάδης (56' Ντουρίτσκοβιτς), Γέντρισεκ.

Γκολ: 34' Μεχία

Κάρτες: 63' Βάντερσον / 51' Μεχία, 57' Τζουρίτσκοβιτς, 79' Ζίβκοβιτς.

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Νωθρά, νωχελικά ξεκίνησε η αναμέτρηση στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Πολλά λάθη από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με την μπάλα να αλλάζει πόδια άσκοπα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και τις δύο ομάδες να έχουν πενιχρή παραγωγή φάσεων.

Οι μικρές διακοπές, όπως αυτή που χρειάστηκε για να σταματήσει η αιμορραγία στο κεφάλι του Γέντρισεκ, δεν βοήθησαν σε καμία περίπτωση. Στο 24ο λεπτό, ο Πίτι εκτέλεσε το κόρνερ, από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Τσούκαλο, που σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Ζίβκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η πρώτη καταγεγραμμένη τελική προσπάθεια στην αναμέτρηση.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (25'), ο Τσούκαλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αναστασιάδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σέρβος γκολκίπερ της Ξάνθης μπλόκαρε. Ύστερα από τη δυνατή εκτέλεση πλαγίου από τον Παντελιάδη στο 31ο λεπτό, ο Σβάρνας πήρε την κεφαλιά αλλά έδωσε στη μπάλα πορεία προς την εστία της ομάδας του, όμως ο Ζίβκοβιτς έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε σταθερά.

Στο 34' ήλθε το γκολ. Και ήλθε από τα πόδια του Αλφρέδο Μεχία με πανέμορφο τρόπο. Ο Ονδουρένιος εκτέλεσε από τα 25 μέτρα με αριστοτεχνικό τρόπο, η μπάλα πήγε στη δεξιά γωνία του Μελίσσα, ο οποίος ήταν αδύνατο να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του.

Στο 40ό λεπτό, η Λαμία έχασε ευκαιρία για την ισοφάριση. Εκτέλεσε ο Πίτι το κόρνερ, ο Βουό έφτασε πρώτος στην μπάλα και με το κεφάλι την έστειλε χιλιοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο (δυναμικά), ξεκίνησε και το δεύτερο η Λαμία.

Προσπαθώντας, δηλαδή, να εκμεταλλευτεί στημένες φάσεις. Στο 50', ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε εντυπωσιακά μετά από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίτι από πλάγια θέση. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ακόστα από αριστερά γύρισε στο δεύτερο δοκάρι με αποδέκτη της μπάλας τον Πίτι, που υπό πίεση έκανε την προβολή αλλά αστόχησε.

Στο 56', οι "κυανόλευκοι" είχαν νέα προσπάθεια με τον Ακόστα, ο οποίος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Πίτι στην κίνηση έκανε την προβολή αλλά αστόχησε από καλή θέση εντός περιοχής. Στο 71ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς είχε ακόμη μία απίστευτη επέμβαση, έστω κι αν η φάση είναι ως μη γενόμενη καθώς ο Ισπανός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Ο Πίτι, ο μοναδικός που μπορούσε να προσφέρει κάτι αξιόλογο επιθετικά στη Λαμία (αν και ολομόναχος) προσπάθησε να ισοφαρίσει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά η προσπάθεια που έκανε όταν μπήκε από τα δεξιά δεν απέφερε καρπούς. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αναστασόπουλος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του γκολ, δίχως δεύτερη σκέψη. Κυνικά εντελώς έκρινε το ματς. Ένα γκολ μπήκε, αυτό έδωσε τρεις βαθμούς στην Ξάνθη κι άφησε με άδεια τα χέρια τη Λαμία. Πέραν της ουσίας, αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στην ομορφιά του. Ο Αλφρέδο Μεχία συνέλαβε την ιδέα και την εκτέλεσε άψογα. Δεν είχε περιθώρια αντίδρασης ο Μελίσσας. "Έργο τέχνης" από τον μέσο της ομάδας της Θράκης από την Ονδούρα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν είχε κάποια αμφισβητούμενη φάση ο Αναστάσιος Παπαπέτρου, . Είχε να αντιμετωπίσει την γκρίνια των γηπεδούχων για κάποιες υποδείξεις (κίτρινες κάρτες), αλλά σίγουρα καμία φάση εξ' αυτών δεν έκρινε το ματς. Καλή διεύθυνση του παιχνιδιού, σωστός ως προς τον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι "του πήγε" σε γενικές γραμμές. Καλό βαθμό παίρνουν και οι δύο βοηθοί του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Αλφρέδο Μεχία. Δεν μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Δεν τον είχαμε συνηθίσει στις εκτελέσεις φάουλ, να που μας εξέπληξε. Ευχάριστα, μάλιστα. Ο μέσος από την Ονδούρα το πίστεψε και το ένστικτό του τον δικαίωσε. Μπορεί ο Κεντροαμερικανός να είναι ιδιαίτερα καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά στο ΔΑΚ Λαμίας αποκάλυψε άλλη μια πτυχή των προσόντων του. MVP, δίχως δεύτερη σκέψη.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Μπορεί ο Μεχία να παραβίασε την εστία του Μελίσσα, αλλά η Ξάνθη οφείλει αρκετά στον Ζίβκο Ζίβκοβιτς για το γεγονός ότι έφυγε από τη Φθιώτιδα με τους τρεις βαθμούς. Άλλη μια εξαιρετική - στα συνηθισμένα στάνταρ του - απόδοση κι εμφάνιση. Κάποιες αποκρούσεις του συνετέλεσαν αποφασιστικά στη μη παραβίαση της εστίας του. Όλη η Ξάνθη ήταν καλή στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά ο Σέρβος τερματοφύλακας αναδεικνύεται γι' ακόμη μία φορά σε "ανθρωπο-κλειδί".

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η Λαμία έχει ως στόχο την παραμονή στην πρώτη κατηγορία. Τέτοιες ήττες - απέναντι σε αντιπάλους που είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας του πρωταθλήματος - δεν είναι καταδικαστικές, αλλά δεν βοηθούν κιόλας. Το ημερολόγιο γράφει 7 Ιανουαρίου και η ομάδα της Φθιώτιδας δεν έχει προχωρήσει σε μεταγραφή (δύο παίκτες δοκιμάστηκαν, αλλά δεν αποκτήθηκαν). Και στην επίθεση, η ανάγκη για ενίσχυση "φωνάζει". Αμυντικά, η ομάδα της Λαμίας δεν είχε πρόβλημα με Αναστασιάδη και Ασίγκμπα να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα και να είναι καλοί (το γκολ ήλθε από εκτέλεση φάουλ), αλλά μπροστά μόνον ο Πίτι προσπαθούσε. Και ήταν ολομόναχος. Προσπάθησε να δημιουργήσει, να εκτελέσει, αλλά δεν υπήρχε κάποιος να τον υποστηρίξει.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ