STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με δημιουργό Μασούντ ο Πανιώνιος, 2-1 τον Ατρόμητο

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

Με τον Μασούντ να κάνει ο,τι θέλει και τους Μασούρα και Μπεν να σκοράρουν, ο Πανιώνιος νίκησε με 2-1 τον Ατρόμητο (μείωσε ο Ντιγκινί) για την 26η αγωνιστική της Super League και εξασφάλισε ουσιαστικά τη συμμετοχή του στα playoffs. (video)

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μετά και το πέρας της 26ης αγωνιστικής της Super League θα παραμείνει ο Πανιώνιος, καθώς νίκησε με 2-1 τον Ατρόμητο στη Νέα Σμύρνη και εξασφάλισε ουσιαστικά (όχι ακόμη και μαθηματικά) τη συμμετοχή του στα playoffs της Super League.

Κι αυτό γιατί οι "κυανέρυθροι" έχουν απόσταση δέκα βαθμών από Πλατανιά και Ξάνθη (τις δύο πρώτες ομάδες εκτός πεντάδας), ενώ απομένουν μόνον τέσσερις αγωνιστικές στη Super League. O Μασούντ ήταν σε φανταστική ημέρα κι από τα πόδια του ξεκίνησαν οι φάσεις των δύο γκολ του Πανιωνίου. Ο Ιρανός είχε ως άξιους συμπαραστάτες τους Μασούρα και Μπεν, σκόρερς των δύο γκολ. Ο Ατρόμητος έχασε το πρώτο ημίχρονο και το μόνο που κατάφερε στο δεύτερο ήταν να μειώσει με τον Ντιγκινί. Ουσιαστικά, εξανεμίστηκαν και οι ελάχιστες ελπίδες της ομάδας του Περιστερίου για κατάληψη της πέμπτης θέσης της κατάταξης.

Οι "κυανέρυθροι" παραμένουν αήττητοι στη Νέα Σμύρνη από τις 15 Οκτώβρη, όταν και είχαν χάσει από τον Ολυμπιακό. Από τότε έχουν επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες εντός έδρας. Πραγματικό "κάστρο", δηλαδή. Τέταρτο γκολ για τον Γιώργο Μασούρα, σε κανένα ματς από αυτά που έχει σκοράρει ο Πανιώνιος δεν έχει ηττηθεί. Έχει τρεις νίκες (με Ολυμπιακό, Παναιτωλικό και Ατρόμητο) και μία ισοπαλία (με ΑΕΚ).

Όγδοο γκολ του Μπεν την τρέχουσα σεζόν. Τα έξι εξ' αυτών το τρέχον έτος (2017). Ο αντι-Ανσαριφάρντ βρέθηκε εκ των έσω - χωρίς μεταγραφή δηλαδή - κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ο Πανιώνιος έχει νικήσει όλα τα ματς στα οποία σκόραρε ο Αφρικανός εκτός από ένα, την ισοπαλία με τον Πλατανιά (1-1). Τρεις διαδοχικές ήττες μετρά ο Ατρόμητος. Στο "Γ. Καραϊσκάκης" από τον Ολυμπιακό, στο Περιστέρι από την ΑΕΚ και στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο.

Με δημιουργό Μασούντ ο Πανιώνιος, 2-1 τον Ατρόμητο
Με δημιουργό Μασούντ ο Πανιώνιος, 2-1 τον Ατρόμητο

Με "μαέστρο" Μασούντ και εκτελεστές Μασούρα και Μπεν

Ο Πανιώνιος εμφανίστηκε δραστήριος από το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, με τον Μασούντ να περνά δύο κάθετες πάσες προς τον Γεσίλ, αλλά την μπάλα να κόβεται ισάριθμες φορές από τους αμυντικούς του Ατρομήτου.

Στο 19ο λεπτό, οι "κυανέρυθροι" έφθασαν κοντά στο γκολ, αλλά η προσπάθεια του Γεσίλ σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Μασούντ από αριστερά έβγαλε με το δεξί σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Γερμανός έκανε την κίνηση, έκανε και την προβολή δίχως δεύτερη σκέψη και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γκορμπούνοβ.

Στο 25', οι γηπεδούχοι άγγιξαν ξανά το σκορ. Ο Μασούντ βρήκε με "κλειστά μάτια" τον Γεσίλ, ο οποίος καλυπτόταν από τον Φυτανίδη, ο Γερμανός έκανε το σουτ, αλλά ο Γκορμπούνοβ απομάκρυνε εξαιρετικά με τα πόδια. Ένα λεπτό αργότερα (26'), ήρθε το γκολ για τον Πανιώνιο. Ο Μασούντ εκτέλεσε φάουλ, ο Κυριακίδης απομάκρυνε αλλά όχι μακριά, ο Μασούρας με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Γκορμπούνοβ.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Γήπεδο: Στάδιο Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος

Βοηθοί: Δήμος Αναστόπουλος, Ανδρέας Φωτόπουλος

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Γκιοατά, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν (84' Ταποκό), Μασούντ, Μασούρας (75' Σαββίδης), Γεσίλ (67' Λάμπρου)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοβ, Κιβρακίδης (67' Πλατέλλας), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Παντελιάδης, Μανιάτης (84' Ντάουντα), Μπάγκα (59' Τόνσο), Ούμπιδες, Κυριακίδης, Ντιγκινί, Λε Ταλέκ

Γκολ: 26' Μασούρας, 52' Μπεν / 67' Ντιγκινί

Κάρτες: 84' Ταποκό, / 51' Παντελιάδης, 89' Ντάουντα

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Στο 52ο λεπτό, ήρθε και το δεύτερο γκολ για τον Πανιώνιο. Ο Μασούντ έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μπεν, ο οποίος έκανε την κίνηση και ο Αφρικανός με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Γκορμπούνοβ. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς, ο Ιρανός έβγαλε ακόμη μια φανταστική πάσα για τον Γεσίλ, ο Γερμανός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκορμπούνοβ.

Κι αφού ο Πανιώνιος αδυνατούσε να πετύχει το τρίτο γκολ στο ματς, το πέτυχε ο Ατρόμητος στο 67'. Ο Τόνσο κινήθηκε εξαιρετικά από τα αριστερά, έκανε και τη σέντρα, ο Λε Ταλέκ με κεφαλιά "έσπασε" την μπάλα στον Ντιγκινί κι αυτός με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση και τη βοήθεια του οριζοντίου δοκαριού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη για να μειώσει.

Στο 81ο λεπτό, ο Ατρόμητος κυνήγησε την ισοφάριση. Σε μια αντεπίθεση από το γέμισμα του Γκορμπούνοβ, ο Ντιγκινί έλανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Λε Ταλέκ έπιασε στο πρώτο δοκάρι την κεφαλιά, αλλά ο Γιαννιώτης απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (85'), ο Μασούντ παραλίγο να πετύχει ένα απίθανο γκολ. Ο Ιρανός προσπάθησε να νικήσει τον Γκορμπούνοβ - ο οποίος ήταν εκτός εστίας - ο Λευκορώσος με υπερπροσπάθεια και τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του και την επίτευξη ενός πανέμορφου γκολ.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ίσως αυτή της προσπάθειας του Μασούντ για να "κρεμάσει" τον Γκορμπούνοβ από τη σέντρα. Θα μιλούσαμε, ίσως, για ένα από τα καλύτερα γκολ της σεζόν. Όμορφο ήταν και το πρώτο γκολ, από τον Μασούρα. Αλλά πιο κρίσιμο όλων αυτό του Μπεν, γιατί δημιούργησε προβάδισμα ασφαλείας - όπως αποδείχθηκε κιόλας - υπέρ του Πανιωνίου.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλός ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, διαχειρίστηκε υποδειγματικά το ματς. Τόσο ως προς τις υποδείξεις του, όσο κι ως προς την κατανομή των καρτών. Μπορεί να ξέφυγε ένα οφσάιντ από τους βοηθούς, αλλά ήταν καλοί στις υπόλοιπες αποφάσεις που έλαβαν.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Σοτζέι Μασούντ. Ο Ιρανός δημιούργησε και τα δύο γκολ του Πανιωνίου, έκανε ο,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο κι έβαλε μπελάδες στους χαφ και τους αμυντικούς του Ατρομήτου. Παραλίγο και να βάλει κι ένα πανέμορφο γκολ από τη σέντρα, αλλά ο Γκορμπούνοβ κατόρθωσε κι απομάκρυνε την μπάλα. Από τα πόδια του ξεκίνησαν τα δύο γκολ των γηπεδούχων, θα μπορούσαν να είναι και τρία και τέσσερα εάν ο Σαμίντ Γεσίλ ήταν πιο εύστοχος.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Πανιώνιος. Θεαματικός, ουσιαστικός, κυνικός, αποτελεσματικός. Όλα αυτά, όμως, όταν κι όπου πρέπει. Αυτό είναι το μυστικό της φετινής επιτυχημένης πορείας του. Ο καθένας έχει το ρόλο που του έχει δώσει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο, εκτός από τη δουλειά του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ατρόμητος έχασε ένα ημίχρονο, το πρώτο της αναμέτρησης. Μόλις ο Σα Πίντο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μαρτίν Τόνσο, μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Άλλωστε, από τα πόδια του Αργεντινού ξεκίνησε η φάση του γκολ του Ντιγκινί. Μάλλον, εκτίμησε λανθασμένα το ματς ο Πορτογάλος τεχνικός αφήνοντας στον πάγκο ίσως τον πιο τεχνίτη παίκτη του.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ