STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με Αραούχο στο Champions League η ΑΕΚ, 2-1 τον Πανιώνιο

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το γκολ του Σέρχιο Αραούχο έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη (1-2) στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου, την πρώτη θέση στα playoffs και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League καθώς εκμεταλλεύτηκε την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το ματς στη Νέα Σμύρνη για την τελευταία (6η) αγωνιστική των playoffs της Super League είχε τρία γκολ και δύο αποβολές. Αυτή που "χαμογέλασε" ήταν η ΑΕΚ γιατί νίκησε με 2-1 τον Πανιώνιο, πήρε την πρώτη θέση στα playoffs και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, καθώς ο ΠΑΟΚ την ίδια ώρα έχασε από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ πηγαίνει στον τρίτο προκριματικό του Champions League (όπως και ο Ολυμπιακός), αλλά στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Η κλήρωση είναι στις 14 Ιουλίου, τα ματς 25-26 Ιουλίου και 1-2 Αυγούστου. Σε περίπτωση πρόκρισης η κλήρωση για τα playoffs είναι 4 Αυγούστου και τα ματς 15-16 και 22-23 Αυγούστου.

Έτσι, ο Πανιώνιος θα οδηγηθεί στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Η κλήρωση είναι στις 19 Ιούνη (μαζί με την κλήρωση του πρώτου προκριματικού) και τα ματς είναι στις 12 και 20 Ιούνη. (πατώντας πάνω στα αντίστοιχα links μπορείτε να δείτε και τους πιθανούς αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις).

Η βαθμολογία των playoffs:

1. ΑΕΚ 12

2. ΠΑΟΚ 11

3. Παναθηναϊκός 8

4. Πανιώνιος 4

"Σεντόνι" με Αραούχο

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να απειλήσει στα πρώτα λεπτά με τους Αλμέιδα και Χριστοδουλόπουλο. Ο πρώτος δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκάλο, ενώ η μπάλα μετά το σουτ του δεύτερου πέρασε πάνω από το δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη.

Ίδια τύχη είχαν οι προσπάθειες του Γαλανόπουλου (σουτ) και του Γκάλο (σουτ) σε 13ο και 19ο λεπτό αντίστοιχα. Κόντρα στη ροή του ματς, ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ στο 21'. Ο Ρισβάνης πέταξε τη μπάλα μπροστά, ο Μπεν την άφησε και αυτή πήγε στον Γεσίλ, ο Γερμανός την έδωσε με τη μία στον Αφρικανό, εκείνος ομοίως (με τη μία) στον Μασούρα, ο οποίος ψύχραιμα εκτέλεσε τον Ανέστη για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 26ο λεπτό ο Μπεν έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Ανέστης αντέδρασε σωστά κι απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 34ο λεπτό η ΑΕΚ βρήκε το δρόμο για την ισοφάριση. Ο αρχηγός της Ένωσης κοντρόλαρε τη μπάλα στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αυτή έφτασε στον Αραούχο, ο οποίος του πέρασε κάθετη πάσα και από κοντά τελείωσε τη φάση εξαιρετικά.

Στο 43ο λεπτό, η Ένωση έφθασε κοντά και στο δεύτερο γκολ. Ο Μπακασέτας σούταρε μέσα από την περιοχή ύστερα από γύρισμα του Αραούχο από αριστερά, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ρισβάνη και ο Γιαννιώτης μπλόκαρε.

Γήπεδο: Στάδιο Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης, Βασίλης Νικολακάκης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Γκιοατά (78' Ταπόκο), Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (85' Μαχμούτοβιτς), Μασούντ, Μπεν, Γεσίλ (61' Λάμπρου).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80' Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος (85' Βινίσιους), Αραούχο, Αλμέιδα (16' Μπακασέτας).

Γκολ: 21' Μασούρας / 34' Μάνταλος

Κάρτες: 28' Τσιγκρίνσκι, 61' Γαλανόπουλος, 62' Βράνιες, 90'+6' Βινίσιους / 40' Μπεν, 90'+4' Λάμπρου

57' Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή για τον Μπεν

64' Απευθείας κόκκινη στον Χριστοδουλόπουλο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στο 49ο λεπτό, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε άουτ. Στη συνέχεια, και η κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι πέρασε πάνω από το δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη.

Στο 57ο λεπτό, ο Μπεν που είχε ήδη μία κίτρινη κάρτα, είδε και δεύτερη με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Ο Αφρικανός εμπόδισε τον Ανέστη να εκτελέσει γρήγορα, σε μια ανόητη ενέργεια από τη στιγμή που είχε τιμωρηθεί πειθαρχικά.

Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 64ο λεπτό, όταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος φέρεται να είπε κάτι στον βοηθό και ο Σταύρος Μάνταλος (έπειτα από συνεννόηση με τον βοηθό) του έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο 71ο λεπτό, ο Σέρχιο Αραούχο έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Γιαννιώτης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ με το ένα χέρι. Δύο λεπτά αργότερα (73'), οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση, αλλά ο Σιώπης άργησε στη μεταβίβαση που έκανε στον Λάμπρου, ο οποίος με τη σειρά του υπέπεσε σε άστοχη σέντρα-σουτ.

Στο 75ο λεπτό, η Ένωση απείλησε ξανά σε μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία. Ο Αργεντινός βρέθηκε απέναντι στον Γιαννιώτη, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Στο 81ο λεπτό, η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα και τη νίκη. Ο Ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Αραούχο με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Αργεντινός ήταν αφύλαχτος, ενώ πρόλαβε την έξοδο του Γιαννιώτη.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του Σέρχιο Αραούχο γιατί έκρινε το ματς κι ένα... εισιτήριο για (διαφορετική) ευρωπαϊκή διοργάνωση. Λίγα λεπτά πριν το πετύχει, ο Αργεντινός είχε εξαιρετική ευκαιρία να σκοράρει με πλασέ. Αλλά κι αυτή η φάση καταδεικνύει την εκτελεστική του δεινότητα. Η σύνοψη της βραχύβιας (μέχρι σήμερα) παρουσίας του στην Ένωση. Η ποιότητα του "Τσίνο" "φωνάζει" από μακριά κι αυτό το γκολ είναι ενδεικτικό.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλά διαχειρίστηκαν το ματς ο Σταύρος Μάνταλος και οι βοηθοί του, Κυριάκος Μερκενίδης και Βασίλης Νικολακάκης. Νεύρα υπήρχαν, αλλά όχι και πολλές επίμαχες φάσεις. Ακόμη κι αυτά τα νεύρα τα διαχειρίστηκε καλά ο ρέφερι μοιράζοντας κάρτες όπου ήταν απαραίτητο και επιλέγοντας τη συζήτηση με τους παίκτες προς αποκατάσταση της ηρεμίας. Σωστή η δεύτερη κίτρινη κι αποβολή του Μπεν. Ο Αφρικανός ενήργησε ανόητα, έχων ήδη μια κίτρινη κάρτα. Λανθασμένα ενήργησε και ο Χριστοδουλόπουλος όσον αφορά στη δική του αποβολή.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Σέρχιο Αραούχο. Δεν μπορεί να υπάρχει πολυτιμότερος σε αυτό το ματς κάποιος άλλος, πέραν του "Τσίνο". Ωραία και ταυτόχρονα σημαντικό γκολ από τον Αργεντινό. Ων αφύλαχτος πρόλαβε την έξοδο του Γιαννιώτη και εκμεταλλεύτηκε στο ακέραιο την έξοδο του Γιαννιώτη. Ο Αραούχο θα πάει στα Κανάρια Νησιά, δεν ξέρει κανείς εάν θα επιστρέψει, αλλά αυτό το γκολ του είχε εξαιρετική σημασία. Άλλωστε στο δεύτερο μισό της σεζόν, στο οποίο αγωνίστηκε, έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το σημαντικότερο ενθύμιο από την "κιτρινόμαυρη" παρουσία του.

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Δύο πράγματα. Η φάση του γκολ του Πανιωνίου. Μια απόλυτα οργανωμένη και συγκροτημένη επίθεση από τους "κυανέρυθρους". Ο Ρισβάνης έβγαλε μια πάσα από πίσω, ο Μπεν ωραία άφησε την μπάλα να περάσει, αυτή έφθασε στον Γεσίλ, εκείνος με τη μία στον Αφρικανό, ομοίως για τον Μασούρα, ο τελευταίος εκτέλεσε ψύχραιμα. Στην εξέλιξη της φάσης, οι "κιτρινόμαυροι" σε όλες τις γραμμές την παρακολούθησαν ως θεατές. Η αντίδραση της ΑΕΚ, δεν το έβαλε κάτω παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Παρά το γεγονός ότι τα νέα από την... Τούμπα μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν ευχάριστα για την ίδια. Μια αντίδραση που έλειψε σε άλλα, βγήκε σε αυτό. Ίσως την πιο κατάλληλη χρονική στιγμή για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η ατυχία που ταλαιπωρεί τον Ούγκο Αλμέιδα. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα κι αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο μόλις ένα τέταρτο ύστερα από την εκκίνηση του ματς. Στο ίδιο γήπεδο (Νέα Σμύρνη) υπέστη θλάση για το ματς της regular season ανάμεσα στις δύο ομάδες. Τότε είχε πει στο 66ο λεπτό (στη θέση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου) και τραυματίστηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Προφανώς και η ανόητη κίνηση του Μπεν να παρενοχλήσει τον γκολκίπερ της ΑΕΚ ενώ είχε κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Ομοίως ανόητα φέρθηκε και ο Χριστοδουλόπουλος όσον αφορά στη δική του αποβολή.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ