STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ματζουράκης: "Ο ΠΑΟΚ το πλεονέκτημα, αλλά και την πίεση"

Ματζουράκης: "Ο ΠΑΟΚ το πλεονέκτημα, αλλά και την πίεση"
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Ο Γιάννης Ματζουράκης αναλύει στο Sport24.gr το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού, σχολιάζει τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους, στέκεται στους δύο ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά και δίνει πλεονέκτημα για επικράτηση στον Δικέφαλο.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό την Κυριακή (5/3, 19.30) συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της 23ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Πειραιά είναι πρώτη με 51 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ τρίτος με 40. Ο Γιάννης Ματζουράκης αναλύει στο Sport24.gr το ματς της Τούμπας και "ακτινογραφεί" τους δύο αντιπάλους.

Ο 68χρονος τεχνικός, που ήταν μέχρι πρότινος στον Παναιτωλικό και κατά το παρελθόν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, τη σεζόν 1999-2000, καταθέτει την άποψή του ότι ο Δικέφαλος του Βορρά έχει πλεονέκτημα για τη νίκη και εξηγεί πού στηρίζει την πεποίθησή του. Δηλώνει, ωστόσο, ότι οι Πειραιώτες βγάζουν εφέτος υψηλά στάνταρ σε όλα τα γήπεδα και ότι ακόμα και το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν θα είναι κακό για αυτούς.

Ματζουράκης: "Ο ΠΑΟΚ το πλεονέκτημα, αλλά και την πίεση"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η άποψή του για τα ατού των δύο ομάδων, ο διαιτητής που "δεν θα επηρεάσει την έκβαση του ματς" και η στατιστική που λέει ότι το σκορ δεν θα ξεφύγει. Ο πολύπειρος Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε την ανάλυσή του, λέγοντας αρχικά πως " είναι το ντέρμπι των δύο καλύτερων ομάδων από πλευράς ρόστερ. Ο Ολυμπιακός έχει την άνεση να πάει για δύο αποτελέσματα".

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θέλει να καλύψει την ψαλίδα που τον χωρίζει από τον Ολυμπιακό από πλευρά ποιότητας και δυναμικής. Μπορεί να παίζει με ντεφορμάρισμα τον τελευταίο καιρό, όπως είπε και ο προπονητής του, ο κ. Ίβιτς, αφού έχει μία νίκη σε έξι παιχνίδια, αυτό όμως είναι και το μεγάλο κίνητρο για τον ΠΑΟΚ. Αυξάνονται τα κίνητρα.

Ματζουράκης: "Ο ΠΑΟΚ το πλεονέκτημα, αλλά και την πίεση"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι μεγάλη η ευκαιρία μέσα από αυτό το μεγάλο παιχνίδι απέναντι στον πρωτοπόρο και πρωταθλητή, να αλλάξει την κατάσταση μπροστά στον κόσμο του. Είναι ευκαιρία με μια νίκη να βγει από το ντεφορμάρισμα. Παίζοντας στη γεμάτη Τούμπα, διότι πάντα αυτά τα ματς ελκύουν κόσμο, έχει κάθε λόγο να δικαιολογήσει και να αποδείξει τις ικανότητές του. Ο ΠΑΟΚ στα δεξιά είναι πολύ δυνατός, με Μάτος και Τζάλμα Κάμπος. Συνθέτουν καλό δίδυμο.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που βγάζει υψηλά στάνταρ σε όλα τα γήπεδα, όπου πάει. Εχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, πάει στο ντέρμπι με καλό ηθικό και με βαθμολογική διαφορά από τις άλλες ομάδες. Έχει την άνεση να παίξει για δύο αποτελέσματα. Δεν θα παραπονεθεί κανείς αν αναδειχθεί ισόπαλος. Μπορεί και να νικήσει και να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες του. Ο Ολυμπιακός είναι ισχυρός στην αριστερή του πλευρά, με τις βοήθειες που θα δίνει στον Σεμπά ο Φορτούνης.

Ματζουράκης: "Ο ΠΑΟΚ το πλεονέκτημα, αλλά και την πίεση"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΑΟΚ

Στην άμυνα για τον Ολυμπιακό μπορεί να λείψει ο Ντα Κόστα, αλλά, βέβαια, πρόβλημα έχει και ο ΠΑΟΚ. Οι συγκυρίες και οι ευκαιρίες θα παίξουν το ρόλο τους, αφού υπάρχουν αδυναμίες στα μετόπισθεν. Η πίεση είναι ξεκάθαρα στον ΠΑΟΚ. Στις στατικές φάσεις, από εκεί και πέρα, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, διότι σε αυτόν τον τομέα ο Ολυμπιακός ανταποκρίνεται ιδιαίτερα καλά. Τα καλά χτυπήματα του Φορτούνη αξιοποιούνται από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Έχει απουσίες. Θα λείψει ο τιμωρημένος Ντα Κόστα, ο Μαρτίνς ενδεχομένως να μην είναι 100% έτοιμος, ενώ αποχώρησε ο Ιντέγε. Είναι παίκτες που έχουν προσφέρει πολλά εφέτος. Θα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός, με ρεαλισμό, ενδεχομένως και να ηττηθεί, κάνοντας παράλληλα καλό ματς. Πάλι, όμως, είναι στους στόχους του. Ρόλο θα παίξει και η μεσαία γραμμή των δύο ομάδων. Αυτή του ΠΑΟΚ έχει περισσότερη ομοιογένεια, διότι οι παίκτες του έχουν παίξει περισσότερο καιρό μαζί. Ο Μιλιβόγεβιτς στα μεγάλα ματς ανταποκρινόταν πολύ καλά, ο Μαρτίνς προέρχεται από τραυματισμό, άρα δίπλα στον Φορτούνη θα μπουν οι αλλαγές.

ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Και οι δύο ομάδες μπορούν να επιβάλουν ρυθμό. Η έκβαση της αναμέτρησης θα εξαρτηθεί στο πώς θα σκιαγραφήσει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Δηλαδή αν παίξει όπως στο γήπεδό του και θελήσει να έχει τον πρώτο ρόλο, τότε ενδεχομένως να φανούν οι αδυναμίες του στην άμυνα και η γρήγορη ομάδα του ΠΑΟΚ μπορεί αυτό να το εκμεταλλευτεί. Έχει σημασία, με άλλα λόγια, αν παίξει επιθετικά ο Ολυμπιακός.

ΤΑ ΑΤΟΥ

Μεγάλο ρόλο θα παίξουν δύο παίκτες. Ο Μπίσεσβαρ του ΠΑΟΚ και ο Φορτούνης του Ολυμπιακού. Και οι δύο μπορούν να πάρουν ένα ματς με τις ενέργειές τους. Στα προ ημερών παιχνίδια του Κυπέλλου, με Ξάνθη και Ατρόμητο, μπήκαν ως αλλαγή και άλλαξαν την εικόνα των ομάδων τους.

Ματζουράκης: "Ο ΠΑΟΚ το πλεονέκτημα, αλλά και την πίεση"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με την είσοδο του Μπίσεσβαρ, ο ΠΑΟΚ κρατούσε καλύτερα τη μπάλα και το κέντρο βάρους πέρασε στο μισό γήπεδο του αντιπάλου. Ο Φορτούνης είχε ένα γκολ και μία ασίστ.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Δεν νομίζω ότι η διαιτησία θα παίξει ρόλο. Σε τέτοια παιχνίδια οι διαιτητές είναι προσεκτικοί. Και ο πρώτος και οι επόπτες και ο 4ος. Πρέπει να το πούμε, ότι η διαιτησία σε σχέση με πέρυσι έχει βελτιωθεί. Υπάρχουν, βέβαια, λάθη, αλλά υπάρχει μεγαλύτερη προσπάθεια να είναι δίκαιοι. Αυτό φαίνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό των παιχνιδιών. Μακάρι να συνεχιστεί.

ΙΒΙΤΣ - ΜΠΕΝΤΟ

Να δούμε ποια τριάδα θα επιλέξει για την επίθεση ο κ. Ίβιτς. Θα επιλέξει τις μεταγραφές (Πρίγιοβιτς, Ενρίκε, Ουάρντα) ή τους άλλους παίκτες που ήταν νωρίτερα στην ομάδα (Αθανασιάδης, Τζάλμα, Μυστακίδης); Τόσο ο κ. Μπέντο όσο και ο κ. Ίβιτς είναι καιρό στις ομάδες τους και μπορούν να κρίνουν, να σχεδιάσουν καλά το παιχνίδι.

Ματζουράκης: "Ο ΠΑΟΚ το πλεονέκτημα, αλλά και την πίεση"

Ο κ. Ίβιτς είναι σαφώς πιο πιεσμένος. Να δούμε επίσης πώς θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τη δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ. Ποιον θα βάλει ο προπονητής του στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Ντε Λα Μπέγια ή τον Σισοκό... Θα πρέπει όμως να πω ότι κομβικό ρόλο θα παίξει και η εμφάνιση του Φιγκέιρας από τη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού. Είναι πολύ ανεβασμένος. Δίνει ισορροπία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού από δεξιά, παίρνοντας πρωτοβουλίες.

ΚΛΕΙΣΤΟ Ή ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΑΤΣ

Με βάση τη στατιστική, δεν υπάρχει παιχνίδι να πάει στα 4 ή στα 5 γκολ. Ξεκινήσαμε στις πρώτες δέκα αγωνιστικές να έχουμε ποσοστό 0.89 στο γκολ. Μετά πήγε στο 1.29 και τώρα είναι στο 1.30. Όταν μιλάμε για ντέρμπι, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πολλά γκολ. Υπάρχουν όμως και οι συγκυρίες για τις οποίες μιλήσαμε, ώστε να μπουν αρκετά γκολ. Δεν μπορείς να ξέρεις, ας πούμε, αν μια από τις δύο ομάδες εκμεταλλευτεί ένα λάθος που θα γίνει στο 37'. Δες τι έγινε στο Περιστέρι. Στην πρώτη ευκαιρία του δεύτερου μέρους ο Ατρόμητος, από λάθος του διαιτητή, έκανε γκολ. Αν δεν επρόκειτο για μια ικανή ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός, τότε ίσως να μην γύριζε το ματς.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ

Πιστεύω ότι η ομάδα που θα παρουσιαστεί πιο προσεκτική θα είναι ο ΠΑΟΚ, που παίζει στην έδρα του και κυνηγά τη νίκη για να αλλάξει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα. Έχουν μεγάλο κίνητρο οι παίκτες του. Δίνω πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ.

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ