STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ματζουράκης: "Φορτούνης, ο κορυφαίος Έλληνας!"

Ματζουράκης: "Φορτούνης, ο κορυφαίος Έλληνας!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής του Παναιτωλικού, Γιάννης Ματζουράκης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη (AUDIO).

Για τη σκληρή κριτική που δέχεται η ομάδα και αν η νίκη με τον Ατρόμητο: «Η αλήθεια είναι ότι καμιά φορά τη δέχεσαι την αλήθεια, ωστόσο οι δικαιολογίες είναι καλύτερα να τις κουβεντιάζεις με τους παίκτες σου και να αποδέχεσαι την γενική εικόνα που φαίνεται και με “γυμνό” μάτι. Λίγο-πολύ ξέραμε ότι πηγαίνοντας στον ΠΑΟΚ, θα συναντούσαμε μια ομάδα με καλύτερο ρυθμό. Αυτό που θέλω να πω και ενδεχομένως ενδιαφέρει όλους, αυτές οι ομάδες, οι τέσσερις μεγάλες ομάδες (σ.σ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), μπήκαν στο πρωτάθλημα με τρία στοιχεία υπέρ τους.

Πρώτα ενισχύθηκαν και οι τέσσερις ομάδες σε ένα άλλο επίπεδο, έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Δεύτερον, έχουν καλύτερο ρυθμό από όλους μας, γιατί έπαιξαν παιχνίδια επίσημα και τρίτον, που ενδιαφέρει περισσότερο, με τη διακοπή ευνοήθηκαν. Διότι δεν έπαιξαν το πρωτάθλημα με δύο στόχους, πέρασε ο καιρός, δεν το είχαν στο μυαλό τους και είναι πολύ πιο φρέσκοι. Ναι μεν θα είχαν τον ρυθμό τους αλλά θα είχαν και τα προβλήματα τους. Αυτά ήταν προτεραιότητα τους.

Εμείς στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, πήγαμε με ένα πλάνο. Αυτό το πλάνο πιστεύω, όπως βλέπω στην Τούμπα, χρειάζεται υπομονή για 20-25 λεπτά και λοιπά. Αντί να μπουν αυτοί σε κρίση, μπήκαμε εμείς στο δεύτερο ημίχρονο, αυτή ήταν η παραδοχή μας. Δεν δείξαμε τα αντανακλαστικά που δείξαμε στα παιχνίδια της προετοιμασίας στην Ιταλία, τα οποία ήταν πολύ καλύτερα. Στη συνέχεια είπα ένα πράγμα, ότι αυτή η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες, είναι καλύτερη και θα το δείτε στη συνέχεια. Το γεγονός ότι συνήλθαν τόσο γρήγορα είναι στα υπέρ τους, είναι στις ικανότητες που έχουν τα παιδιά αυτά και μπορούν να αλλάξουν την εικόνα".

Για το τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Παναιτωλικό: "Θα είναι καλύτερος σε σχέση με την περσινή του εικόνα. Θέλω να πω, ότι μαζί με τη διοίκηση κάναμε ένα σχεδιασμό, έναν εφικτό προγραμματισμό. Ρίξαμε το βάρος σε μια καλύτερη προετοιμασία, για αυτό πήγαμε και στην Ιταλία , για να παίξουμε πιο δυνατά παιχνίδια και για να αλλάξουμε τη νοοτροπία. Πέρα από αυτό δώσαμε έμφαση και στο υλικό που υπήρχε. Είμαστε από τις ομάδες με τις λιγότερες μεταγραφές . Όταν έχεις συνέπεια σε μια ομάδα, είναι ένας από τους τρόπους για να λειτουργήσει καλά το ποδόσφαιρο, ο άλλος τρόπος είναι οι επενδύσεις. Κάποιο επέλεξαν αυτόν τον δρόμο. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτά τα παιδιά που βρίσκονται από την περασμένη σεζόν, θα βελτιώσουν και την αγωγή τους, την τεχνική, αλλά και την φυσική τους κατάσταση. Με βάση τη συνεπεία που δείχνεις στην δουλειά σου τα μετράς αυτά. Εμείς έχουμε 89 προπονήσεις".

Για το σε ποιο σημείο ήταν πεπεισμένος ότι θα κερδίσουν το ματς με τον Ατρόμητο: "Δεν ήταν εύκολο το ματς. Είναι καθαρό σκορ αλλά δε ήταν εύκολο. Είχαμε σε ένα παιχνίδι πολλές δυνατότητες, μπήκαμε με τον ρόλο του “κατακτητή” και αυτό ίσχυε σε όλο το πρώτο ημίχρονο, γιατί είχαμε καλές φάσεις να κάνουμε το 2-0 με τον Ροντρίγκες. Επίσης είχαμε εκτός από δύο τελικές πάσες όπου μπορούσαν να γίνουν γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος μας πίεσε πολύ, και εκεί ακριβώς άρχισαν οι αναστολές και κάναμε αρκετά λάθη. Εκεί ίσως κινδυνέψαμε, από τη μια πλευρά είχαμε την τύχη, από την άλλη μπορούσαμε να διευρύνουμε το σκορ αν ήμασταν πιο προσεκτικοί. Σκεφτείτε ότι είχαμε τέσσερις καθαρές επιθέσεις με αριθμητική υπεροχή, σε μια από αυτές ήμασταν τρεις εναντίων ενός. Εως το 89ο λεπτό ήταν 1-0 και είχαμε έναν αντίπαλο αποφασισμένο ή να δεχθεί το δεύτερο γκολ ή να ισοφαρίσει. Μας ικανοποίησε αυτό το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι φέτος θα πάμε λίγο καλύτερα, μέσα από ομοιογένεια, ζητώντας καλύτερο σύνολο".

Για το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: "Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, και οι 4 ομάδες (σ.σ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) θεωρούνται πιο έτοιμες, πιο φρεσκαρισμένες, διότι έχουν ρυθμό, είχαν τον χρόνο να αλλάξουν την καμπύλη κοπώσεως και έχουν ανέβει επίπεδο με τις μεταγραφές που έκαναν. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να έχει παίκτες με εμπειρία από μεγάλα πρωταθλήματα, δεν πήρε μικρούς ηλικιακά παίκτες για να αλλάξουν ποιότητα και επίπεδο".

Σχετικά με το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα: "Το πρωτάθλημα στην εκκίνηση πέρυσι δεν ήταν καθόλου μοιρασμένο, το φετινό πρωτάθλημα και κύπελλο είναι μοιρασμένο στους τέσσερις (σ.σ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), αλλά δεν ξέρω ποιος θα το πάρει. Το κύπελλο ξεκινάει μοιρασμένο στα τέσσερα. Πέρυσι φαινόταν η μεγάλη διαφορά που υπήρχε μεταξύ του Ολυμπιακού και τις άλλες ομάδες. Αυτή την “ψαλίδα” προσπάθησαν να την κλείσουν οι υπόλοιπες ομάδες με τις μεταγραφές που έκαναν, η μια ομάδα “κυνηγάει” την άλλη. Το πρωτάθλημα ως την τελευταία αγωνιστική θα είναι ενδιαφέρον και θα αρέσει στον κόσμο".

Για το έαν έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: "Πράγματι πήραμε παιδιά σε μικρή ηλικία, τέσσερα- πέντε παιδιά είναι κάτω των 24 χρονών. Βάλαμε ένα στόχο, έχουν ποιότητα και θα δουλέψουν με υπομονή. Δεν γίνεται όλες οι μεταγραφές να είναι επιτυχημένες, αλλά πρέπει να πούμε δεν δίνουμε αρκετό χώρο στον Έλληνα παίκτη. Αρκετές ομάδες κάνουν μια προσπάθεια να βοηθήσουν σε αυτόν τον τομέα. Επίσης πολύ θετικό είναι αυτό βλέπω, ότι καμία ομάδα δεν έκανε παράπονα για τη διαιτησία, εύχομαι να συνεχίσει έτσι και πρέπει να το σεβαστούμε όλοι. Τέλος πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο, θα ξεχωρίσει ο συναγωνισμός με τις “πάνω” και “κάτω” στη βαθμολογία. Τα επίπεδα δεν θα αλλάξουν ποτέ".

Για τους τρεις μεγάλους ( Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) που χρησιμοποίησαν λίγους Έλληνες σε αυτή την αγωνιστική: "Εγώ νομίζω ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τον καλύτερο Έλληνα παίκτη, αλλά προτιμούν να πάρουν τον καλύτερο ξένο. Αλλά υπάρχουν και ομάδες που έχουν τον καλύτερο Έλληνα και δεν παίζει. Για παράδειγμα ο Φορτούνης, είναι ο καλύτερος Έλληνας και είναι ο παίκτης που πρέπει να σχεδιαστεί γύρω από αυτόν η Εθνική ομάδα. Δεν έπαιξε στην Ευρώπη, στο παιχνίδι με τον Ηρακλή έπρεπε να παίξει, είναι νεός έχει πολλά πλεονεκτήματα. Εμείς εδώ (σ.σ στον Παναιτωλικό) έχουμε πολλούς Έλληνες, αλλά είναι μοιρασμένο το ρόστερ, κάθε φορά παίζουν 5 ή ακόμα περισσότεροι".

Σχετικά με τη δήλωση που είχε κάνει ο Άκης Μάντζιος στον Sport24 Radio για τους προπονητές τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιούν (σ.σ. σε ερώτηση ότι οι προπονητές προτιμούν τους ξένους από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές): "Θα είμαι πολύ ειλικρινής σε αυτό, δεν ταυτίζομαι με αυτά τα πράγματα η πορεία μου το έχει δείξει. Αν ένας Έλληνας είναι σε προσφορά θα τον προτιμήσω, πάντα το έκανα. Σε αυτό το χώρο είναι πιο υπεύθυνοι, αλλά αυτό το πράγμα θέλουν να το κάνουν όλοι. Πρέπει να γίνουν πιο επαγγελματίες".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ