STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ματσάρα στην Λεωφόρο και 2-2 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Ματσάρα στην Λεωφόρο και 2-2 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κίτσιου Βλαχοδήμος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 του ΠΑΟΚ όμως ο "δικέφαλος" έδειξε χαρακτήρα και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας ισοφαρίζοντας σε 2-2. Με δέκα ολοκλήρωσε το παιχνίδι η ομάδα του Τούντορ.

Ο ΠΑΟΚ των χιλίων προβλημάτων ξεκίνησε με μία ενδεκάδα που σπάνια θα ξαναδούμε στο πρωτάθλημα, αν και ο Ιγκόρ Τούντορ είχε στον πάγκο τους Κάτσε και Τζιόλη. Ο Κροάτης τεχνικός επέλεξε ένα 3-4-2-1 με τους Λέοβατς και Κίτσιου σε ρόλο ακραίων φουλ-μπακ. Από την άλλη πλευρά ο Αντρέα Στραματσόνι δεν έκρυβε εκπλήξεις και επέλεξε το αγαπημένο του 4-2-3-1 με τον Λαγό σε ρόλο αντι-Ζέκα ( ο Πορτογάλος ήταν τιμωρημένος).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους πράσινους να μπαίνουν δυνατά και να προηγούνται στο σκορ με τον Μπεργκ, όμως ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και όσο περνούσε η ώρα άρχισε να παίρνει την κατοχή δημιουργώντας παράλληλα μικροευκαιρίες. Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, οι πράσινοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Καλτσά, όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μπει ξανά στο παιχνίδι με γκολάρα του Τσίμιροτ και να ισοφαρίσει λίγο αργότερα με τον Πέλκα. Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό, αφού ο "δικέφαλος" τελείωσε με δέκα παίκτες.

Τα στοιχεία της αναμέτρησης

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαΐδης"

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Μαγιάννης (Άρτας), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

4ος: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι):Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Λαγός, Λουντ, Αμπέντ (Μαμούτε 76'), Καλτσάς (Κλωναρίδης 60'), Βλαχοδήμος (Εβαντζελίστα 59'), Μπεργκ.

ΠΑΟΚ (Τούντορ):Βελλίδης, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Χατζηισαΐας, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Κίτσιου, Λέοβατς (Κοροβέσης 78'), Μυστακίδης (Τέρι Άντονις 84'), Πέλκας (Σάμπο 93'), Μακ.

Γκολ:1-0 (Μπεργκ σουτ 10'), 2-0 (Καλτσάς σουτ 51'), 2-1 (Τσίμιροτ 56' σουτ), 2-2 (Πέλκας 67' σουτ).

Κάρτες: Πράνιτς (κίτρινη 17'), Τσίμιροτ (κίτρινη 19'), Λαγός (κίτρινη 28'), Μαλεζάς (κίτρινη 39'), Χαρίσης (κίτρινη 42'), Κουτρουμπής (κίτρινη 42'), Λουντ (κίτρινη 62'), Χατζηισαΐας (κίτρινη 70'), Κίτσιου (κίτρινη 77'), Μπεργκ (κίτρινη 85'), Πέλκας κίτρινη 90'), Μαμούτε (κίτρινη 90'), Χαρίσης ( κόκκινη - 2η κίτρινη 92').

Ματσάρα στην Λεωφόρο και 2-2 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία της Super League και όχι μόνο.

Δείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-2.

Γρήγορο προβάδισμα με τον Μπεργκ

Οι πράσινοι όπως συνηθίζουν στα τελευταία τους παιχνίδια μπήκαν αρκετά δυνατά και πίεσαν ψηλά την άμυνα του ΠΑΟΚ με Καλτσά, Βλαχοδήμο και Μπεργκ. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος άγγιξε το γκολ, όμως το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ με τη μπάλα να κοντράρει πάνω στα σώματα. Ο Έλληνας άσος πήρε το αίμα του πίσω λίγα λεπτά αργότερα, αφού με ατομική προσπάθεια έβγαλε όμορφη πάσα στον Μάρκους Μπεργκ που βρισκόταν λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι. Ο Σουηδός άσος με άψογο πλασέ έκανε το 1-0 για το "τριφύλλι"( έφτασε τα οκτώ γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ ).

Το γκολ αυτό φαίνεται πως αφύπνισε τους φιλοξενούμενους που ισορρόπησαν το παιχνίδι, πήραν την κατοχή της μπάλας και άρχισαν να απειλούν την εστία του Στιλ. Στο 18ο λεπτό ο Τσίμιροτ έκανε ένα όμορφο σουτ με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και μία καλή εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Τζαβέλλα. Τελευταία φάση στο πρώτο μέρος ξανά για τον ΠΑΟΚ με τον Πέλκα να δοκιμάζει το πόδι του από απόσταση, όμως ο Λουκ Στιλ δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε σταθερά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο διαιτητής Κομίνης δεν χαρίστηκε στις δυο ομάδες και έβγαζε εύκολα την κάρτα από το τσεπάκι του. Έτσι, τρεις παίκτες από κάθε ομάδα είδαν την κίτρινη κάρτα στο πρώτο μέρος.

Ματσάρα στην Λεωφόρο και 2-2 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στατιστικά πρώτου ημιχρόνου (21/2)

Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Τσίμιροτ τον κράτησε ζωντανό

έκανε το 2-0. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ απάντησαν αμέσως και λίγα λεπτά αργότερα μείωσαν σε 2-1 με καταπληκτικό σουτ του Τσίμιροτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο "δικέφαλος" δεν τα παράτησε και έφερε το ματς στα ίσα στο 67ο λεπτό.

Ο Λέοβατς έδωσε στον Μυστακίδη, αυτός πέρασε υπέροχη μπαλιά στον Πέλκα που με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 2-2. Πέντε λεπτά αργότερα οι πράσινοι άγγιξαν το 3-2, όμως ο Βελλίδης έπεσε και μπλόκαρε το σουτ-φάουλ του Μεχντί Αμπέντ.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε επεισοδιακά. Οι παίκτες των δυο ομάδων σε πολλές φάσεις φλέρταραν με την κάρτα και τελικά ο Χαρίσης είδε την κόκκινη.

Η φάση του αγώνα

Στο 64ο λεπτό ο Μακ πήρε τη μπάλα μετά από τραγικό λάθος του Μέστο, όμως δεν γύρισε τη μπάλα στην περιοχή και χάθηκε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ νωρίτερα.

Ο διαιτητής

Οι πράσινοι ζήτησαν πέναλτι σε ένα χέρι του Μυστακίδη στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως ο άσος του ΠΑΟΚ ήταν γυρισμένος με την πλάτη και σωστά δεν δόθηκε κάτι. Ο Μάρκους Μπερκ θα μπορούσε να είχε δει την δεύτερη κίτρινη στο 88ο λεπτό για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Τζαβέλλα. Ο Μαμούτε έριξε κουτουλιά στον Πέλκα στις καθυστερήσεις και θα μπορούσε να δει τόσο τη δεύτερη κίτρινη ή έστω την κόκκινη.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος με βάση το χρόνο που αγωνίστηκε ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, αφού από τα πόδια του πέρασαν και τα δυο γκολ του Παναθηναϊκού. Σούπερ παιχνίδι και από τον Χαρίση του ΠΑΟΚ ανεξάρτητα από την αποβολή του.

Μας άρεσε

Επιτέλους ένα ντέρμπι με πάθος, πολλές ευκαιρίες και μπόλικα γκολ. Δίκαιη μοιρασιά για τις δυο ομάδες που είχαν τις στιγμές τους. Επίσης όμορφη η εικόνα στην εξέδρα, χωρίς έκτροπα και διακοπές.

Δεν μας άρεσε

Ο Αντρέα Στραματσόνι σε ένα ακόμα παιχνίδι αντί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό με τις αλλαγές του μάλλον τον μπέρδεψε. Κακό παιχνίδι από τον Μέστο. Ο έμπειρος Ιταλός δεξιός μπακ δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στο παιχνίδι έχοντας ευθύνη στο γκολ της ισοφάρισης.

Ματσάρα στην Λεωφόρο και 2-2 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-2 τα στατιστικά

Τα στατιστικά του αγώνα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ