STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λύτρωση στο 94' για τον Ατρόμητο, 1-0 την Καλλονή

Λύτρωση στο 94' για τον Ατρόμητο, 1-0 την Καλλονή
Λε Ταλέκ INTIME SPORTS

Βαθιά "ανάσα" για τον Ατρόμητο. Με γκολ του Λε Ταλέκ στο 90'+4' οι Περιστεριώτες, νίκησαν 1-0 την Καλλονή, που λύγισε στο φινάλε. Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι νησιώτες, που είναι πλέον στην τελευταία θέση της Super League.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Ατρόμητου με την Καλλονή, για την 14η αγωνιστική της Super League. Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι, το οποίο ενώ όλα έδειχναν πως θα ολοκληρωθεί δίχως νικητή, η καρφωτή κεφαλιά του Λε Ταλέκ στο 90'+4' έκανε τη διαφορά.

Τρίποντο - ανάσα για τους Περιστεριώτες, που κατέκτησαν έτσι την τέταρτη εφετινή τους νίκη (έχουν και μία ισοπαλία και δέκα ήττες). Αντίθετα, η ΑΕΛΚ προδόθηκε από την αποβολή του Ελλακόπουλου, ο οποίος μπήκε στο 70', στο 75' δέχτηκε την πρώτη κίτρινη και στο 76' τη δεύτερη.

Στο φινάλε (90'+6') αποβλήθηκε "βλακωδώς" και ο Κεϊτά. Πίστεψε ότι έληξε το ματς, πήρε τη μπάλα στα χέρια, της έδωσε μια με δύναμη και την... εξαφάνισε. Ο διαιτητής, ωστόσο, είχε σφυρίξει γιατί οι παίκτες του Ατρόμητου είχαν μπει στον κύκλο της μεσαίας γραμμής, κάτι που απαγορεύεται.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης

Βοηθοί: Ιωάννης Κουράκης, Παναγιώτης Κασσαβέτης

4ος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

Γκολ: Ουσέρο (90'+4')

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ. Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κούρος (77' Λε Ταλέκ), Φυτανίδης, Μπίτολο, Ουμπίντες, Ουσέρο, Κοντοές, Λημνιός (58' Μαρσελίνιο), Ναπολεόνι, Μπρίτο, Μπαστακός (46' Πίτου Γκαρσία).

ΚΑΛΛΟΝΗ (Θ. Θεοδωρίδης): Χογκ, Γιορέντε (14' λ. τρ. Κρολ), Ούκα, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Κεϊτά, Καλτσάς, Γεωργίου, Μπαργκάν (80' Αντέτζο), Σάμπα (70' Ελλακόπουλος), Μανούσος.

Κάρτες: Ουσέρο (73'), Μπίτολο (90'+1'), Πίτου (90'+5') - Κεϊτά (53', 90'+6'), Μανούσος (67'), Ελλακόπουλος (75', 76'), Γεωργίου (78'), Τσαμπούρης (90'+2')

Κόκκινες: Ελλακόπουλος (76'), Κεϊτά (90'+6')

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

Το φιλμ του αγώνα

Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε την ενδεκάδα του με τον Γκορμπούνοφ κάτω από τα γκολπόστ. Δεξί μπακ ο Ουμπίντες, αριστερό ο Κούρος, με σέντερ μπακ Κοντοέ και Φυτανίδη. Αμυντικοί μέσοι οι Μπίτολο, η μεσοεπιθετική τριάδα απαρτιζόταν από τους Μπρίτο, Ναπολεόνι και Λημνιό, με τον Μπαστακό στην κορυφή. Από την άλλη, ο Θαλής Θεοδωρίδης, και αυτός με 4-2-3-1, με τον Χογκ στα δοκάρια. Δεξί μπακ ο Τσαμπούρης, κεντρικοί αμυντικοί Αναστασιάδης - Ούκα και ο Γιορέντε αριστερό μπακ. Κεϊτά και Καλτσάς οι αμυντικοί μέσοι, Μπαργκάν, Σάμπα και Γεωργίου η μεσοεπιθετική τριάδα, στην κορυφή ο Μανούσος.

Οι Περιστεριώτες μπήκαν δυνατά στο ματς με σκοπό να σημειώσουν γρήγορο γκολ, αλλά ο σοκαριστικός τραυματισμός του Γιορέντε είχε ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός. Από το 9' που χτύπησε ο άτυχος αριστερός μπακ της Καλλονής μέχρι το 14' δεν γινόταν ματς. Με την επανέναρξη της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι ήταν περισσότερο απειλητικοί και έφτασαν κοντά στο γκολ.

Στο 18' του σουτ του Σάμπα απέκρουσε ο Γκορμπούνοφ, στο 27' ήταν η σειρά του Μανούσου να σουτάρει με τον Γκορμπούνοφ να διώχνει εντυπωσιακά, ενώ στο 37' η προσπάθεια του Γεωργίου ήταν ανεπιτυχής, αφού το σουτ πέρασε άστοχα εκτός. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ατρόμητος το μόνο που κατάφερε στο πρώτο μέρος ήταν να απειλήσει στο 42' και στο 44' με τον Κούρο, όμως ο Χογκ και στις δύο πριπτώσεις επενέβη και κράτησε το μηδέν.

Λύτρωση στο 94' για τον Ατρόμητο, 1-0 την Καλλονή
INTIME SPORTS

Το δεύτερο μέρος δεν ήταν καθόλου καλό. Γεμάτο διακοπές, κάρτες, ελάχιστος ο "καθαρός" χρόνος ποδοσφαίρου. Το καλύτερο, ωστόσο, το φύλαγαν οι ποδοσφαιριστές για το τέλος. Η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει υπέρ των γηπεδούχων μετά την αποβολή του Ελλακόπουλου (76'). Εκεί άρχιζαν να πιέζουν ασφυκτικά την ΑΕΛΚ, η οποία αμυνόταν διαρκώς και προσπαθούσε να διαφυλάξει τα μετόπισθεν.Η πρώτη σημαντική στιγμή που ένιωσε πίεση ο Χογκ ήταν στο 85', όταν ο "κεραυνός" του Ουμπίντες τον υποχρέωσε σε πολύ δύσκολη απόκρουση.

Στο 90'+4', ο Ουμπίντες έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Λε Ταλέκ στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κεφαλιά, η οποία "κρέμασε" τον Χογκ, στέλνοντας τη μπάλα προς τα δίχτυα. Δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή που ο Ουσέρο τη στέλνει με κεφαλιά στα δίχτυα. Πάντως στον Ισπανό έχει χρεωθεί το γκολ.

Ο MVP του αγώνα

Παρότι χρησιμοποιήθηκε ως δεξί μπακ ο Χαβιέ Ουμπίντες, μια θέση δηλαδή στην οποία δεν έχει συνηθίσει να παίζει, ήταν εξαιρετικός. "Κατάπιε" ένα σωρό χιλιόμετρα και βοήθησε και αμυντικά και επιθετικά. Από αυτόν ξεκίνησε και το γκολ του Ατρόμητου.

Λύτρωση στο 94' για τον Ατρόμητο, 1-0 την Καλλονή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η φάση του αγώνα

Η στιγμή του γκολ. Εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα φύγουν από το γήπεδο με τον βαθμό, ο Ουσέρο έριξε στο καναβάτσο την Καλλονή και παράλληλα στην τελευταία θέση της Super League.

Λύτρωση στο 94' για τον Ατρόμητο, 1-0 την Καλλονή
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Ανανίας Φωτιάδης δεν έκανε κανένα σοβαρό λάθος. Σωστά απέβαλε τους δύο παίκτες της Καλλονής.

Λύτρωση στο 94' για τον Ατρόμητο, 1-0 την Καλλονή
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Η αγωνία χτυπούσε κόκκινο. Ο Ατρόμητος πίεζε στο μισό γήπεδο την Καλλονή, η οποία πάλευε με όλες τις δυνάμεις της να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Στο 90'+4' δεν άντεξε...

Δεν μας άρεσε

Η φάση του τραυματισμού του Ραούλ Γιορέντε. Εφιαλτική στιγμή για τον Ισπανό αριστερό μπακ. Από αυτές που σοκάρουν. Το θετικό είναι τουλάχιστον ότι ο παίκτης της ΑΕΛΚ ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά το χτύπημα από τον επιθετικό του Ατρόμητου, Στέφανο Ναπολεόνι.

Λύτρωση στο 94' για τον Ατρόμητο, 1-0 την Καλλονή
INTIME SPORTS
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ