STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 1-1

Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 1-1
Σίλντενφελντ INTIME SPORTS

Ο Λεβαδειακός μπλόκαρε τον Παναθηναϊκό στο "Σπύρος Λούης" και οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στην πρεμιέρα της Superleague. Προηγήθηκαν οι Βοιωτοί με τον Κώτσιο, ισοφάρισαν οι πράσινοι με τον Πράνιτς. Σοβαρός τραυματισμός για τον Μπεργκ.

Από έναν βαθμό πήραν Λεβαδειακός και Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, μετά την ισοπαλία 1-1 που έφεραν στο "Σπύρος Λούης".

Οι δύο ομάδες δεν μένουν ικανοποιημένες από το τελικό αποτέλεσμα, αφού ο μεν Λεβαδειακός γιατί προηγήθηκε στο 77' και θα ήθελε να κρατήσει το προβάδισμα, ο δε Παναθηναϊκός γιατί ήταν αυτός ο οποίος πίεζε σε όλη τη διάρκεια, είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες.

Αναμφίβολα, ο χαμένος της ημέρας ήταν ο Παναθηναϊκός αφού άφησε δύο βαθμούς στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που είχε τη δυνατότητα να τον νικήσει. Το χειρότερο, είναι ότι ενώ είχε ανακτήσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση του μετά το θρίαμβο επί της Μιντιλάντ, προσγειώθηκε ξανά...

Τεράστιο πλήγμα με Μπεργκ, 2+ μήνες έξω

Όσο για τον Λεβαδειακό, σκόραρε ενώ ήταν στα... σχοινιά και δεχόταν αφόρητη πίεση από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είχε την ηρεμία να το κρατήσει. Όπως και να έχει, ένας βαθμός μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι δεν κρίνεται άσχημος απολογισμός.

Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια, έκανε περισσότερες ευκαιρίες, ωστόσο δεν ήταν πειστικός στην τελική προσπάθεια του. Σαφώς ήταν άτυχος, διότι έχασε λόγω τραυματισμών τους Πέτριτς, Μπεργκ και Χουχούμη, ωστόσο πρέπει να βελτιωθεί πολύ προκειμένου να νικάει αυτού του είδους τα ματς. Πάντως, από την πλευρά του ο Λεβαδειακός εάν δεν βελτιωθεί στα επόμενα παιχνίδια θα έχει προβλήματα...

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γήπεδο: "Σπύρος Λούης"

Λεβαδειακός: Στρατηλάτης, Νικολακάκης, Κώτσιος, Πρόζιτς, Τομάς, Πίντερ (74' Μαχαίρας), Βούκσεβιτς, Κονέ (88' Μάγκας), Ορτέγκα, Ζίτο, Βαρντέμ.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Μπούρμπος (85' Ρισβάνης), Χουχούμης (46' λ.τ. Νάνο), Δώνης, Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας, Μπεργκ (57' λ.τ. Ατζαγκούν), Καρέλης.

Γκολ: Κώτσιος 77', Πράνιτς 84'

Κίτρινες κάρτες: Τομάς 2', Βούκσεβιτς 6', Ζέκα 58', Κονέ 68', Στρατηλάτης 68', Μπούρμπος 69', Πίντερ 71', Μαχαίρας 83', Μάγκας 93'

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με εκπλήξεις ο Αναστασίου

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με δύο εκπλήξεις, αφού άφησε τους Νάνο, Μέντες στον πάγκο και χρησιμοποίησε τους Χουχούμη, Δώνη. Έτσι, άρχισαν οι Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Χουχούμης, Δώνης, Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας, Μπεργκ, Καρέλης στο κλασικό 4-4-2. Στην ενδεκάδα ήταν αρχικά ο Πέτριτς, αλλά αισθάνθηκε ενοχλήσει και τον αντικατέστησε ο Ντίνας.

Ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε μία πιο συντηρητική λογική (4-5-1), με τον Στρατηλάτη τερματοφύλακα, τους Κώτσιο και Πίντερ στόπερ, τον Νικολάκη δεξί μπακ, τον Πρόιτς αριστερό, τους Τομάς και Κονέ αμυντικούς μέσους, τον Αρμίτσε δεξί εξτρέμ, τον Βούκσεβιτς αριστερό, τον Ζίτο κεντρικό χαφ και τον Γουόρντεν στην επίθεση.

Δυνατά ο Λεβαδειακός

Παρότι έπαιζε σε ως τυπικά γηπεδούχος σε ένα γήπεδο πιο οικείο στον Παναθηναϊκό, ο Λεβαδειακός ήταν αυτός ο οποίος μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Στο 2' ο Βούκσεβιτς έπιασε την κεφαλιά στην περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σίλντενφελντ τον πρόλαβε. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 7' με ένα σουτ του Ντίνα που μπλόκαρε ο Στρατηλάτης μετά από σέντρα του Μπούρμπου.

Από το 10' και μετά, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρωτοβουλία και δοκίμασε να επιτεθεί με τους δύο ακραίους μπακ του, αλλά οι σέντρες των Χουχούμη και Μπούρμπου δεν αξιοποιήθηκαν. Στο 25' ο Τριανταφυλλόπουλος έπιασε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή από την εκτέλεση του Χουχούμη, αλλά αστόχησε.

Πίεση χωρίς αποτέλεσμα

Όσο προχωρούσε το ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή και κυκλοφορούσε τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Λεβαδειακού αλλά δεν είχε τρόπο να διασπάσει την αμυντική γραμμή. Η μοναδική στιγμή ανησυχίας για τον Στρατηλάτη ήταν ένα μακρινό σουτ του Χουχούμη στο 27', ενώ μία διεκδίκηση του ίδιου με τον Κονέ στο 33' εντός περιοχής δεν ήταν κάτι το μεμπτό.

Ο Λεβαδειακός δοκίμασε να βγει στην κόντρα μετά το 30', αλλά αν και είχε τις προϋποθέσεις δεν κατάφερε να εκδηλώσει επιτυχημένη αντεπίθεση. Όσο για τον Παναθηναϊκό, εξακολουθούσε να είναι εγκλωβισμένος και να μην έχει τελική πάσα, ούτε από τον άξονα, ούτε από τα άκρα. Για αυτό αν και ολοκλήρωσε το ημίχρονο με κατοχή 63-37, δεν μπόρεσε να κάνει κλασική ευκαιρία.

Με μία αλλαγή

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, με τον Νάνο να αντικαθιστά τον Χουχούμη, ο οποίος είχε ενοχλήσεις. ΠΑράλληλα, υπήρξε μία εσωτερική αλλαγή στη διάταξη, με τον Πράνιτς να περνάει ως αμυντικό χαφ και το Δώνη ως αριστερό.

Προσωρινά φάνηκε οι δύο κινήσεις να αποδίδουν, όμως με εξαίρεση ένα σουτ του Μπεργκ στο 47' ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην αναιμική εικόνα του. Σαν να μην έφτανε το πρόβλημα με τον Χουχούμη, προέκυψε ένα ακόμα σημαντικότερο, με τον Μπεργκ να τραυματίζεται στο 54' μετά από τράβηγμα από τον Τομάς. Ο Σουηδός αντικαταστάθηκε από τον Ατζαγκούν.

Ο Παναθηναϊκός αφυπνίστηκε κάπως και έγινε πιο ενεργητικός μετά από αυτό! ΣΤο 59' ο Στρατηλάτης μπλόκαρε ένα σουτ του Ντίνα, ενώ μετά από ένα δίλεπτο το μακρινό σουτ του Ζέκα κατέληξε άουτ.

Το "χτύπημα" του Κώτσιου

Με την είσοδο του Ατζαγκούν, ο Παναθηναϊκός "έπιασε από το λαιμό" τον Λεβαδειακό, μην του επιτρέποντας να βγει από την περιοχή του. Συγχρόνως όμως, εξακολουθούσε να μην έχει τον τρόπο να μπει στην περιοχή του. Η καλή του φάση ήρθε στο 66', όταν ο Πράνιτς σούταρε έξω από την περιοχή, ο Στρατηλάτης έχασε τη μπάλα αλλά ο Καρέλης εξ' επαφής σούταρε άουτ.

Στο 68' ο Καρέλης κυνήγησε μια χαμένη φάση, έκλεψε από τον Κώτσιο και πάσαρε στον Ατζαγκούν, αλλά αυτός στο πέναλτι, αφύλακτος, κατάφερε να αστοχήσει... Ο Λεβαδειακός απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 72' με κεφαλιά του Βούκσεβιτς στο 71', ενώ μία καλή εκτέλεση φάουλ του Πράνιτς στο 72' την απέκρουσε ο Στρατηλάτης.

Αν και ήταν σε παθητικό ρόλο σε όλο το ματς, τελικά ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στο 77' με κεφαλιά του Κώτσιου, μετά από κόρνερ του Ορτέγκα. Ο Τριανταφυλλόπουλος έχασε τον αρχηγό των Βοιωτών και αυτός αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη.

Πράνιτς όπως Πανέκα

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει στο 84' με έναν ανορθόδο τρόπο... Ο Ζέκα μπήκε στην περιοχή από δεξιά και πάσαρε στο πέναλτι, όπου ο Μαχαίρας ανέτρεψε τον Ζέκα και ο Θάνος υπέδειξε το πέναλτι. Την ευθύνη ανέλαβε ο Πράνιτς και με ψηλοκρεμαστή εκτέλεση, ισοφάρισε το σκορ.

Ο Αναστασίου πέρασε τον Ρισβάνη και τον τοποθέτησε στην κορυφή της επίθεσης, θέλοντας να δώσει ένα σημείο αναφοράς εν όψει των τελευταίων λεπτών. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά, αφού ένα σουτ του Πράνιτς και μία κεφαλιά του Σίλντενφελντ, δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Στρατηλάτη...

Η μεγάλη στιγμή των καθυστερήσεων σημειώθηκε στην τελευταία φάση στο 94', όταν ο Στρατηλάτης έκανε κακή έξοδο σε εκτέλεση φάουλ του Νάνο, η μπάλα στρώθηκε στον Τριανταφυλλόπουλος αλλά αυτός δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε τη μπάλα άουτ...

Η φάση

Ο Ντανιέλ Πράνιτς δεν έχει τις αντοχές των προηγούμενων ετών, ωστόσο στην εκτέλεση του πέναλτι έδειξε την τεράστια κλάση του. Με ένα ωραίο ψηλοκρεμαστό χτύπημα (αλλά... με ρίσκο) ισοφάρισε το σκορ, ενώ το ρολόι έδειχνε 84' και εάν το έχανε, με τη μουρμούρα που υπάρχει για τον ίδιο όλο το καλοκαίρι, σίγουρα θα έμπαινε στη black list...

Ο διαιτητής

Ο Δημήτρης Θάνος είχε καλή απόδοση σε ένα παιχνίδι που δεν έλειψαν οι περίεργες φάσεις, κυρίως στην περιοχή του Λεβαδειακού. Ήταν κοντά στις φάσεις, με καλή φυσική κατάσταση, επέβαλλε τις αποφάσεις του χωρίς διστακτικότητα και κατάφερε να "κρατήσει" το ματς. Με καλό βαθμό στον πειθαρχικό έλεγχο και με καλή συνεργασία με τους δύο βοηθούς.

Ο πολυτιμότερος παίκτης

Ο Ηλίας Κώτσιος κερδίζει στα σημεία τον τίτλο του καλύτερου παίκτη του αγώνα, αν και γενικά η απόδοση των πιο πολλών κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα. Με την εμπειρία του κατεύθυνε την άμυνα των γηπεδούχων, περιόρισε τον Μπεργκ όσο έπαιξε, ενώ πέτυχε και το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στον Λεβαδειακό.

Μας άρεσε

Παρότι έμειναν πίσω στο σκορ, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν πανικοβλήθηκαν αλλά κατάφεραν να αντιδράσουν σχεδόν αμέσως και να ισοφαρίσουν. Συγχρόνως, στα τελευταία λεπτά δεν άρχισαν τις "γιόμες" αλλά προσπάθησαν να επιτεθούν ορθολογικά.

Δεν μας άρεσε

Ο Παναθηναϊκός πίεζε, αλλά δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Λεβαδειακού. Είναι φανερό ότι λείπει από το πράσινο ρόστερ ένας χαφ με την ικανότητα να δημιουργήσει απρόβλεπτες συνθήκες για τον αντίπαλο και να αξιοποιήσει την κατοχή της μπάλας και την πίεση που ασκούν οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ