STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λεβαδειακός - Κέρκυρα 2-3

Λεβαδειακός - Κέρκυρα 2-3
INTIME SPORTS

Η Κέρκυρα, με κορυφαίο τον Χαβίτο που πέτυχε δυο γκολ, νίκησε εκτός έδρας με 2-3 το Λεβαδειακό και έφτασε τους δέκα βαθμούς. Χωρίς νίκη οι Βοιωτοί.

Δυο ομάδες με εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία φέτος, αν και θεωρητικά πρώτος τους στόχος είναι η γρήγορη παραμονή και μετέπειτα ένα καλό πλασάρισμα. Από τη μια, η Κέρκυρα των τριών νικών και των δέκα βαθμών έπειτα από πέντε αγωνιστικές και από την άλλη ο Λεβαδειακός που αναζητά ακόμα το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Οι "Φαίακες" του Μιχάλη Γρηγορίου πανηγύρισαν ένα σπουδαίο τρίποντο μέσα στην Βοιωτία με 2-3 σε ένα εξαιρετικό ματς, έχοντας για κορυφαίο τον Χαβιέ Χαβίτο με δυο γκολ και γενικά πολύ καλά παρουσία, την στιγμή που ο Κονέ (δυο τέρματα) πάλεψε για να ανατρέψει τα εις βάρος της ομάδας του δεδομένα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Χαβίτο (6'), ισοφαρίστηκαν με αμφισβητούμενο γκολ του Κονέ στο 17' (χέρι στο ξεκίνημα της φάσης), για να έρθουν δυο αναπάντητα γκολ με τους Μαρκόβσκι (39') και Χαβίτο (61').

Ο Λεβαδειακός μείωσε με φάουλ του Κονέ (70'), έπαιζε και από το 78 με παίκτη παραπάνω (αποβολή του Μαρκόβσκι), αλλά δεν κατάφερε να αποσπάσει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, παραμένοντας στους δυο βαθμούς και στα χαμηλά κλιμάκια του πίνακα.

SuperBall και αυτή την Κυριακή (22.45) με σχόλιο και ανάλυση της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και κεντρικά θέματα την αποχώρηση Καραγκούνη και τον ελληνικό "εμφύλιο" στην Ιταλία. Στο studio o Νίκος Αναστόπουλος.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Βοσκάκης

Βοηθοί: Βέρρης, Βλάσσης

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Πζιρόβσκι, Γεωργιάδης, Τομάς, Κώτσιος, Πρόγιτς (80' Σοτέλο), Γκόμες (63' Σάντσες), Ζιτό (53' Μιλοσάβλιεβ), Κονέ, Ορτέγκα, Βούκτσεβιτς, Μάντζιος.

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Γκόμες, Βενέτης, Σαμπάτ, Ντιόγκο, Ανδρεόπουλος (91' Ντιμιτρόβσκι), Μαραγκός (67' Ναγιάρ), Χαβίτο, Ζορμπάς (80' Κάικουτ), Κόντος, Μαρκόβσκι.

Γκολ: 6' - 61' Χαβίτο, 17' - 70' Κονέ, 39' Μαρκόβσκι

Κάρτες: 28' Κονέ, 33' Γεωργιάδης, 45' Ζιτό, 45'+3' Μαραγκός, 57' Ζορμπάς, 63' Ανδρεόπουλος, 64' Σάντσες, 77' Μαρκόβσκι / Κόκκινη: Μαρκόβσκι

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Με ονειρεμένο τρόπο ξεκίνησε ο αγώνας για την Κέρκυρα. Ο Ζορμπάς βρήκε υπέροχα τον Χαβίτο μέσα στην περιοχή, ο Ισπανός τού είπε "ευχαριστώ" και με ψύχραιμο πλασέ έβαλε τους "Φαίακες" από το 6' σε θέση οδηγού (δεύτερο φετινό του γκολ), αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να κυνηγούν από νωρίς.

Και αν το δοκάρι του Κονέ (14') αποτέλεσε "καμπανάκι κινδύνου" για την εστία του Σέτκους, τρία λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε για το Λεβαδειακό σε 1-1, έχοντας και την... βοήθεια του χεριού του πριν σουτάρει πεσμένος στο χορτάρι. Όλα πλέον ξεκινούσαν από την αρχή.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, φάσεις δεν γίνονταν μπροστά στις δυο εστίες, όμως οι νησιώτες βρήκαν τον τρόπο να προηγηθούν και πάλι με πλασέ του Μαρκόβσκι (39'), έπειτα από σουτ του Κοντού και ασταθή επέμβαση του Πζιρόβσκι. Χαμόγελα για τον Γεωργίου, προβληματισμός για τον Παντελίδη και άπαντες περίμεναν την αντίδραση των Βοιωτών.

Με διάθεση να πιέσει την Κέρκυρα βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός, ο οποίος στο 49' με τον δραστήριο Κονέ απείλησε την εστία των φιλοξενούμενων. Βέβαια, όχι μόνο δεν ήρθε η ισοφάριση, αλλά στο 61' με απίθανο αριστερό σουτ του Χαβίτο οι νησιώτες έκαναν το 1-3 και έβαλαν γερά θεμέλια νίκης.

Εννέα λεπτά μετά, ο Κονέ έδωσε "αναπνοή" στους γηπεδούχους, μειώνοντας με υπέροχη εκτέλεση φάουλ και φτάνοντας τα δυο γκολ, για να γίνει... ροντέο το ματς στο 78', όταν ο Μαρκόβσκι πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα (ένα λεπτό πριν η πρώτη), αφήνοντας την Κέρκυρα με παίκτη λιγότερο. Πλέον, το παιχνίδι με μεταφερόταν στην εστία των Φαιάκων.

Μια κεφαλιά του Μάντζιου στο 94' δεν βρήκε στόχο, το 2-3 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Βοσκάκη και η Κέρκυρα πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο μέσα στη Λιβαδειά. Όσο για την ομάδα του Παντελίδη, συνεχίζει να προβληματίζει και να ψάχνει το αντίδοτο.

Η φάση του αγώνα

Το τρίτο τέρμα της Κέρκυρας ήταν "όλα τα λεφτά". Απίθανο αριστερό σουτ από τον Χαβίτο, με τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού να τεντώνει το κορμί του, αλλά να μην μπορεί να αποσοβήσει το γκολ. Η μπάλα βρήκε και την εσωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού.

Ο διαιτητής

Έκανε μεγάλη χρήση της κίτρινης κάρτας ο Βοσκάκης, ο οποίος ελέγχεται για το γκολ της ισοφάρισης των γηπεδούχων, αφού η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Κονέ πριν σουτάρει. Προσπάθησε πάντως να μοιράσει το καρπούζι στη μέση.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Χαβίτο ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Ο Ισπανός άνοιξε την... πόρτα για τη νίκη της Κέρκυρας και την "κλείδωσε" με ένα υπέροχο σουτ στην επανάληψη. Πολύ καλή εμφάνιση από τον άλλοτε άσο του Άρη και του Ολυμπιακού.

Μας άρεσε

Η Κέρκυρα συνεχίζει τις "υψηλές πτήσεις" και έφτασε ήδη τους δέκα βαθμούς. Μετράει τρεις νίκες και μια ισοπαλία, ενώ σημείωσε μια ακόμη τριάρα. Έχει φτιάξει ωραία ομάδα ο Γρηγορίου και το πιστώνεται. Πέρασε από μια έδρα που αρκετές ομάδες θα χάσουν βαθμούς.

Δεν μας άρεσε

Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν να προβληματίζουν. Πολλά αμυντικά προβλήματα, ψάχνουν την "ταυτότητά" τους πάνω στο χορτάρι και ο Σάββας Παντελίδης έχει πολλά θέματα να λύσει. Πέντε αγωνιστικές και ακόμα είναι χωρίς νίκη οι Βοιωτοί, μετρώντας μόλις δυο βαθμούς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ