STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λεβαδειακός - Βέροια 0-2

Λεβαδειακός - Βέροια 0-2
INTIME SPORTS

Η Βέροια είχε παθητικό ρόλο για περισσότερα από 80 λεπτά στην Λιβαδειά, ωστόσο σόκαρε τους γηπεδούχους σκοράροντας δις στα τελευταία λεπτά με τους Μαραγκό (84') και Καλτσά (89') για το τελικό 0-2.

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, με ελάχιστες φάσεις για τις δύο ομάδες, η επανάληψη φύλαγε δυνατές συγκινήσεις στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.

Για 80 λεπτά ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος, χωρίς να έχει ιδιαίτερα καλή απόδοση, κόντρα σε μια Βέροια που έπαιζε βασικά για να μην χάσει. Ο Μάντζιος όμως βρήκε μπροστά του τον Χινάρ, δεν είχε ρέντα και δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα σε 2-3 καλές περιπτώσεις.

Η Βέροια εκμεταλλεύθηκε μια στημένη φάση στο 84' ανοίγοντας το σκορ, ενώ ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90', ο Καλτσάς με υπέροχο τέρμα σημείωσε το τελικό 0-2 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (ΕΠΣ Καβάλας)

Βοηθοί: Σπυρίδων Γουργιώτης (ΕΠΣ Φθιώτιδας), Βασίλειος Καμπούρης (ΕΠΣ Ευβοίας)

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Σηφάκης, Τριποτσέρης (62' Πελέ), Στάθης, Κώτσιος, Μάντζιος, Ζιτό, Βούκσεβιτς (55' λ.τ. Κατίδης), Τομάς, Ορτέγκα (75' Μρντάκοβιτς), Μιλοσάβλιεβ, Γκόμες.

Βέροια (Γκρανέρο): Χινάρ, Νέτο, Μπράβο, Βέρτζος, Μαραγκός, Μπατιόν, Βάθκεθ (82' Βεργώνης), Καλτσάς, Τάτος (67' Καμπαγιέρο), Μπεν, Ντουμίτρου (75' Γεωργιάδης).

Γκολ: - / 84' Μαραγκός, 89' Καλτσάς

Κάρτες: 14' Ζιτό / 13' Μπράβο, 15' Βάθκεθ, 64' Όστοϊτς (στον πάγκο)

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο... μαραγκός Καλτσάς

Κακό ματς στο πρώτο ημίχρονο στη Λιβαδειά, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και πολλά λάθη από τους παίκτες των δύο ομάδων στον δημιουργικό τομέα. Η ανάπτυξη των γηπεδούχων ήταν εξαιρετικά προβλέψιμη και εύκολη λεία για την άμυνα των φιλοξενούμενων. Βαθιές μπαλιές για τον Μάντζιο, οι περισσότερες "σκοτωμένες" και καθόλου παιχνίδι από τις πτέρυγες.

Η Βέροια ήθελε να κλείσει τους χώρους προς την εστία της, τομέας στον οποίο έπαιρνε καλό βαθμό, αλλά την ίδια στιγμή είχε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και κακές επιλογές στο τρίτο μισό του γηπέδου.

Ένα καλό σουτ του Μάντζιου εκτός περιοχής εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο Χινάρ στο 34', ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σηφάκης ενήργησε σωτήρια για την ομάδα του, αποκρούοντας το σουτ του Ντουμίτρου μετά από κεφαλιά-πάσα του Μπεν. Δίχως τέρματα ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό του αγώνα.

Με τον Χινάρ να λέει "όχι" στον Μάντζιο ξεκίνησε η επανάληψη, ενώ στο 58' η ωραία ενέργεια του Έλληνα φορ δεν είχε ευτυχή κατάληξη για την ομάδα του. Ο Λεβαδειακός πίεζε -έστω και ανορθόδοξα πολλές φορές- για ένα τέρμα, την στιγμή που η Βέροια είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και συν τοις άλλοις δεν μπορούσε να εκμεταλλευθεί την ταχύτητα των Μπεν, Ντουμίτρου και Καλτσά στην κόντρα.

Στο 72ο λεπτό και πάλι ο Μάντζιος ήταν αυτός που απείλησε την εστία της Βέροιας αλλά ξανά χωρίς αποτέλεσμα. Εντυπωσιακό άλμα και κεφαλιά του επιθετικού των γηπεδούχων, με την μπάλα όμως να περνάει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Σε μια από τις σπάνιες επισκέψεις της στα καρέ του Σηφάκη, η Βέροια σόκαρε τους γηπεδούχους, με τον μοναδικό ίσως τρόπο που θα μπορούσε να το πετύχει. Ο Μπεν από δεξιά εκτέλεσε ένα φάουλ στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, εκεί όπου ο Μαράγκος με πανέμορφο πλασέ πάνω στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σηφάκη, σκοράροντας στο 84' για το 0-1.

Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Γεωργιάδης σέντραρε από αριστερά στον Καλτσά, που με καταπληκτικό διαγώνιο σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (11ο φετινό τέρμα) για το 0-2! Τίποτα δεν άλλαξε έως το τέλος και η Βέροια με 3 τελικές προσπάθειες στο ματς, κατάφερε να σκοράρει δύο γκολ πανηγυρίζοντας ένα σπουδαίο "διπλό".

Η φάση του αγώνα

Αυτή του 50ου λεπτού, όταν ο Μάντζιος βρέθηκε σε θέση γκολ εντός περιοχής αλλά ο Χινάρ ενστικτωδώς έδιωξε σε κόρνερ, κρατώντας το μηδέν για την εστία του.

Ο διαιτητής

Καλό ματς για τον Μάνταλο. Δεν είχε δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί, κράτησε σωστά το ματς στον πειθαρχικό τομέα και σφύριξε με την ίδια φιλοσοφία για τις δύο ομάδες. Σωστές οι υποδείξεις και των βοηθών του.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Χινάρ. Ο γκολκίπερ της Βέροιας κράτησε όρθια την ομάδα του τις στιγμές πίεσης του Λεβαδειακού και ουσιαστικά ήταν αυτός που προετοίμασε το έδαφος για την μεγάλη εκτός έδρας νίκης των φιλοξενούμενων.

Μας άρεσε

Εξαιρετικό σε δημιουργία και εκτέλεση το δεύτερο γκολ της Βέροιας. Τόσο η ασίστ του Γεωργιάδη, όσο και η εκτέλεση του Καλτσά ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, δίνοντας ένα ψήγμα θεάματος στην αναμέτρηση.

Δεν μας άρεσε

Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Ανδρέας Τάτος, που στα 67 λεπτά που έμεινε στο παιχνίδι ελάχιστα πράγματα πρόσφερε στην ομάδα του.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ