STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λεβαδειακός στη Super League, με αστερίσκο

Λεβαδειακός στη Super League, με αστερίσκο
Αλαφούζος INTIME SPORTS

Επικυρώθηκε η βαθμολογία της Super League από την 5η θέση και κάτω. Λεβαδειακός αντί Κέρκυρας, αλλά με αστερίσκο. Εξώδικο από τον Απόλλων Σμύρνης, στο κενό πρόταση της Ξάνθης.

Έστω και με καθυστέρηση επικυρώθηκε η βαθμολογία της Super League 2014-2015 από την 5η θέση και κάτω. Η Κέρκυρα κατέλαβε, έτσι, την τελευταία θέση της βαθμολογίας μετά την αποβολή της από τη Superl League, ο Λεβαδειακός ανέβηκε κατά μία θέση και από 15ος κατετάγη τελικά 14ος.

Οι Βοιωτοί μένουν στην κατηγορία και αποτελούν την Ομάδα Α στην κλήρωση που έχει γίνει. Βέβαια η επικύρωση της βαθμολογίας έγινε με αστερίσκο. Σημειώθηκε πως αν η Κέρκυρα δικαιωθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο, στο οποίο έχει προσφύγει μετά την καταδικαστική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, θα παραμείνει αυτή.

Ουδείς από τον Απόλλωνα Σμύρνης έδωσε το παρών στο διοικητικό συμβούλιο. Άλλωστε δεν είναι μέλος του συναιτερισμού για να το πράξει. Εστάλη ωστόσο εξώδικο από την Ελαφρά Ταξιαρχία προς τη Super League, να σεβαστεί την ανακοίνωση της επιτροπής εφέσεων, που τους έβαζε και αυτούς στο... κόλπο για άνοδο, και να μην αλλάξει τη θέση του Λεβαδειακού στην τελική κατάταξη.

Συγκροτείται επιτροπή για τα μπαράζ

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ως γνωστόν, έχει προτείνει την αλλαγή στον τρόπο ανάδειξης του πρωταθλητή. Προτείνει τη συμπερίληψη του πρώτου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στη διαδικασία των play off και παρέχει στον δεύτερο, τον τρίτο και τον τέταρτο τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τον τίτλο, με ένα μικρό ντεσαβαντάζ. Προτείνει, ακόμα και τη διεξαγωγή play out, με συμμετοχή των τεσσάρων τελευταίων ομάδων του βαθμολογικού πίνακα (θέσεις 13-16) μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (μετά το πέρας των 30 αγωνιστικών).

Στο ΔΣ της Τετάρτης (12/8) έγινε σαφές πως δεν είναι της παρούσης να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα. Το σημαντικό όμως είναι πως θα σχηματιστεί μια επιτροπή, η οποία μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα συνεδριάσει για να δουν αν και κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί η πρόταση του Παναθηναϊκού για τη μεθεπόμενη αγωνιστική σεζόν.

Πρόταση της Ξάνθης στο... κενό

Στο περιθώριο του διοικητικού συμβουλίου της Super League, η Ξάνθη έκανε πρόταση να μην πέσουν στη Football League απευθείας δύο ομάδες. Να υποβιβαστεί η τελευταία και η προτελευταία να δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Η πρόταση των ακριτών, ωστόσο, δεν βρήκε ανταπόκριση και έπεσε στο κενό.

Η ανακοίνωση της Super League

Η επίσημη ενημέρωση από τη Super League για όσα συζητήθηκαν στο ΔΣ της Τετάρτης (12/8) έχει ως εξής: " Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε τα ακόλουθα:

1/ Επικυρώθηκε η βαθμολογία του Πρωταθλήματος Super League 2014-2015. Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ αποφασίσει την παραμονή της ΠΑΕ Α.Ο.Κ., το Δ.Σ. αποφάσισε ότι η εν λόγω ΠΑΕ θα συμμετάσχει κανονικά στο Πρωτάθλημα Super League 2015-2016.

2/ Ενεγράφησαν ως μέλη της Super League οι ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Ηρακλής.

3/ Απορρίφθηκε ομόφωνα η πρόταση περί κεντρικής χορηγίας της ΟΠΑΠ Α.Ε. και συστάθηκε ομόφωνα επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός και ΠΑΟΚ, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα εξεύρεσης κεντρικής χορηγίας του Πρωταθλήματος Super League 2015-2016.

4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρόγραμμα του Πρωταθλήματος Super League για την 1η και τη 2η αγωνιστική ημέρα.

5/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι προκηρύξεις του Πρωταθλήματος Super League και Play-Offs, καθώς και του Πρωταθλήματος Υποδομής Super League Κ-20.

6/ Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Κανονισμός Παρατηρητών.

7/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως συζητηθούν οι προτάσεις περί της αναδιάρθρωσης, του τρόπου διεξαγωγής και συναφών θεμάτων για το Πρωτάθλημα Super League 2016-2017, μέχρι τις 30/11/2015, προκειμένου να οριστικοποιηθούν".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ