ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λεβαδειακός - Ξάνθη 1-2: Οι Βοιωτοί τις ευκαιρίες, οι ακρίτες τη νίκη

Λεβαδειακός - Ξάνθη 1-2: Οι Βοιωτοί τις ευκαιρίες, οι ακρίτες τη νίκη
Ξάνθη, πανηγυρικό

Η Ξάνθη νίκησε 2-1 τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία και παρέμεινε αήττητη για έκτο διαδοχικό παιχνίδι στη Super League. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια, περισσότερες ευκαιρίες, αλλά όχι την ουσία. (VIDEO)

Νικήτρια στη Βοιωτία η Ξάνθη, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League. Οι ακρίτες του Μίλαν Ράσταβατς επικράτησαν 2-1 του Λεβαδειακού, ο οποίος είχε περισσότερες ευκαιρίες, δύο δοκάρια, αλλά υπέστη την έκτη του ήττα σε επτά παιχνίδια. Οι Θρακιώτες έμειναν αήττητοι για έκτο διαδοχικό παιχνίδι και έφτασαν τους 12 βαθμούς.

Τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς στη Λιβαδειά.

1. ΚΑΤΙ ΕΒΛΕΠΕ ΜΕ ΙΩΑΝΝΙΔΗ Ο ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Προκάλεσε αίσθηση η απόφαση του Άκη Μάντζιου να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Μάρκο Μαρκόβσκι και να χρησιμοποιήσει βασικό τον 18χρονο Φώτη Ιωαννίδη. Κάτι έβλεπε όμως ο τεχνικός του Λεβαδειακού με τον νεαρό στράικερ, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα. Δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στην αναμέτρηση. Είχε δοκάρι στο 37', δοκάρι στο 50'. Τον "ένιωσε" η άμυνα της Ξάνθης και συνολικά είχε πολύ θετική παρουσία μέχρι να γίνει αλλαγή στο 72' από τον Καθάριο. Γεννημένος το 2000.

2. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗ ΣΕ 151 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Θα μπορούσε να γίνει μοιραίος και λίγο μετά έγινε ήρωας. Στο 37' έχασε τον Ιωαννίδη, ο οποίος είχε κεφαλιά στο δοκάρι. Στο 45' ξεκίνησε τη φάση από την οποία προήλθε το 0-1, το οποίο και σημείωσε ο ίδιος. Για τον Δήμο Μπαξεβανίδη, αρχηγό της Ξάνθης στην οποία παίζει από το 2011, ήταν μόλις το δεύτερο γκολ όλα αυτά τα χρόνια. Το πρώτο είχε σημειώσει τον Ιανουάριο με τον Πλατανιά. Και στα δύο, τις ασίστ του τις έδωσε ο Έρικ Γέντρισεκ. Αυτές είναι και οι μοναδικές ασίστ του Σλοβάκου με τη φανέλα της Ξάνθης.

3. ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ Ο ΓΕΝΤΡΙΣΕΚ

Ο Σλοβάκος επιθετικός της Ξάνθης σημείωσε το πέμπτο του εφετινό γκολ στη Super League. Η ομάδα του έχει βάλει επτά συνολικά και τα πέντε είναι δικά του! Έστω και από το σημείο του πέναλτι (το κέρδισε από τον Όμο ο Κάστρο στο 69', ο Έρικ Γέντρισεκ εξακολουθεί και διατηρεί αυτήν την εξαιρετική του σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος της ομάδας του, αλλά αυτό που χρειάζεται να κάνει είναι να σκοράρει και ο διεθνής στράικερ κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα γίνεται.

4. Ο ΥΓΙΗΣ ΣΟΥΜΠΙΝΙΟ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ

Από τους καλύτερους παίκτες του άτυχου Λεβαδειακού ήταν ο Σουμπίνιο. Ο Βραζιλιάνος συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Σαβαντογκό και αποτέλεσε πηγή κινδύνου για την εστία του Ζίβκοβιτς. Κατάφερε να μειώσει στο 91' με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή και έστω για 2-3 λεπτά ανάγκασε την Ξάνθη να... καρδιοχτυπήσει. Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής έχει "χτυπηθεί" σε μεγάλο βαθμό από τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια και δεδομένα θα μπορούσε να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο με την ποιότητα που τον διακρίνει.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ:

Λεβαδειακός - Ξάνθη 1-2: Οι Βοιωτοί τις ευκαιρίες, οι ακρίτες τη νίκη
Λεβαδειακός - Ξάνθη 1-2: Οι Βοιωτοί τις ευκαιρίες, οι ακρίτες τη νίκη

Γήπεδο: Δημ. Στ. Λιβαδειάς

Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Κωνστάντιος (Ευβοίας), Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)

4ος: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος):
Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Φαβάρο (62' Μαρκόβσκι), Παντελιάδης (85' Στανόγεβιτς), Όμο, Μητρόπουλος, Σαβαντογκό, Σουμπίνιο, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης (72' Καθάριος).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς):Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Ντε Λούκας, Κοβάτσεβιτς, Κίκε (52' Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς (85' Αλμέιδα), Μπρίτο (73' Μελισσόπουλος), Γέντρισεκ.

Γκολ: 91' Σουμπίνιο - 45' Μπαξεβανίδης, 70' πεν. Γέντρισεκ

Κάρτες:8' Μητρόπουλος, 69' Όμο - 92' Κάστρο

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Πατήστε εδώ και δείτε τη βαθμολογία της Super League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ