STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - ΑΕΛ 2-1: Άλμα παραμονής με Πίτι - Μπερτόγλιο

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ προηγήθηκε με τον Μπέρτο (10'), αλλά η Λαμία έφθασε στην ανατροπή και τη νίκη (2-1) χάρη στα γκολ των Πίτι (21'), Μπερτόγλιο (56') κι έκανε άλμα παραμονής στη Super League. Παραμένουν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη οι Θεσσαλοί. (VIDEOS)

Η Λαμία υποδέχθηκε την ΑΕΛ την Κυριακή (24/2) για την 22η αγωνιστική της Super League, με τους Θεσσαλούς ν' ανοίγουν το σκορ μόλις δέκα λεπτά μετά την έναρξη του ματς.

Οι Φθιώτες, ωστόσο, έφθασαν στην ισοφάριση στο 21' με πέναλτι που εκτέλεσε ο Πίτι, ο οποίος το είχε κερδίσει ύστερα από ανατροπή από τον Καρανίκα ένα λεπτό πιο πριν (20'). Μάλιστα, έφθασαν και στην ανατροπή με το γκολ του Φακούντο Μπερτόγλιο στο 56ο λεπτό. Έτσι έκαναν άλμα παραμονής στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, αντίθετα οι βυσσινί παραμένουν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

Η ομάδα της Λάρισας έχει να πανηγυρίσει τη νίκη πάνω από ένα μήνα, η τελευταία ήταν στις 12 Ιανουαρίου - εντός έδρας - με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη της Λαμίας στα τελευταία οκτώ ματς.

1. ΠΙΤΙ - ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ: ΤΟΠ ΔΙΔΥΜΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Μπορούν να χωρέσουν δύο δεκάρια στην ίδια ενδεκάδα. Αποδεικνύεται ότι μπορούν. Αυτό το ερώτημα τέθηκε όταν ο Πίτι επέστρεψε στη Λαμία. Κανείς δεν αμφέβαλε για τον 37χρονο Ισπανό μέσα, παρά την ηλικία του. Άλλωστε η περυσινή σεζόν του στην ίδια ομάδα αποτέλεσε αδιάψευστο μάρτυρα. Τόσα χρόνια βασικός στην ισπανική Liga γεμάτη γκολ και ασίστ. Ούτε για τον Φακούντο Μπερτόγλιο αμφέβαλε κανείς. Με παραστάσεις από τη Ligue 1, την Ντινάμο Κιέβου, το ΑΠΟΕΛ, αλλά και την εθνική Αργεντινής.

Όποιος αμφέβαλε για τη "χημεία" τους έκανε λάθος. Οι δύο τους "τράβηξαν" τη Λαμία στο χορό ακόμη μίας εντός έδρας νίκης. Στο 20ό λεπτό ο Καρανίκας έριξε εντός περιοχής τον Πίτι, ο Ίβηρας ανέλαβε την εκτέλεση στο επόμενο λεπτό (21'), ήταν εύστοχος και ισοφάρισε.

Ο 28χρονος Αργεντινός έδωσε το προβάδισμα στους Φθιώτες. Ο Ασούμπρε έκανε ό,τι ήθελε στη μεσαία γραμμή, έβγαλε τετ α τετ τον Μπερτόγλιο, ο οποίος νίκησε τον Κρίστινσον και έκανε το 2-1. Η Λαμία έχει φτιάξει τοπ δίδυμο γι' αυτό το επίπεδο.

2. ΤΟ "AMBER ALERT" ΤΟΥ ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ

Κι όμως, ήταν η ομάδα της Λάρισας αυτή που άνοιξε το σκορ στο ΔΑΚΛ. Το έκανε, μάλιστα, μόλις δέκα λεπτά μετά την έναρξη του ματς. Ο Ντέλετιτς κινήθηκε εξαιρετικά εκτός περιοχής, έβγαλε δεξιά - πρόλαβε πριν δεχθεί το διπλό φάουλ, ο Μανούχος σωστά άφησε το πλεονέκτημα - στον Μπέρτο, αυτός με δεξί σουτ, νίκησε τον Μελίσσα. Ο γκολκίπερ της Λαμίας σαφώς και φέρει ευθύνη στο γκολ.

Ασφαλώς κι ο 25χρονος Σέρβος είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης της ΑΕΛ. Ασφαλώς και δεν μπορεί να τα κάνει όλα και να τους νικά όλους. Αλλά, είναι η αλήθεια ότι μετά τη φάση αυτή... εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε στο 74', όταν έπιασε την κεφαλιά κι απείλησε τον Μελίσσα, ο οποίος εντυπωσιακά (όσο και αποτελεσματικά) απομάκρυνε σε κόρνερ.

3. QUO VADIS?

Ξεκινάμε με μια φράση πασίγνωστη, ιδιαίτερα στη μητρική (ιταλική) γλώσσα του τεχνικού της ΑΕΛ, Τζανλούκα Φέστα. Πού βαδίζουν, άραγε, οι δύο ομάδες; Μπορεί να ακούγεται... χιλιοειπωμένο, αλλά τέτοια ματς είναι... εξάποντα.

Το εξάποντο πήγε στη Λαμία, η ΑΕΛ έμεινε με άδεια τα χέρια. Η ομάδα της Φθιώτιδας βρίσκεται στο +8 από τον απευθείας υποβιβασμό, στο +7 από τη 13η θέση που οδηγεί στα μπαράζ, στο +6 από την αποψινή αντίπαλό της.

Η ΑΕΛ στους 22, μόλις τρεις πάνω από τον απευθείας υποβιβασμό, δύο από τη 13η θέση. Εάν ο ΠΑΣ Γιάννινα περάσει από το Αγρίνιο τη Δευτέρα (25/2), θα βρεθεί εντός επικίνδυνης ζώνης.

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Βοηθοί:Βασίλης Νικολακάκης, Μιχάλης Παπαδάκης

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος):Μελίσσας, Σκόνδρας, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Δημούτσος (40' λ.τρ Μπλάζιτς), Μπεχαράνο, Πίτι (70' Βασιλαντωνόπουλος), Ασούμπρε, Μπερτόγλιο, Καραμάνος (88' Τσούκαλος).

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα):Κρίστινσον, Καρανίκας (84' Ζίβκοβιτς), Ζίζιτς, Γκόικοβιτς, Μπέρτος, Μιλισάβλιεβιτς, Φατιόν, Σετσέροβιτς (60' Μπαργκάν), Νούσιος (67' Σικάβκα), Ντέλετιτς, Νούνιτς.

Γκολ: 21' πεν. Πίτι, 56' Μπερτόγλιο / 10' Μπέρτος

Κάρτες: 35' Δημούτσος, 66' Σκαρντοβέλι / 11' Μπέρτος, 11' Ντέλετιτς, 23' Φατιόν, 80' Μιλοσάβλιεβιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ