STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξεχωριστές στιγμές από τα ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Ξεχωριστές στιγμές από τα ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Γκαρσία Σιμάο

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται για τις δύο επικείμενες μεταξύ τους "μάχες" στα playoffs και το Sport24.gr σας υπενθυμίζει ορισμένες ιδιαίτερες στιγμές από τους αγώνες ανάμεσα στις δύο ομάδες (VIDEOS & PHOTOS)

Τα δύο σπουδαία ντέρμπι που θα κρίνουν την κορυφή των play off, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, πλησιάζουν και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Μάλιστα, οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ για τη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος έχουν προσφέρει κάποιες αξέχαστες στιγμές τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα, ο Παναθηναϊκός υπερτερεί μετρώντας 4 νίκες έναντι 3 του ΠΑΟΚ, ενώ μόλις 1 παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει τερματίσει ποτέ στην πρώτη θέση όταν στα play off συμμετείχε ο Παναθηναϊκός. Ο "Δικέφαλος" έχει κατακτήσει την κορυφή δύο φορές, το 2010 που το "τριφύλλι" είχε πάρει το νταμπλ και το 2013 που οι "πράσινοι" δεν είχαν μπει στην 5άδα, μένοντας εκτός play off.

Ας θυμηθούμε όμως κάποιες ξεχωριστές στιγμές από τα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός σε play off…

Η αποβολή του Γκαρσία και η γκολάρα του Καραγκούνη

Το πρώτο ραντεβού μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στα πλαίσιο των play off δόθηκε στις 10 Μαΐου του 2009 στο γήπεδο της Τούμπας, στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος για εκείνη τη σεζόν. Το γήπεδο κατάμεστο, με τον "Δικέφαλο" να ευελπιστεί μετά από χρόνια στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης που έδινε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν ιδανικά για το "τριφύλλι" και κάκιστα για τους "ασπρόμαυρους".

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Πάμπλο Γκαρσία αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Τάσο Κάκο για χτύπημα εκτός φάσης στον Σιμάο, με τις σκηνές που ακολούθησαν να μένουν αξέχαστες. Ο Ουρουγουανός ήταν εκτός εαυτού. Κλωτσούσε μπάλες και τα έβαζε με όποιον έβρισκε μπροστά του, ενώ επικράτησε γενική σύρραξη ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες και ο Γκαρσία "φώναζε" διότι στην αμέσως προηγούμενη φάση ο μέσος του Παναθηναϊκού έκανε επικίνδυνη προβολή και δεν τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι "πράσινοι" τελικά απέδρασαν από την Τούμπα με ένα εντυπωσιακό γκολ του Γιώργου Καραγκούνη στο 87΄. Ο "Κάρα" έκανε "βόλτα" στο χώρο του κέντρου και "κρέμασε" τον Χαλκιά με ένα εκπληκτικό σουτ.

Στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ για την 5ηαγωνιστική ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με το ευρύ 4-1, κάνοντας καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς, όπως και τελικά συνέβη, κερδίζοντας το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League εκείνη τη σεζόν.

Το πέναλτι που πήρε πίσω ο Κάκος και οι διαμαρτυρίες για γκολ-οφσάιντ

Στα play off της σεζόν 2010-11, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός συναντήθηκαν και πάλι στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής στο γήπεδο της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 χάρη σε γκολ των Κλάους και Ελ ζαρ, ενώ από πλευράς «πρασίνων» είχε μειώσει ο Σισέ.

Ο αγώνας ωστόσο ο αγώνας που αξίζει να θυμηθούμε είναι αυτός του ΟΑΚΑ για την 5ηαγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε ως πρωτοπόρος στην Αθήνα με στόχο να διαφυλάξει την πρωτιά, όμως ηττήθηκε με 1-0, με συνέπεια το "τριφύλλι" να τον προσπεράσει στη βαθμολογία (στο τέλος ο Παναθηναϊκός τερμάτισε πρώτος). Βέβαια, οι "ασπρόμαυροι" είχαν έντονα παράπονα από το συγκεκριμένο ματς, καθώς διαμαρτυρήθηκαν για το γκολ που σκόραρε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στο 74΄και το οποίο έκρινε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Βραζιλιάνος μέσος του Παναθηναϊκού ήταν σε θέση οφσάιντ την ώρα που σούταρε ο Σισέ, ενώ έστειλε τη μπάλα στα δύχτια παίρνοντας το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Χαλκιά.

Επίσης, αξιοσημείωτη, από την εν λόγω αναμέτρηση, είναι και η απόφαση του διαιτητή, Τάσου Κάκου να ακυρώσει την υπόδειξή του για πέναλτι στους γηπεδούχους. Ο πρώην πλέον ρέφερι είχε καταλογίσει πέναλτι για χέρι του Τσιρίλο, όμως πήρε πίσω την απόφαση (σωστά σύμφωνα με το ριπλέι της φάσης) έπειτα από υπόδειξη του βοηθού του πως η μπάλα βρήκε στο σώμα του Ιταλού αμυντικού και όχι στο χέρι.

Οι "φωνές" του ΠΑΟΚ για πέναλτι

Το 2012 οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές. Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε στην Τούμπα με 1-0, με τον Σαλπιγγίδη να σημειώνει το νικητήριο γκολ. Λίγες μέρες αργότερα, στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 και στο τέλος ήταν η ομάδα που τερμάτισε στην κορυφή. Το ματς του Ολυμπιακού Σταδίου όμως σημάδεψαν οι έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς "Δικεφάλου" για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καντέ πάνω στον Φωτάκη στο 71΄ κι ενώ το σκορ ήταν ακόμη στο 1-0.

Η "βόλτα" Αλαφούζου-Σαββίδη και τα επεισόδια

Πέρσι, λίγες ημέρες μετά τις… αγκαλιές στον τελικό του Κυπέλλου, Γιάννης Αλαφούζος και Ιβάν Σαββίδης κατέβηκαν και πάλι μαζί στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου, ενώ παρακολούθησαν την αναμέτρηση ο ένας δίπλα στον άλλο. Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο φυσικά είναι αυτό που ξεχώρισε, με τα επεισόδια ωστόσο που ακολούθησαν λίγο μετά την έναρξη του αγώνα, κατά την είσοδο των οπαδών του ΠΑΟΚ στην κερκίδα, αμαύρωσαν το παιχνίδι.

Το τελικό 1-1 το οποίο διαμόρφωσε ο Σαλπιγγίδης, ισοφαρίζοντας στο 84΄, βόλευε τον ΠΑΟΚ, όμως η βαριά τιμωρία του συλλόγου με αφαίρεση βαθμών λόγω των επεισοδίων, είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει για ακόμη μια χρονιά την πρώτη θέση. Ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής στην Τούμπα που έγινε κεκλεισμένων των θυρών δεν είχε καμία βαθμολογική σημασία, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια νίκη γοήτρου με 1-0.

Από εκείνο το ματς αξίζει να αναφερθεί το ότι πριν από την έναρξη είχε προηγηθεί το συλλαλητήριο στην Καμάρα, με ηγετική ομιλία του Ιβάν Σαββίδη, για το θέμα των χρεών και η πορεία μέχρι την Τούμπα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ