STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Ξέσπασε" ο Παναιτωλικός, 4-0 την Κέρκυρα

"Ξέσπασε" ο Παναιτωλικός, 4-0 την Κέρκυρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναιτωλικός νίκησε με 4-0 την Κέρκυρα πετυχαίνοντας περισσότερα γκολ από όσα συνολικά τις τέσσερις προηγούμενες αγωνιστικές. Δύο γκολ ο Μάρκος Πάουλο, από ένα Τομανέ και Ρόσα. Τέσσερις ήττες σε πέντε ματς για τους Φαίακες.

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν η αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής στο Αγρίνιο, ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Κέρκυρα.

Οι γηπεδούχοι τις τέσσερις προηγούμενες αγωνιστικές είχαν πετύχει συνολικά τρία γκολ, το Σάββατο το μεσημέρι πέτυχαν ένα παραπάνω και νίκησαν με 4-0 τους Φαίακες. Η προηγούμενη με το ίδιο σκορ ήταν στις 4 Φλεβάρη του 2015, εντός έδρας, επί του Εργοτέλη.

Πρώτη εντός έδρας νίκη για τον Παναιτωλικό, δεύτερη συνολικά μετά από εκείνη στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου. Απογοητευτική η Κέρκυρα, η οποία μετά από πέντε αγωνιστικές, μετρά τέσσερις ήττες και μία νίκη (εντός με την ΑΕΛ). Φυσικά μόνο ήττες εκτός έδρας και τρίτη διαδοχική.

Χτύπησε από την αρχή ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, όταν ο Λεντέσμα κινήθηκε από τα δεξιά, ο Τομανέ υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή και παρά το μαρκάρισμα που δέχθηκε από προσωπικό του αντίπαλο, στόπαρε την μπάλα, γύρισε και σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Γιάννη Αραμπατζή.

Και πριν καλά καλά οι φιλοξενούμενοι συνέλθουν, ο Μάρκος Πάουλο δύο λεπτά αργότερα (7'), έκανε το 2-0. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ, Τομανέ, έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Βραζιλιάνος έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Κέρκυρας, πρόλαβε τον Αραμπατζή και διεύρυνε το προβάδισμα της ομάδας του Αγρινίου.

Στο 17ο λεπτό, η Κέρκυρα ζήτησε ανατροπή του Επστάιν από τον Κλέζιο, με τον Γερμανό να ξεφεύγει από τον Μοζαμβικανό, να υπάρχει μεταξύ τους επαφή, αλλά εκ πρώτης όψεως αυτή να μην φαίνεται ικανή και αναγκαία συνθήκη για τον εξτρέμ της νησιωτικής ομάδας.

Γήπεδο: Γήπεδο Παναιτωλικού

Διαιτητής: Γιώργος Μπλάνας

Βοηθοί: Στυλιανός Τσολάκης, Μιχαήλ Δημόπουλος

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κλέζιο, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μάκος, Μάρκο Πάουλο, Λεντέσμα (67' Φάρλεϊ Ρόσα), Φερέιρα (64' Καμαβουάκα), Ουάρντα (75' Μουνιός), Τομανέ

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αραμπατζής, Σπίνουλας, Ιωάννου, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο (62' Ζαραδούκας), Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Γεωργίου, Ζορμπάς, Επστάιν (46' Κόντος), Τουράμ (46' Παμλίδης)

Γκολ: 5' Τομανέ, 7', 56' Μάρκος Πάουλο, 82' Φάρλεϊ Ρόσα

Κάρτες: 22' Ροντρίγκες, 90'+1' Κλέζιο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η πρώτη στιγμή της Κέρκυρας ήρθε ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση μισής ώρας ματς. Ο Σπίνουλας απέφυγε τον Μιγκέλ Ροντρίγκες, έκανε το σουτ με το αριστερό, η μπάλα έφυγε κάτω από τα χέρια του Κυριακίδη, ο οποίος ωστόσο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Στο 34ο λεπτό ο Γεωργίου έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Επστάιν έπιασε το μονοκόματο σουτ, δεν ήταν κακό αλλά και όχι καλό τόσο για να απειλήσει τον Κυριακίδη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Κλέζιο προσπάθησε να "κρεμάσει" τον γκολκίπερ των Φαιάκων, αλλά όχι εύστοχα.

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Λεντέσμα επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Αραμπατζή.

Ένα λεπτό αργότερα (56'), ο Λεντέσμα έβγαλε μόνο του τον Μάρκος Πάουλο κι ο Βραζιλιάνος με εξαιρετικό δυνατό σουτ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο της ομάδας του.

Στο 68ο λεπτό ο Ζορμπάς έκανε εξαιρετική ντρίμπλα στην περιοχή πάνω στον Φάρλεϊ Ρόσα, επιχείρησε και το σουτ. Αυτό ήταν καλό, αλλά η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών.

Με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή και αριστερά, ο Φάρλεϊ Ρόσα στο 82ο λεπτό έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αραμπατζή και διαμόρφωσε το τελικό 4-0 υπέρ του Παναιτωλικού.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το τέταρτο γκολ της αναμέτρησης ήταν ίσως το πιο όμορφο αυτής, εξαιτίας του πλασέ του Φάρλεϊ Ρόσα, ο οποίος έξυπνα "έσκαψε" την μπάλα προ του Αραμπατζή. Εξίσου ωραίο ήταν και το πρώτο με τον Τομανέ, έκανε ωραία κίνηση στην περιοχή.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Μία ήταν η δύσκολη φάση για την οποία έπρεπε να αποφανθεί ο Γιώργος Μπλάνας και ήταν πραγματικά δύσκολη. Ο Επστάιν πέρασε τον Κλέζιο, υπήρχε επαφή με του Γερμανού με τον Μοζαμβικανό, αλλά φάνηκε αρκετά εύκολη η πρώτη του πρώτου. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μάρκος Πάουλο όχι μόνο για τα δύο γκολ που πέτυχε, αλλά και για τη γενικότερη παρουσία του. Τέταρτο γκολ για τον 28χρονο Βραζιλιάνο μέσο, ο οποίος είχε πετύχει και δύο τέρματα στην περυσινή σεζόν - στην εντός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ (1-0) και την εκτός έδρας ήττα από την Καλλονή (5-1). Εξαιρετική αντίδραση και στις δύο φάσεις από τον Μάρκος Πάουλο, κομβική η παρουσία του για τη λειτουργία του Παναιτωλικού.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Μεστή, σοβαρή, ουσιαστική εμφάνιση από τον Παναιτωλικό. Το Αγρίνιο θα είναι η δύναμή του και φάνηκε ότι με τέτοιες εμφανίσεις δεν θα έχει ουσιαστικό πρόβλημα στις εντός έδρας αναμετρήσεις με ομάδες που βρίσκονται από τη μέση και κάτω της βαθμολογίας. Σε ατομικό επίπεδο, ο Τομανέ (σκόρερ του πρώτου γκολ) ήταν από τους διακριθέντες, όπως και ο Λεντέσμα, ο οποίος αγωνίστηκε δεξιά στην τριάδα. Παρεμπιπτόντως και οι δύο, φετινά μεταγραφικά αποκτήματα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η Κέρκυρα γενικά με την παρουσία της, έδειξε να μην έχει σχέδιο και βασίστηκε περισσότερο σε ατομικές προσπάθειες, είτε του Επστάιν, είτε του Ζορμπά. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έβγαλε τον Τουράμ, πέρασε τον Παμλίδη στη θέση με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Στα θετικά η διάθεσή του να φρεσκάρει την ομάδα, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι η μπάλα έφθανε μετά δυσκολίας στον επιθετικό κορυφής.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ