STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το VAR

VAR refereeing Project Leader Roberto Rosetti, left, demonstrates a video operation room (VOR), a facility of the Video Assistant Referee (VAR) system which will be rolled out for the first time during theWorld Cup, at the 2018 World Cup International Broadcast Centre in Moscow, Russia, Saturday, June 9, 2018. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)
VAR refereeing Project Leader Roberto Rosetti, left, demonstrates a video operation room (VOR), a facility of the Video Assistant Referee (VAR) system which will be rolled out for the first time during theWorld Cup, at the 2018 World Cup International Broadcast Centre in Moscow, Russia, Saturday, June 9, 2018. (AP Photo/Dmitri Lovetsky) (AP PHOTO/DMITRI LOVETSKY)

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το VAR και ξεκίνησε ο διαγωνισμός, ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Αυγούστου προς τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Η διαβούλευση για το VAR ολοκληρώθηκε και ξεκινά άμεσα ο διαγωνισμός. Πλέον, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα μπορούν μέχρι τις 4 Αυγούστου να καταθέσουν τις οικονομικές τους προτάσεις, προκειμένου να αναλάβουν το έργο.

Η παρουσίαση του έργου, καθώς και τριών άλλων έγινε χθες (28/6), κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη, στη Θεσσαλονίκη.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν οι φάκελοι και θα γίνει η επιλογή της ανάδοχης εταιρείας από τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 13.950.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Με λίγα λόγια, μπαίνουμε σιγά σιγά στην τελική ευθεία για να έρθει το Video Assistant Referee στην Ελλάδα, το οποίο βλέπουμε πως έχει αναδειχθεί στον μεγάλο πρωταγωνιστή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Παράλληλα με τον διαγωνισμό θα ξεκινήσει και η επιμόρφωση τουλάχιστον σε ένα κομμάτι των διαιτητών, ώστε να μην χαθεί χρόνο. Κανονικά, είναι μια διαδικασία που θα κρατήσει για κάποιο διάστημα και στόχος είναι να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Άλλωστε, στόχος είναι να δούμε το VAR μέσα στην επόμενη σεζόν. Σίγουρα όχι από την αρχή, αλλά στον β' γύρο του πρωταθλήματος και σε προχωρημένες φάσεις του Κυπέλλου.

Όπως και να 'χει, έστω και με τις όποιες καθυστερήσεις μπορεί να υπάρξουν είτε στον διαγωνισμό (ενστάσεις για παράδειγμα) είτε μετά με την εγκατάσταση και την επιμόρφωση, το VAR θα είναι γεγονός στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Photo credits: (AP Photo/Dmitri Lovetsky)

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ