STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξεγυριστή τεσσάρα του ΠΑΣ Γιάννινα στην ΑΕΛ

Ξεγυριστή τεσσάρα του ΠΑΣ Γιάννινα στην ΑΕΛ
ΠΑΣ Γιάννινα, Κόντε, Λίλα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καταιγιστικός και συνέτριψε 4-0 την ΑΕΛ στους "Ζωσιμάδες". Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το ματς η ομάδα της Ηπείρου, με τον Κόντε να σημειώνει τρία γκολ. Αποκαρδιωτική εμφάνιση για τους Θεσσαλούς.

Τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ιστορίας του απέναντι στην ΑΕΛ σημείωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα το βράδυ της Κυριακής (23/10). Οι Ηπειρώτες συνέτριψαν με 4-0 τους "βυσσινί" στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League και έφτασαν τους 10 βαθμούς, έχοντας παιχνίδι λιγότερο.

Από τη μεριά της η ΑΕΛ πέρασε ένα εφιαλτικό βράδυ. Πολύ άσχημη εμφάνιση από όλους τους παίκτες. Ουδείς ξεχώρισε. Παρουσία ανάλογη με το εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Κέρκυρα. Οι Θεσσαλοί έμειναν στους 5 βαθμούς, θα πρέπει να ξεχάσουν γρήγορα αυτό το ματς και να σηκώσουν κεφάλι.

Ο ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες έδωσε συνέχεια σε ένα εντυπωσιακό εντός έδρας σερί. Νίκη με 3-0 επί της Οντ Γκρένλαντ, νίκη 3-0 επί του Ατρόμητου, "λευκή" ισοπαλία με τον Πλατανιά και τώρα η τεσσάρα στην ΑΕΛ. Αν εξαιρέσει κανείς το ματς με τους Χανιώτες, δηλαδή, δύο αγώνες με 3-0 και ένας ακόμα με 4-0. Μηδέν παθητικό.

Υπερηχητικός ο ΠΑΣ, στα... τάρταρα η ΑΕΛ

Κλασικό 3-5-2 για τον Γιάννη Πετράκη στον ΠΑΣ Γιάννινα. Από την άλλη η ΑΕΛ με 3-4-2-1. Οι γηπεδούχοι είχαν σε φανταστική μέρα το επιθετικό τους δίδυμο. Κόντε και Ζάιρο έκαναν τρομερό παιχνίδι και εξέθεσαν την άμυνα των βυσσινί, που πελαγοδρομούσε. Άξιος συμπαραστάτης για τους Ηπειρώτες και ο Γιάκος, ο οποίος έκανε πάρα πολύ καλή εμφάνιση.

Η καλή μέρα από το... πρωί φάνηκε για τον ΠΑΣ. Μόλις στο 10ο λεπτό ο Ζάιρο πραγματοποίησε μια απίθανη ντρίμπλα από τη δεξιά μεριά της επίθεσης, ο Γιάκος έβγαλε σέντρα "μαχαιριά" και ο Κόντε που έβαλε το πόδι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ( 1-0). Οι φιλοξενούμενοι του Άγγελου Αναστασιάδη στα λεπτά που ακολούθησαν είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά μόνο αυτό. Αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρία, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που έβγαιναν με ευκολία στα καρέ των Θεσσαλών.

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Γιάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Στέφανος Παρασίου (Ημαθίας)

4ος: Νίκος Πουλημάς (Κέρκυρας)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Κοζορώνης (75' Κούτρης), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Ναδάλες, Ζάιρο (69' Μαμπουλού), Γιάκος (77'Δώνης), Κόντε

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Γιοβάνοβιτς (58' Κουτσιανικούλης), Ρέντζας, Φάρκας, Πολ, Ναβάρο (46' Κόντορ), Αντονί, Γκόλιας, Ντοντό, Ντέλετιτς (46' Αβραάμ), Ναζλίδης

Γκολ: 10', 52', 74' Κόντε, 27' Γιάκος

Κάρτες: 32' Κοζορώνης, 44' Κόντε - 39' Φατιόν

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Αναποτελεσματική η ΑΕΛ, με πολύ κακή ανάπτυξη, έχοντας σε μέτρια μέρα τον Ντοντό, που δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός για την εστία του Περιστερίδη. Ειδικά τα μετόπισθεν, χωρίς ισορροπία, καμία συνεννόηση. Μέχρι το 45' ακολούθησαν πολλά φάουλ, με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα, με τον ΠΑΣ να κρατά με περίσσια ευκολία το υπέρ του 2-0. Το 2-0 έγινε στο 27', από τον Γιάκο. Αυτό κι αν ήταν ωραίο γκολ! Όλα τα λεφτά η προσποίηση του 25χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος άδειασε τέσσερις παίκτες της ΑΕΛ και με εξαιρετικό τελείωμα μέσα από την περιοχή νίκησε τον Καβουσάκη.

Ξεγυριστή τεσσάρα του ΠΑΣ Γιάννινα στην ΑΕΛ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε δύο αλλαγές, μήπως και αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Ο Αβραάμ πέρασε στο ματς αντί του Ντέλετιτς και ο Κόντορ αντί του Ναβάρο. Καμία διαφοροποίηση στην εικόνα των "βυσσινί". Απόλυτη υπεροχή για τους Γιαννιώτες και 3-0 στο 52'! Ο Ζάιρο έκλεψε τη μπάλα, απέφυγε δύο αντιπάλους, έδωσε μπροστά στον Κόντε, ο οποίος αφού κατέβασε τη μπάλα πλάσαρε εύστοχα τον Καβουσάκη και σκόραρε. Ο Ισπανός έκανε "πάρτι" στην άμυνα των φιλοξενούμενων και λίγο μετά, στο 55' θα μπορούσε να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ, αλλά ο Γκόλιας με το σώμα αποσόβησε ένα τέταρτο τέρμα. Μετά ήταν η σειρά του Φόνσι Ναδάλες να σπαταλήσει δύο μοναδικές ευκαιρίες. Η μία στο 60', η άλλη στο 66'.

Στο 72' ο Τζημόπουλος πήγε να βάλει το γκολ της αγωνιστικής με φοβερό σουτ από απόσταση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Το 4ο γκολ ήταν θέμα χρόνου και επετεύχθη στο 74'! Ο Κοζορώνης από τη δεξιά μεριά έβγαλε συρτή σέντρα, ο Κόντε με πλασέ, ανενόχλητος, έκανε το 4-0! Χατ τρικ για τον Ίβηρα! Στα λεπτά που απέμεναν η ΑΕΛ είχε αποδεχτεί τη... μοίρα της. Ένα σουτ του Ναζλίδη στο 91' και τίποτα παραπάνω για την ομάδα του κάμπου.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ποια άλλη; Η φοβερή προσποίηση του Γιάκου στο 2ο γκολ. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα "άδειασε" τέσσερις ποδοσφαιριστές με μία προσπάθεια και με εξαιρετικό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Απαρατήρητος πέρασε ο Δημήτρης Καραντώνης. Ο ρέφερι από την Ημαθία, όπως και οι βοηθοί του, δεν υπέπεσαν σε λάθη, σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε απολύτως δίκαια. Δεν μπορεί να έχει παράπονα η ΑΕΛ από την αντιμέτωπιση του Μακεδόνα, όπως ούτε φυσικά οι Ηπειρώτες σε ένα εξαιρετικό βράδυ.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ξεγυριστή τεσσάρα του ΠΑΣ Γιάννινα στην ΑΕΛ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός επιθετικός συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ισπανός αποδεικνύεται λίρα εκατό για τους Ηπειρώτες. Κόντρα στην ΑΕΛ σημείωσε τρεία γκολ. Θα μπορούσε να βάλει κι άλλα. Έφτασε τα πέντε στο πρωτάθλημα και έπιασε τον Ιντέγε στην κορυφή!

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η υπερηχητική εμφάνιση του ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν υστέρησε κανένας από τους Ηπειρώτες. Μια "γεμάτη", πειστική, μεστή παρουσία από τους παίκτες του Γιάννη Πετράκη, του μακροβιότερου προπονητή της Super League.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ήταν η χειρότερη εφετινή εμφάνιση της ΑΕΛ. Αποκαρδιωτική εικόνα από τους "βυσσινί", που υποτάχθηκαν στις ορέξεις του Κόντε και της... παρέας του. Οι "βυσσινί" έπαιξαν χειρότερα και από την εκτός έδρας ήττα από την Κέρκυρα.

Photo Credits: Action Images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ