STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - ΟΦΗ 2-1

Ξάνθη - ΟΦΗ 2-1
INTIME SPORTS

Με γκολ του Πετρόπουλου στο 6' ο ΟΦΗ πήρε το προβάδισμα στο "Skoda Ξάνθη Arena", αλλά οι γηπεδούχοι με τους Λισγάρα (29') και Κλέιτον (33') έφτασαν στην ανατροπή και το υπέρ τους τελικό 2-1.

Για την 10η αγωνιστική της Super League, η Ξάνθη υποδέχθηκε τον ΟΦΗ στο "Skoda Ξάνθη Arena" και κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 2-1, παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο ενόψει της συνέχειας.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους Ακρίτες και με τον Πετρόπουλο να σκοράρει μόλις στο 6ο λεπτό, πήραν κεφάλι στο σκορ με 1-0. Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν λίγα για να συνέλθουν αλλά σταδιακά πήραν στα πόδια τους τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης.

Ο Λισγάρας αρχικά έφερε το ματς στα ίσα στο 29ο λεπτό και τέσσερα λεπτά αργότερα η Ξάνθη έφτασε στην ολική ανατροπή, με τον Κλέιτον να γράφει το 2-1 με καταπληκτικό σουτ. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την λήξη του 90λεπτου παρά τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων.

Αξιοσημείωτο γεγονός η αποβολή του Τζορτζ με δύο κίτρινες κάρτες (73', 77'), με τον παίκτη του ΟΦΗ να έχει μπει στο ματς από το ξεκίνημα της επανάληψης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Skoda Ξάνθη Arena"

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (ΕΠΣ Ηπείρου)

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (ΕΠΣ Καστοριάς), Χρήστος Μαγιάνης (ΕΠΣ Άρτας)

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (63' Ράνος), Φλίσκας, Βασιλακάκης (72' Παπαστεριανός), Κλέιτον (88' Ρούντι), Καπετάνος, Λισγάρας, Γούτας, Λουσέρο.

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Στάθης, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μακρής (48' Τζορτζ), Ραζάκ, Μερεμπασβίλι, Πετρόπουλος (68' Σίσιτς), Κουτσιανικούλης (59' λ.γ. Ροβίθης), Απόνο.

Γκολ: 29' Λισγάρας, 33' Κλέιτον / 6' Πετρόπουλος

Κίτρινες: 39' Σολτάνι, 74' Κλέιτον, 83' Παπαστεριανός, 90+4' Ρούντι / 21' Μερεμπασβίλι, 43' Λόρια, 70' Γουάλας, 73' Τζορτζ

Κόκκινες: 77' Τζόρτζ (2η κίτρινη)

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα από τον Γιώργο Χριστοφόρου

Νίκη - ανάσα με ανατροπή για την Ξάνθη

Νωχελικά μπήκε η Ξάνθη στο ματς, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που είχε ένταση στο παιχνίδι του από το ξεκίνημα. Σε προσπάθεια του Κουτσιανικούλη από αριστερά στο 3ο λεπτό, ο Ραζάκ είδε τον Ζαρόπουλο να του στερεί την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Ωστόσο ο γκολκίπερ των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του τρία λεπτά αργότερα, όταν από κόρνερ του Μιλιάζες ο Λισγάρας έχασε τον Πετρόπουλο και ο στράικερ του ΟΦΗ ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής, με το κεφάλι έβαλε μπροστά στο σκορ (1-0) τους φιλοξενούμενους.

Σπασμωδική ήταν η πρώτη αντίδραση της Ξάνθης, που είχε νευρικότητα στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι στέρευαν από λύσεις έξω από την περιοχή των Κρητικών αλλά προϊόντος του χρόνου ανέβαζαν ρυθμό, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο.

Στο 20' ο Λόρια με εντυπωσιακή επέμβαση είπε "όχι" στην κεφαλιά του Λουσέρο, όμως ο ΟΦΗ πήρε μάλλον αψήφιστα την... προειδοποιητική βολή και συνέχιζε αδικαιολόγητα την παθητική του στάση απέναντι στο προβάδισμα που είχε. Στο 25' η κατοχή μπάλας ήταν 78% - 22% (!) για τους Ακρίτες που έψαχναν με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση το γκολ. Και δικαιώθηκαν στο 29', με τον Λισγάρα να παίρνει το αίμα του πίσω για την ολιγωρία του 6ου λεπτού.

Από φάουλ του Κλέιτον και αναμπουμπούλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Λισγάρας έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ωραίο γυριστό σουτ έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Η Ξάνθη είχε τον ολοκληρωτικό έλεγχο της αναμέτρησης και η υπεροχή της μεταφράστηκε σε προβάδισμα στο 33', όταν ο Κλέιτον με ασύλληπτο σκροπ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάρφωσε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Λόρια για το 2-1! Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στο "Skoda Ξάνθη Arena".

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Ξάνθη έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ. Στο 48' ο Σολτάνι αστόχησε από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση, ενώ στο 49' και το 52' ο Λόρια ενήργησε σωτήρια σε ισάριθμες προσπάθειες του Καπετάνου.

Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, με τον ΟΦΗ να προσπαθεί αλλά να μην βρίσκει τρόπο να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ζαρόπουλου. Στο 62' η καταπληκτική ενέργεια του Κλέιτον δεν κατέληξε σε γκολ, με το παιχνίδι να έχει καλό ρυθμό αλλά και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Τζορτζ, που μετά από 32 λεπτά παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο πρόλαβε να αποβληθεί με 2 κίτρινες κάρτες μέσα σε 4 λεπτά! Με 10 παίκτες στο χορτάρι ο ΟΦΗ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση αλλά ο Ζαρόπουλος με εξαιρετική επέμβαση στέρησε το γκολ από τον Ροβίθη στο 80'.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν ένα σημαντικό τρίποντο, με το τελικό 2-1 να έχει διαμορφωθεί από το 33ο λεπτό της αναμέτρηση.

Η φάση του αγώνα

Ο ΟΦΗ με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 80ο λεπτό, όταν ο Ροβίθης βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Ζαρόπουλο. Ωστόσο ο γκολκίπερ της Ξάνθης με εξαιρετική επέμβαση στέρησε στους φιλοξενούμενους την ευκαιρία να ισοφαρίσουν το ματς.

Ξάνθη - ΟΦΗ 2-1
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Μήτσιος μοίρασε το καρπούζι στην μέση και δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή στην τελική έκβαση του αγώνα. Σφύριξε σωστά και μπορεί να μοιάζει πως έκανε κατάχρηση κάρτας, αλλά όλες οι παρατηρήσεις του ήταν σωστές. Ορθώς απέβαλλε τον Τζορτζ. Καλοί και οι βοηθοί του, Δημητριάδης και Μαγιάνης.

Ξάνθη - ΟΦΗ 2-1
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Σίλβα Κλέιτον έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Έδωσε ρυθμό στην μεσαία γραμμή της ομάδας του και συμμετείχε στις περισσότερες, αν όχι όλες, καλές στιγμές της Ξάνθης στο ματς. Ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του είτε δημιουργικά, είτε με προσωπικές ενέργειες. Και βέβαια πέτυχε ένα καταπληκτικό τέρμα στο 33' που έμελλε να γείρει οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Ξάνθη - ΟΦΗ 2-1
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Πολύ καλό ματς από τον Μιλιάζες, που πιθανότατα ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΟΦΗ με σταθερά καλή απόδοση από την αρχή έως το τέλος της αναμέτρησης. Πάλευε να σώσει καταστάσεις στην άμυνα, έβγαινε με αξιώσεις μπροστά και είχε επικίνδυνες εκτελέσεις στα στημένα.

Ξάνθη - ΟΦΗ 2-1
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Οι συμπαίκτες του τον έβγαλαν ουκ ολίγες φορές σε θέση βολής αλλά ο Καπετάνος σπατάλησε κάθε ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο ματς για να σκοράρει. Ειδικότερα μετά το 2-1, ο έμπειρος φορ είχε την δυνατότητα να "σκοτώσει" το παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφερε, διατηρώντας έως το τέλος το άγχος του αποτελέσματος στους συμπαίκτες του.

Ξάνθη - ΟΦΗ 2-1
INTIME SPORTS
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ