STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - Λεβαδειακός 2-0

Ξάνθη - Λεβαδειακός 2-0
INTIME SPORTS

Η Ξάνθη νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό στα Πηγάδια και σημείωσε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Επιστροφή στα γκολ για Καπετάνο και Κλέιτον.

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα έκανε η Ξάνθη καθώς κέρδισε 2-0 στα Πηγάδια τον Λεβαδειακό. Οι Θρακιώτες διατήρησαν την παράδοση που θέλει να μην χάνουν στην έδρα τους από την ομάδα της Λιβαδειάς.

Τα γκολ για την Ξάνθη πέτυχαν δύο παίκτες που επέστρεψαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την καριέρα τους στο εξωτερικό. Ο Καπετάνος αρχικά και ο Κλέιτον στις καθυστερήσεις του ματς. Ο Λεβαδειακός δεν έχει κερδίσει ακόμα στο πρωτάθλημα και με δύο ισοπαλίες παραμένει χαμηλά στην κατάταξη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "SKODA Ξάνθη Arena"

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Βοηθοί: Χρήστος Μαγιάννης, Ιορδάνης Δημητριάδης

SKODA Ξάνθη (Νεντίδης): Κυριακίδης, Λισγάρας, Κομεσίδης, Ρούντι(63' Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ολιβέιρα(50' Κλέϊτον), Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Καπετάνος(80' Ράνος), Καρυπίδης.

Λεβαδειακός(Παντελίδης): Στρατηλάτης, Κώτσιος, Τόμας(82' Πρόγιτς), Πίντερ(46' Παππάς), Γκόμεζ, Γεωργιάδης, Βούκσεβιτς, Κονέ, Ζίτο, Μάντζιος, Μιλοσάβλιεβ(60' Μπορνταγκαράι)

Κίτρινες κάρτες: Κλέιτον, Λισγάρας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης / Ζίτο, Γεωργιάδης

Κόκκινες κάρτες: Ζίτο

Γκολ: 37' Καπετάνος, 90' Κλέιτον

Ανασκόπηση

Επιφυλακτικές ήταν οι ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα. Το άγχος για την πρώτη νίκη είχε συμβάλει στο κακό θέαμα στο πρώτο ημίχρονο.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 25' με σουτ του Μάντζιου που απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς των γηπεδούχων. Η εξέλιξη του αγώνα άλλαξε με το γκολ του Καπετάνου στο 37'.

Ο επιθετικός της Ξάνθης έβαλε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Μετά από κάθετη πάσα του Μπαξεβανίδη, ο Καπετάνος έβαλε σωστά το σώμα του, πήρε την μπάλα μπροστά του και με εύστοχο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Τελευταία φορά που είχε σκοράρει στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν στις 18 Μαρτίου 2007 στο αγώνα Κέρκυρα - ΑΕΚ 0-1. Βέβαια, ο Καπετάνος αγωνίζονταν για πολλά χρόνια στην Ρουμανία.

Στην επανάληψη, η πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή σημειώθηκε στο 49', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κονέ η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία.

Η Ξάνθη διατηρούσε, δίχως να πιεστεί το υπέρ της σκορ, και όποτε τις δίνονταν η ευκαιρία απειλούσε την εστία του Στρατηλάτη. Μία από αυτές τις ευκαιρίες σημειώθηκε στο 58', όταν μετά από κάθετη πάσα μέσα στην περιοχή του Ρούντι προς τον Λουσέρο, ο δεύτερος δεν πρόλαβε την μπάλα που έφυγε άουτ.

Η δεύτερη καλή φάση στο 2ο ημίχρονο σημειώθηκε και πάλι από την Ξάνθη στο 64', με κεφαλιά του Καρυπίδη που μπλόκαρε ο Στρατηλάτης. Στα μέσα της επανάληψης η Ξάνθη είχε όλα της τα σουτ στην εστία (3), ενώ ο Λεβαδειακός μόλις ένα.

Η πίεση του χρόνου άρχισε να αγχώνει τους φιλοξενούμενους που έκαναν δυνατά μαρκαρίσματα και δέχτηκαν κάρτες με αποτέλεσμα να αποβληθεί στο 77' ο Ζίτο.

Η Ξάνθη αμέσως προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Σολτάνι στο 80' έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του αλλά το πλασέ του έξω από την περιοχή έφυγε ψηλά άουτ.

Ο Λεβαδειακός έχασε την καλύτερη του ευκαιρία στο 86', με σουτ του Μπονταγκαράι από διαγώνια θέση η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στην εκτέλεση κόρνερ ο καλύτερος παίκτης τους Λεβαδειακού ο Βούκσεβιτς, δοκίμασε την τύχη του με σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Κυριακίδης έδιωξε την μπάλα και πάλι σε κόρνερ.

Η Ξάνθη "κλείδωσε" την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με γκολ του Κλέιτον στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Η φάση του αγώνα

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το γκολ του Καπετάνου αλλά και του Κλέιτον που επέστρεψαν με γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο διαιτητής

Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης έβγαλε σωστά κίτρινες κάρτες στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και δεν δίστασε να δώσει κόκκινη κάρτα στον Ζίτο του Λεβαδειακού.

Μας άρεσε

Το παιχνίδι προς το τέλος του αγώνα και μετά την αποβολή του Ζϊτο, άνοιξε και δημιούργήθηκαν ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες και το γκολ του Κλέιτον.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Παντελής Καπετάνος με τον Σίλβα Κλέιτον σημείωσαν τα γκολ της Ξάνθης που έκανε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Δεν μας άρεσε

Το κακό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο καθώς πλην από το γκολ της Ξάνθης δεν σημειώθηκε άλλη ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ