STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη προς Big-4: "Μας εξαθλιώνετε περισσότερο απ' ότι ο Σόιμπλε την πατρίδα μας"

Ξάνθη προς Big-4: "Μας εξαθλιώνετε περισσότερο απ' ότι ο Σόιμπλε την πατρίδα μας"
Πανόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τι αναφέρει η επιστολή της Ξάνθης στους τέσσερις "μεγάλους" μετά το ναυάγιο στην αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων για ένα "πιο δίκαιο και περισσότερο ισότιμο πρωτάθλημα". Οι πέντε άξονες της πρότασης της ακριτικής ΠΑΕ.

Επιστολή στους Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) μετά το "ναυάγιο" στην αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων (με το 40% του ποσού να διανέμεται ισομερώς και το 60% με βάση την βαθμολογική συγκομιδή) έπειτα από μπλόκο των "αιωνίων" και του δικέφαλου του βορρά, έστειλε η Ξάνθη, και τους ζητάει να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

"Μας πνίγετε, μας εξαθλιώνετε, οικονομικά περισσότερο απ' ότι ο κ. Σόιμπλε την πατρίδα μας. Ακούστε λοιπόν και είναι σίγουρο ότι στα παρακάτω minimum αυτονόητα, δεν θα πείτε πάλι όχι", αναφέρει μεταξύ άλλων η ακριτική ΠΑΕ η οποία κάνει συγκεκριμένες προτάσεις που θα θέσει προς συζήτηση για ένα "πιο δίκαιο και περισσότερο ισότιμο πρωτάθλημα" στο διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού την ερχόμενη Πέμπτη (1/12).

Η Ξάνθη προτείνει:

- Οι ρήτρες των 2.8 εκατ. ευρώ της ΝΟVA για την αναβολή των αγωνιστικών να παρακρατηθούν από τους μεγάλους. ο συνεταιρισμός να προσφύγει στα δικαστήρια και αν επιστραφεί το ποσό, να επιμεριστεί στις 4 μεγάλες ομάδες.

- Οι τέσσερις μεγάλοι να καλύπτουν το 80% των όποιων εξόδων του συνεταιρισμού. Το όποιο έσοδο του συνεταιρισμού θα καλύπτει το υπόλοιπο 20% των εξόδων και το όποιο έσοδο προκύπτει, θα μοιράζεται ισομερώς στις 16 ομάδες.

- Η ομάδα που θα παίζει στο Champions League, να δίνει στο συνεταιρισμό 300.000 ευρώ πριν το στάδιο των ομίλων, 2.5 εκατ. ευρώ αν περάσει στους ομίλους, σε κάθε εν συνεχεία πρόκριση 350.000 ευρώ.

- Η ομάδα που θα παίζει στο Europa Lague, να δίνει στο συνεταιρισμό 150.000 ευρώ πριν το στάδιο των ομίλων, 1 εκατ. ευρώ αν περάσει στους ομίλους και σε κάθε εν συνεχεία πρόκριση 200.000 ευρώ.

- Από εδώ και στο εξής οποιαδήποτε ρήτρα προκύψει από τον συνεταιρισμό "για πράξεις που εμπλέκουν με δηλώσεις ή τοποθετήσεις μέλη του συνεταιρισμού" να επιμερίζεται και να παρακρατείται από τα μέλη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ