STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κρίσιμο το Δ.Σ. της Λίγκας για τα τηλεοπτικά

Κρίσιμο το Δ.Σ. της Λίγκας για τα τηλεοπτικά

Στις 17:30 είναι προγραμματισμένο το σημερινό Δ.Σ. στη Λίγκα με μοναδικό θέμα συζήτησης τα τηλεοπτικά, αφού η NOVA προτείνει μείωση 10% στις ομάδες, οι οποίες αντιδρούν.

Πολύ κρίσιμο είναι το σημερινό Δ.Σ. στα γραφεία της Super League, με μοναδικό θέμα συζήτησης την πρόταση της NOVA για μείωση εσόδων της τάξεως του 10%, με την αρχική σκέψη του συνδρομητικού καναλιού να είναι 20%.

Το θέμα τέθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, όπου εγκρίθηκε η χορηγία του Ιβάν Σαββίδη στο πρωτάθλημα για την επόμενη διετία, ύψους 5.000.000 ευρώ, συν άλλο 1.000.000 ευρώ για την φετινή σεζόν.

Παρ' όλα αυτά, οι ομάδες αντέδρασαν έντονα και δεν δέχτηκαν την πρόταση της NOVA, με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να βρίσκονται απέναντι από το κανάλι. Και δεν είναι οι μόνες ομάδες βέβαια, μιας και καμία δεν θέλει να δει τα ταμεία της με λιγότερα χρήματα από τα συμφωνηθέντα.

Ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται στην κεντρική διαχείριση για την περίοδο 2017-19, επομένως δεν εκφράζει άποψη, ούτε έχει λόγο. Σήμερα, αναμένεται να ανάψουν τα αίματα και να υπάρξουν εντάσεις, αφού είναι μια πρόταση από πλευράς NOVA, η οποία δεν χαιρετίζεται από καμία ΠΑΕ.

Εξάλλου, φέρεται να έχουν γίνει και κάποιες διερευνητικές επαφές με την Cosmote TV για να δουν αν υπάρχει ενδιαφέρον να αποκτήσει αυτό τα δικαιώματα της Super League. Το πρόβλημα είναι ότι οι τρεις "μεγάλοι" θεωρούν πως τα 7-8 εκατομμύρια ευρώ που θέλει να κόψει το συνδρομητικό, προκαλεί "αιμορραγία".

Μένει να δούμε ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσουν οι μικρότερες ομάδες, καθώς υπάρχει και η σκέψη για κατανόηση των απαιτήσεων της NOVA. Θα υπάρξει σύγκλιση απόψεων ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές; Αν μη τι άλλο, είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ τις ομάδες, όπως βέβαια και το συνδρομητικό που έχει πάνω από μια 20ετία τα δικαιώματα της μεγάλης κατηγορίας.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ