STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κρατάει μόνο τη πρώτη νίκη, 1-0 ο Παναθηναϊκός τον Απόλλωνα Σμύρνης

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοση του ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Λεωφόρο και πήρε το πρώτο φετινό του τρίποντο και ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας.

Η νίκη ήταν το μοναδικό ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό πριν το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή και αυτή επετεύχθη έστω και με το ισχνό 1-0 και με τους πράσινους να μην εντυπωσιάζουν με την απόδοση τους στη διάρκεια του 90λεπτου.

Το τριφύλλι βέβαια έπαιξε καλύτερα από τους φιλοξενούμενους, κατάφερε να εκμεταλλευτεί μια από τις ευκαιρίες που δημιούργησε και να πετύχει ένα γκολ με τον Άλτμαν στο 32' που του έδωσε τη νίκη αφού οι πράσινοι διατήρησαν το υπέρ τους 1-0 μέχρι το τέλος. Κορυφαίος για το τριφύλλι ήταν ο Χίλιεμαρκ με τον Σουηδό να έχει πολύ καλή απόδοση και να δείχνει δείγματα του ταλέντου του και των όσων μπορεί να προσφέρει στους πράσινους.

Το ματς θα μπορούσε να είχε πάρει διαφορετική τροπή αν ο διαιτητής Κατσικογιάννης στο 49' έδειχνε την κόκκινη αντί κίτρινης κάρτας στον Κουτρουμπή σε μια φάση που ο ίδιος αξιολόγησε πως έπρεπε να τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα.

Στην Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός γνώριζε από την αρχή ότι θα παίξει υπό πίεση λόγω των πρώτων αρνητικών αποτελεσμάτων. Η πίεση αυτή έγινε ακόμα πιο έντονη μετά τις αποδοκιμασίες και τα πρώτα συνθήματα εις βάρος της διοίκησης Αλαφούζου που έκαναν το κλίμα ακόμα πιο στραβό. Συνθήματα καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και τα οποία είχαν ως στόχο ακόμα και προσωπικά τον ίδιο τον πρόεδρο της πράσινης ΠΑΕ.

Ο Παναθηναϊκός όμως τα άφησε όλα αυτά στην άκρη και ήταν αυτός που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο στην Λεωφόρο και να ανοίξει την κλειστή άμυνα του Απόλλωνα Σμύρνης. Οι πράσινοι τόσο με κάθετο ποδόσφαιρο όσο και από τα πλάγια έκαναν ότι μπορούσαν για να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Τσόβιτς αλλά δεν τα κατάφεραν όσο θα ήθελαν.

Το γκολ που πέτυχαν άλλωστε προήλθε από στημένη φάση και συγκεκριμένα ύστερα από κόρνερ ενώ σε κανονική ροή αγώνα σπατάλησαν κάθε ευκαιρία που έφτιαξαν μέχρι το 50' και μετά το 80' καθώς για τριάντα λεπτά δεν είδαμε τίποτα στον αγωνιστικό χώρο.

Από την πλευρά του ο Απόλλωνας σε ολόκληρο 90λεπτο απείλησε μόνο σε δυο φάσεις και κρατάει το γεγονός ότι μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Τα πλάνα των δυο προπονητών

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με δυο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Κέρκυρα καθώς άφησε στον πάγκο τους δυο Λάτιν του τριφυλλιού, Λουτσιάνο και Τσάβες, ίσως και για να τους συνετίσει μετά τη διαμάχη που είχαν στο ματς με τους "Φαίακες".

Έτσι το τριφύλλι αγωνίστηκε με τον Βλαχοδήμο στα γκολπόστ, ο Γιόχανσον ήταν στο δεξί άκρο και ο Χουλτ στο αριστερό ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος. Στο κέντρο έπαιξε ο Κουρμπέλης που ήταν και για πρώτη φορά αρχηγός. Είχε δίπλα του τον Χίλιεμαρκ και τους Μουνιέ, Λουντ στο δεξί και αριστερό άκρο αντίστοιχα. Μπροστά τους ήταν ο Άλτμαν και στη κορυφή της επίθεσης ο Μολίνς.

Από την άλλη ο Άκης Μάντζιος είχε μια αλλαγή σε σχέση με την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ πριν από λίγες μέρες και αυτή αναγκαστική. Δεν έπαιξε ο Χουάρεζ και τη θέση του πήρε ο Μπαμπιάρζ. Ο Έλληνας προπονητής χρησιμοποίησε στο 4-2-3-1 τον Τσόβιτς κάτω από την εστία και τους Ντάσιο, Κύργια, Μπιτζιμίν, Βαλλιάνο στην τετράδα της άμυνας. Μπροστά τους έπαιζαν ως αμυντικά χαφ οι Κοντοές, Κονέ και η τριάδα μπροστά τους ήταν οι Σιατραβάνης, Αλμπάνης και Μπαμπιάρζ με τον Καστιγιέχος να παίζει στην κορυφή.

Κρατάει μόνο τη πρώτη νίκη, 1-0 ο Παναθηναϊκός τον Απόλλωνα Σμύρνης


Κρατάει μόνο τη πρώτη νίκη, 1-0 ο Παναθηναϊκός τον Απόλλωνα Σμύρνης

Ο Άλτμαν του έδωσε το πρώτο τρίποντο

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Α. Χρήστος (Αθηνών), Α. Μεϊντάνας (Αχαϊας)

Τέταρτος διαιτητής: Ι. Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής (73' Σιλά), Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Μουνιέ (46' Λουτσιάνο), Λουντ, Άλτμαν, Μολίνς (65' Τσάβες).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Τσόβιτς, Ντάσιος, Κύργιας, Μπιτζιμίν, Βαλλιάνος (73' Μενδρινός), Κοντοές, Κονέ, Σιατραβάνης (61' Μάατσεν), Μπαμπιάρζ, Αλμπάνης (77' Ελμπάζ), Καστιγιέχος.

Γκολ: 32' Άλτμαν

Κίτρινες: 49' Κουτρουμπής, 88' Κολοβέτσιος/57' Κοντοές, 60' Καστιγιέχος, 84' Ελμπάζ

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ρυθμό και με τις δυο ομάδες να δείχνουν να δυσκολεύονται από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πάρει τη μπάλα στα πόδια του και να κάνει παιχνίδι με τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη να έχουν καλύτερη κυκλοφορία απ' ότι στο ματς με την Κέρκυρα αλλά χωρίς ακόμα να δείχνουν ότι έχουν τους αυτοματισμούς που χρειάζεται.

Από την άλλη ο Απόλλωνας μπήκε με σκοπό να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του και να μπορέσει να απειλήσει με τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς του στην αντεπίθεση.

Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους φιλοξενούμενους καθώς στο 13' ο Καστιγέχος προσπάθησε να κρεμάσει τον Βλαχοδήμο με μακρινό σουτ, αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Η πρώτη καλή στιγμή για το τριφύλλι ήρθε στο 16' όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Λουντ, το συρτό πλασέ που επιχείρησε ο Φινλανδός, μέσα απ' την μεγάλη περιοχή, κατάληξε στην αγκαλιά του Τσόβιτς. Δυο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι. Ο Κουρμπέλης έκλεψε την μπάλα απ' τον Βαλλιάνο, έδωσε στον Άλτμαν, ο οποίος σούταρε απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Τσόβιτς μπλόκαρε εύκολα.

Οι πράσινοι που είχαν αποκτήσει την υπεροχή στο ματς απείλησαν ξανά στο 26'. Ο Χουλτ έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, ο Κοντοές έδιωξε άτσαλα με το κεφάλι, η μπάλα στρώθηκε στον Χίλιεμαρκ, αλλά το σουτ στην κίνηση του Σουηδού με το αριστερό, μέσα απ' την μεγάλη περιοχή, πέρασε πάνω απ' την εστία του Τσόβιτς.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΜΕ ΑΛΤΜΑΝ

Η υπεροχή του Παναθηναϊκού καρποφόρησε στο 32' όταν το τριφύλλι άνοιξε το σκορ με τον Άλτμαν. Ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Ισραηλινός πήδηξε αρκετά ψηλά και με κεφαλιά απ' το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Τσόβιτς για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος στο 38' όταν ο Ντάσιος από τα δεξιά έκανε τη σέντρα ο Σιατραβάνης έκανε την προβολή, αλλά ο Κολοβέτσιος απομάκρυνε σε κόρνερ.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μια ακόμα καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό και συγκεκριμένα από τον Χίλιεμαρκ. Ο Σουηδός έκανε ωραία προσπάθεια και είδε τον κενό χώρο και έπιασε το σουτ με τον Τσόβιτς να αποκρούει.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με μια αναγκαστική αλλαγή για το τριφύλλι καθώς ο Μουνιέ δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ματς ύστερα από χτύπημα που δέχτηκε στο πρώτο μέρος και έδωσε την θέση στον Λουτσιάνο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο δεύτερο 45λεπτο εκμεταλλευόμενοι το λάθος της πράσινης άμυνας. Ο Μπάμπιαζ βρέθηκε απέναντι στον Βλαχοδημο, ύστερα από εξαιρετική κάθετη του Καστιγέχος, έκανε το πλασέ, αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού απομάκρυνε την μπάλα.

Στο 49' το τριφύλλι θα μπορούσε να μείνει με δέκα παίκτες όταν ο Κουτρουμπής σε μια προσπάθεια του να προστατέψει τη μπάλα άπλωσε τον αγκώνα του και βρήκε τον Κονέ στον λαιμό. Ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ και κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Παναθηναϊκού. Θα μπορούσε όμως να δώσει και κόκκινη.

Δυο λεπτά αργότερα το τριφύλλι ισοφάρισε τις χαμένες ευκαιρίες όταν στο 51' ο Άλτμαν έκανε όμορφη προσπάθεια, αλλά έκανε μια ντρίπλα παραπάνω. Παρόλα αυτά έδωσε στον Λουτσιάνο στα αριστερά και ο Βραζιλιάνος έκανε το πλασέ με τη μπάλα να περνάει σύριζα από το δεξί δοκάρι του Τσόβιτς.

Στο 65' ο διαιτητής της αναμέτρησης θα μπορούσε να υποδείξει πέναλτι σε ανατροπή του Λουτσιάνο από τον Μπιτζιμίν με τον στόπερ του Απόλλωνα να χτυπάει στην γάμπα τον Βραζιλιάνο αλλά έδωσε συνέχεια στο ματς.

Η ώρα περνούσε και οι δυο ομάδες δεν μπορούσαν να φτιάξουν φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες για αυτό οι Ουζουνίδης, Μάντζιος άρχισαν να κάνουν αλλαγές αλλάζοντας παίκτες που θα βελτίωναν το μεσοεπιθετικό τους κομμάτι. Από πλευράς πράσινων πέρασαν στο ματς οι Τσάβες και ο Σιλά που έκανε ντεμπούτο και για τον Απόλλωνα οι Μάατσεν, Ελμπάζ και Μενδρινός.

ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Και πάλι όμως λίγα πράγματα και για τις δυο ομάδες με τον Παναθηναϊκό να απειλεί τριάντα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 81' όταν ο Τσάβες έκανε τη μπαλιά προς τον Λουτσιάνο με τον Κοντοέ να απομακρύνει. Ο Άλτμαν έγινε κάτοχος της μπάλας και επιχείρησε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Τσόβιτς.

Στο επόμενο λεπτό ο Ισραηλινός και πάλι βρέθηκε σε θέση βολής. Ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε το φάουλ από τον χώρο του κέντρου στο δεύτερο δοκάρι όπου έκανε προβολή ο Άλτμαν με τον Τσόβιτς να είναι εκτός φάσης αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι πράσινοι απείλησαν και πάλι στο 87' όταν ο Λουτσιάνο έκανε όμορφη προσπάθεια έξω από την περιοχή και μοίρασε στον Χίλιεμαρκ. Ο Σουηδός έπιασε το σουτ, η μπάλα βρήκε στους αμυντικούς του Απόλλωνα και έφυγε σε κόρνερ καθώς πέρασε λίγο έξω από την εστία του Τσόβιτς.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η χαμένη ευκαιρία του Απόλλωνα στο 47'. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση. Αν σε εκείνο το σημείο γινόταν το 1-1 δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φτάσει μετά στη νίκη.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης από την Ήπειρο. Πολύ καλή η διαιτησία του Κατσικογιάννη που δεν είχε προβλήματα. Ελέγχετε μόνο για τη φάση που έδωσε κίτρινη αντί για κόκκινη στον Κουτρουμπή στο 49' αλλά η αποβολή του αμυντικού των πράσινων θα ήταν υπερβολική και ο ίδιος αξιολόγησε πως έπρεπε να δώσει κίτρινη.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Χίλιεμαρκ. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Σουηδό μέσο. Είχε ο ίδιος τέσσερις με πέντε ευκαιρίες για να χριστεί σκόρερ μετά από ωραίες κινήσεις και δοκιμάζοντας τα πόδια του από παντού. Επίσης είχε και την ασίστ στο γκολ του τριφυλλιού. Καμία σχέση με το ματς στην Κέρκυρα όπου δεν είχε αποδώσει καλά.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Σιλά. Ο άσος από το Μάλι έκανε το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό και υπήρξαν δυο-τρεις φάσεις που είχε καθοριστική παρέμβαση. Ακόμα βέβαια είναι νωρίς αλλά η πρώτη εικόνα ήταν θετική.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Κουτρουμπής. Για δεύτερο συνεχόμενο ματς ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πληρώσει μια απερισκεψία του όπως έγινε και στην Κέρκυρα. Ο Έλληνας αμυντικός δεν διανύει τις καλύτερες μέρες του στο τριφύλλι και αυτό είναι εμφανές.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ