STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κούγιας: "Τα νέα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι καλά, όποιος δεν πάρει άδεια πέφτει"

Κούγιας: "Τα νέα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι καλά, όποιος δεν πάρει άδεια πέφτει"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε ότι ο κανονισμός για υποβιβασμό όσων ομάδων δεν έχουν αδειοδότηση παραμένει ως έχει και τόνισε ότι τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τον Παναθηναϊκό.

Δεν πέρασε η πρόταση της ΑΕΚ γι' αλλαγή του κανονισμού σύμφωνα με τον οποίο υποβιβάζονται όσες ομάδες δεν εξασφαλίζουν άδεια, όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας εξερχόμενος από το Δ.Σ της Super League Σουρωτή. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ υποστήριξε ότι τα νέα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι καλά.

"Ήταν μια πολύ σπουδαία συζήτηση, που αν εξαιρέσουμε δύο στιγμές προσωπικών αντιπαραθέσεων αντιμετώπισε μεγάλη σοβαρότητα δύο σημαντικά πράγματα.

Το πρώτο πράγμα που συζητήθηκε ήταν εάν η Super League θα συμπαρασταθεί στην προσπάθεια του Βασιλειάδη να τροποποιηθούν πολλοί κανόνες για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαίρου και την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, όπου τελικώς υπήρξε ομόφωνη απόφαση, όλοι αποφασίσαμε να εξουσιοδοτήσαμε το προεδρείο να συζητήσει αυτή την αλλαγή. Όχι βεβαίως ντε φάκτο, να υπάρχει υποβιβασμός ομάδων για επεισόδια, γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο πειθαρχικό δίκαιο είτε της FIFA είτε της UEFA.

Το δεύτερο πράγμα που συζητήθηκε ήταν πολύ σοβαρό κι αφορούσε την αδειοδότηση κι αν σαν ποινή για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται από την επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ θα είναι ο υποβιβασμός. Έγινε εκτενής συζήτηση, υπήρχαν διάφορες τοποθετήσεις. Δυστυχώς τα νέα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι ευχάριστα, με πλειοψηφία πολύ μεγάλη και με μια ελάχιστη μειοψηφία, οι συνάδελφοί αποφάσισαν σε περίπτωση που δεν αδειοδοτηθεί μια ανώνυμη εταιρία να υποβιβαστεί όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Χωρίς καμία έκπτωση.

Η προσωπική μου θέση ήταν να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός και την ανέπτυξα κιόλας, αλλά σαν Κούγιας και σαν ΑΕΛ δεν θα μπορούσα ποτέ να βάλω την υπογραφή μου. Κι ενώ είχα την ίδια άποψη με τους συναδέλφους ότι θα ήταν άδικο να είχαμε υποβιβάσει τον Ηρακλή για τον ίδιο λόγο, η ΑΕΛ κι εγώ προσωπικά ψήφισα να αλλάξει ο κανονισμός και να μην υποβιβαστεί μια ομάδα που δεν παίρνει αδειοδότηση. Όμως η πλειοψηφία ήταν υπέρ να μην αλλάξει η νομοθεσία και να πέφτει όποιος δεν πάρει άδεια

Εύχομαι αυτή η απόφαση να βοηθήσει το ποδόσφαιρο γιατί όπως και η ΑΕΚ όταν έλειπε, έτσι κι ο Παναθηναϊκός αν λείψει - ανεξάρτητα αν ήταν δίκαιο ή άδικο - το ποδόσφαιρό μας θα είναι φτωχότερο".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ