STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κούγιας: "Ο γιος μου ήταν Ολυμπιακός και τον έκανα Παναθηναϊκό"

ΔΣ SUPER LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΔΣ SUPER LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι έπεισε το γιο του να υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό αντί για τον Ολυμπιακό, του οποίου ήταν αρχικά φίλαθλος λόγω συναναστροφής του με τον γιο του Μίλαν Τόμιτς.

Εξερχόμενος από το Δ.Σ της Super League Σουρωτή, τη Δευτέρα (26/3) ο Αλέξης Κούγιας έκανε γνωστό ότι δεν πέρασε η πρόταση της ΑΕΚ κι ότι ο κανονισμός για υποβιβασμό όσων ομάδων δεν έχουν αδειοδότηση παραμένει ως έχει.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ υποστήριξε μιλώντας στον "Fair Play FM 96,1" πως δεν έχει κρύψει ποτέ ότι ως παιδί υποστήριξε τον Παναθηναϊκό κι αποκάλυψε ότι έκανε και το γιο του φίλο του "τριφυλλιού" αν κι αρχικά υποστήριζε τον Ολυμπιακό λόγω φιλίας με το γιο του Μίλαν Τόμιτς. Αναλυτικά όσα είπε:

Για την υποστηρικτική ψήφο προς τον Παναθηναϊκό: "Ήταν καθαρά συναισθηματική ψήφος. Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι από μικρό παιδί ήμουν Παναθηναϊκός. Μάλιστα, έκανα Παναθηναϊκό και το γιο μου. Ο γιος μου ήταν Ολυμπιακός, γιατί ο καλύτερός του φίλος είναι ο γιος του Τόμιτς. Μετά το παιχνίδι με τον Καλόπουλο τον μετέπεισα".

Για τη μέχρι στιγμής εμπλοκή του σε πολλούς ελληνικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους: "Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο είναι παροιμιώδης. Θα έπρεπε να πουλούσα όλη την περιουσία μου, όμως, για να αγοράσω τον Παναθηναϊκό. Μου στρώσανε χαλί και στον ΠΑΣ Γιάννινα και στον Ηρακλή και στην Παναχαϊκή".

Για την ανάγκη παρουσίας ιστορικών ομάδων στη μεγάλη κατηγορία: "Έχω μία ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία. Ο… δρόμος της είναι οι τίτλοι και διεκδικούμε φέτος έναν τίτλο. Δεν πρέπει να λείπουν από την κατηγορία οι μεγάλες ομάδες, όπως τώρα ο Άρης. Έτσι όπως είναι η νομοθεσία, φανταστείτε να ανεβεί ο Απόλλωνας Λάρισας. Μακάρι να ανέβει η Δόξα Δράμας και η Παναχαϊκή. Εύκολα παίρνουν αδειοδότηση οι ομάδες με μηδενικούς προϋπολογισμούς, επειδή δεν έχουν χρέη. Όταν, λοιπόν, βάζεις ως κριτήριο την αδειοδότηση, εκτός του ότι αγνοείς τη FIFA και την UEFA, πρέπει να σκεφτείς ποια είναι τα κριτήρια για να ανεβεί μία ομάδα στη Superleague;».

Για την έδρα του τελικού Κυπέλλου σε περίπτωση που τεθούν αντιμέτωποι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΛ: "Όπου θέλουμε, θα κάτσουμε να τα βρούμε. Θα ήταν λάθος να γίνει στο ΟΑΚΑ. Αν και η σχέση μου με την οικογένεια Σαββίδη δεν είναι καλή, θα βρούμε την άκρη. Κανονικά θα έπρεπε να το κάνουμε στη Λάρισα, ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος. Τόσα χρόνια παίζει τελικούς στην Αθήνα. Για εμάς δεν είναι… οικεία η περιοχή του Βόλου".

Για την ΑΕΛ: "Έχουμε σωθεί, δε θα φτάσει κανείς τους 26 βαθμούς. Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα. Έχουμε πέντε παιχνίδια μπροστά μας κι έχουμε στην έδρα μας τον Παναιτωλικό και τη Λαμία την τελευταία αγωνιστική. Θα ξεπεράσουμε τους 30 βαθμούς. Θέλουμε η ομάδα να προοδεύει, πέρσι μαζέψαμε 28 βαθμούς. Έχουμε κάνει και τη διάκριση στο Κύπελλο, είμαστε μία ομάδα νοικοκυρεμένη, η οποία παίρνει αδειοδότηση UEFA".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ