STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κοντονής: "Αυτό το ποδόσφαιρο θέλετε κύριοι ιδιοκτήτες;"

Κοντονής: "Αυτό το ποδόσφαιρο θέλετε κύριοι ιδιοκτήτες;"
Κοντονής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής αποκάλυψε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με την FIFA για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο. Αιχμές για τους ιδιοκτήτες των ομάδων της Super League.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" και μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Αναφέρθηκε στις επιστολές που έστειλε στην FIFA και τις αλλαγές της ΕΠΟ στο χώρο της διαιτησίας και των πειθαρχικών οργάνων χωρίς την έγκριση του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Με αυτούς τους όρους περιμένατε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα; Όλοι θα θέλαμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα που θα βασίζεται στην ισονομία, στην αξιοκρατία, την αξιοπιστία, αλλά δυστυχώς αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν", τόνισε αρχικά και συνέχισε:

"Όχι μόνο δεν τηρήθηκαν ορισμένα πράγματα που είχαμε συμφωνήσει, αλλά είχαμε και ανάστροφη πορεία των γεγονότων. Ενώ το περσινό πρωτάθλημα εξελίχθηκε ομαλά όσον αφορά τα πειθαρχικά όργανα, είχαμε τακτικούς δικαστές που είχαν εξαιρετικό έργο, μόλις πριν από 15 μέρες και μάλιστα τη στιγμή που είχα φύγει για το Ρίο να εκπροσωπήσω την Ελλάδα, η ΕΠΟ είχε την έμπνευση να προβεί σε μία πράξη εκτός λογικής και νομικής βάσης.

Έκανε αλλαγές στη σύνθεση των οργάνων γιατί δεν άρεσαν οι αποφάσεις στην ΕΠΟ. Το είπαν οι ίδιοι. Οι ενέργεια αυτή όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από κανέναν. Είχαμε αντίδραση του προϊσταμένου της διοίκησης του πρωτοδικείου και αμέσως μετά της Ένωσης δικαστών και εισαγγελέων".

Για τις αντιδράσεις των τελευταίων ημερών, ξεκαθάρισε:

"Η οποία ένωση προχώρησε και κάλεσε τα μέλη της, δικαστές που στελεχώνουν αυτά τα όργανα, να μην αποχωρήσουν από τις θέσεις τους. Όλα αυτά τίναξαν στον αέρα το πρωτάθλημα. Το σύστημα το ισπανικό ήταν να ισχύσει με τους τρεις αρχιδιαιτητές. Υπήρξε αυθαίρετη αντίδραση ενός τρίτου προσώπου που δεν γνώριζε ο διαιτητής που όρισε η Super League.

Αυτό το μοντέλο δεν το είχαν συμπεριλάβει στους κανόνες τους (η ΕΠΟ), οπότε αν μία ομάδα πήγαινε στο CAS μπορούσε να ακυρώσει το πρωτάθλημα. Όλη αυτή η κατάσταση με τις παρανομίες με τις δουλειές του ποδαριού πυροδοτεί μία αντίδραση και από τις ομάδες.

Με ανακοινώσεις και δημοσιεύματα από οπαδικές εφημερίδες που ξεχειλίζουν από ύβρεις και μισαλλοδοξίες. Το ζήτημα είναι αυτό το πρωτάθλημα θέλουν οι επενδυτές και οι ιδιοκτήτες; Σε αυτό το πρωτάθλημα θέλουν να επενδύουν;"

Για την παρέμβαση της κυβέρνησης, τόνισε:

"Η κυβέρνηση ουδέποτε όταν έχει μία αντιδικία με την ΕΠΟ για θέματα θεσμικά δεν έχει αντιδικήσει με ομάδες. Κατά καιρούς για θέματα διαφάνειας και τήρησης των νόμων έχει βρεθεί βαλλόμενη και αυτό είναι τιμητικό για εμάς.

Δεν είμαστε ούτε φίλοι, ούτε εχθροί με κανέναν. Επομένως η αντιδικία που έχουν τώρα, η αντίδραση που επιδείξαμε σε καταστάσεις που περιέγραψα, έχει να κάνει με τον θεσμικό ρόλο που δεν παίζει η ΕΠΟ με τον τρόπο που και η FIFA υποδεικνύει".

Στη συνέχεια αποκάλυψε τις συζητήσεις με την FIFA:

"Θέλω να αποκαλύψω ότι ήδη έχω στείλει επιστολές στην FIFA και χθες (18/8) έστειλα κι άλλες. Καλούμε τις ομοσπονδίες στο πλαίσιο του καταστατικού τους να αντιδράσουν. Αν το εγκρίνουν, να έρθουν να μου το πουν. Αλλά μας έχουν πει το αντίθετο και αφού ισχύει αυτό, τότε ας αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των Ελλήνων φιλάθλων.

Η χώρα δεσμεύεται από διεθνείς συμβάσεις και σε θέματα του κάθε αθλήματος καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει. Όταν όμως από τη δράση αυτών των οργάνων προκύπτει πρόβλημα, τότε η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις διεθνείς ομοσπονδίες επεμβαίνει.

Δεν μπορούν να γήπεδα να μετατραπούν σε αρένα να αιματοκυλίζεται ο κόσμος και νέα παιδιά να πέφτουν στην δύνη του τυφλού οπαδισμού που μπορεί να είναι καταστροφική για τη ζωή τους και τις οικογένειες τους".

Κλείνοντας, είπε:

"Νομίζω ότι οι ομοσπονδίες μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Η ΕΠΟ φρόντισε να γίνουν όλα αυτά τα απαράδεκτα όταν αποχώρησα νομίζοντας πως έχουν χώρο να δράσουν. Οι επιστολές που έστειλα από το Ρίο έχουν να κάνουν με το ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στο ποδόσφαιρο.

Δεν θέλουμε να έχουμε την πρωτοκαθεδρία. Μακάρι να είναι η τελευταία φορά που θα πάρουμε τέτοια μέτρα".

Προς τους ιδιοκτήτες. Θέλετε αυτό το προϊόν; Αυτό το ποδόσφαιρο και με αυτό το καθεστώς; Σας αρέσει; Αυτό είναι το πολιτισμένο ποδόσφαιρο; Γιατί να είναι στην Ελλάδα έτσι;"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ