STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Κόλλησε" ξανά η ΑΕΚ, 0-0 με τον Πανιώνιο

"Κόλλησε" ξανά η ΑΕΚ, 0-0 με τον Πανιώνιο
ΑΕΚ, Πανιώνιος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, στο ντεμπούτο του Μοράις και έμεινε στο 0-0, έχοντας 11 βαθμούς έπειτα από έξι ματς. Σκληρό "καρύδι" οι φιλοξενούμενοι, που πήγαν στους 10 πόντους.

Στο αμέσως προηγούμενο ματς στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ είχε προπονητή τον Κετσπάγια, είχε αντίπαλο τον Ηρακλή και «κόλλησε» στο 0-0. Με κάκιστη επιθετική λειτουργία και ελάχιστες ευκαιρίες. Αυτή την φορά είχε προπονητή τον Μοράις, στο ντεμπούτο του στον πάγκο, είχε αντίπαλο τον Πανιώνιο, αλλά και πάλι κόλλησε στο 0-0.

Ξανά με κάκιστη επιθετική λειτουργία, ξανά με ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ. Αυτή την φορά υπάρχει το ελαφρυντικό των πολλών απουσιών, ειδικά στην επίθεση. Ενώ ο Πανιώνιος ήταν μια εξαιρετικά οργανωμένη και προσηλωμένη στο πλάνο της ομάδα. Όμως και πάλι, το αγωνιστικό πρόσωπο της ΑΕΚ, ήταν υπερβολικά κακό, γι αυτό και το φινάλε βρήκε τους οπαδούς να αποδοκιμάζουν. Αυτή την φορά το 4-1-4-1, που ο Μοράις κράτησε από την Λάρισα, ήταν δυσλειτουργικό. Και ο Πανιώνιος με το παιχνίδι του, το αποσυντόνισε πλήρως.

Στα μέτρα του Πανιωνίου

Η αλήθεια είναι από το πρώτο ημίχρονο και από την αρχή του ματς ο Πανιώνιος κατάφερε να το φέρει στα μέτρα του. Κυρίως διότι είχε «διαβάσει» και εκμεταλλεύτηκε όλες τις αδυναμίες της ΑΕΚ. Με πολύ τρέξιμο στον χώρο και πολύ πρεσάρισμα, ο Πανιώνιος υποχρέωνε, κυρίως τους μέσους της Ένωσης, σε πολλά λάθη. Και κυρίως βραχύκλωσε όσες επιλογές ανάπτυξης παιχνιδιού είχε η ΑΕΚ, είτε με τις πρωτοβουλίες του Γιόχανσον, είτε κυρίως αυτές του Μάνταλου.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Παναγιώτης Μεσσήνης (Αχαΐας)

ΑΕΚ (Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Γιόχανσον (84’ Γαλανόπουλος), Αραβίδης (66’ Πέκχαρτ), Πλατέλλας (67’ Σιμόες), Αλμέιδα, Μάνταλος, Μπακασέτας.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Γκιοάτα (90’ Πατσατζόγλου), Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας, Μασούντ, Μπεν (70’ Μασούρας), Ανσαριφάρντ (86’ Ενγκόνγκ).

Γκολ: -

Κάρτες: 52’ Ρισβάνης, 64’ Πλατέλλας, 66’ Οικονόμου, 76’ Αλμέιδα, 80’ Γιαννιώτης, 89’ Μπακασέτας, 90’ Ενγκόγκ

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Πότε ο Σιώπης και πότε ο Κόρμπος έβγαιναν πρώτοι πάνω στην μπάλα. Ενώ υπήρχαν και φορές που το πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ΑΕΚ, ξεκινούσε ακόμα και από τα λάθη που προέκυπταν από την πίεση χαμηλά από Ανσαριφάρντο και Μασούντ. Η Ένωση προσπάθησε να βρει λύσεις από τα άκρα. Ούτε και από εκεί πάντως βρήκε διαδρόμους. Με εξαίρεση την φάση του 25’, που ο Μάνταλος έβγαλε σέντρα «πάρε – βάλε» στον Τσιγκρίνσκι, όμως ο Ουκρανός εξ επαφής έπιασε κεφαλιά άουτ. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που η ΑΕΚ απείλησε ουσιαστικά την εστία του Πανιωνίου στο πρώτο ημίχρονο. Βεβαίως, ούτε οι φιλοξενούμενοι ήταν απειλητικοί. Παρόλο μάλιστα που έβγαιναν πρώτοι στις στημένες φάσεις, δεν απείλησαν την εστία του Ανέστη, ούτε μια φορά. Εξ ου και οι δυο ομάδες πήγαν με το μηδέν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Ανακάτεψε την τράπουλα ο Μοράις αλλά…

Με την εικόνα που είχαν οι δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, ήταν φανερό πως αυτή που έπρεπε να αλλάξει κάτι στο δεύτερο, ήταν η ΑΕΚ. Βεβαίως για τον Μοράις το πρόβλημα ήταν, πως δεν υπήρχαν επιλογές στον πάγκο. Ειδικά για την γραμμή κρούσης. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως ο μοναδικός επιθετικογενής παίκτης που είχε ετοιμοπόλεμο ο Μοράις, ήταν ο Πέκχαρτ. Πάντως ο Πορτογάλος τεχνικός με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα. Γύρισε το σχήμα σ’ ένα κλασικό 4-4-2, φέρνοντας τον Αραβίδη δίπλα στον Αλμέιδα και αφήνοντας μόνο τον Μπακασέτα δίπλα στον Γιόχανσον. Όμως και πάλι η ΑΕΚ δεν έβρισκε τρόπο να απειλήσει.

"Κόλλησε" ξανά η ΑΕΚ, 0-0 με τον Πανιώνιο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι παίκτες του Πανιωνίου, τόσο στη μεσαία γραμμή, όσο και στην άμυνα τους, εξακολουθούσαν να βγαίνουν πρώτοι πάνω στην μπάλα. Και δεν άφηναν στην ΑΕΚ κανένα περιθώριο για «ορθόδοξες» επιθέσεις. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως με εξαίρεση μια κεφαλιά του Αραβίδη στο 62’ που πέρασε άουτ και ένα σουτ του Μάνταλου στο 73’ που επίσης έφυγε άουτ, η Ένωση και πάλι δεν απείλησε ουσιαστικά. Από την άλλη μεριά ο Πανιώνιος, που είχε περισσότερο στο μυαλό του να κρατήσει την ισοπαλία, βρήκε χώρους στο ανοικτό γήπεδο. Κυρίως με τον Ανσαριφάρντ. Αλλά στην τελική προσπάθεια είχε κακές επιλογές. Και έτσι έμεινε το 0-0 στο ΟΑΚΑ, μέχρι και το τέλος.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΕΚ ευκαιρίες δεν έκανε πολλές. Όμως στο 25ο λεπτό, αυτό που έχασε ο Τσιγκρίνσκι, είναι αυτά που συνήθως δεν… χάνονται. Ο Ουκρανός εξ επαφής, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο ματς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Παπαδόπουλος δεν χρειάστηκε να διαχειριστεί δύσκολη φάση. Εκείνο που χρειάστηκε, ήταν να διαχειριστεί το δυνατό παιχνίδι, που πολλές φορές ξεπέρασε και το όριο. Αλλά και στον πειθαρχικό έλεγχο δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Οι περισσότεροι από τους παίκτες του Πανιωνίου έκαναν πολλά χιλιόμετρα και έβγαλαν πολλή δουλειά. Εκείνο το κοντέρ που έγραψε όμως τα περισσότερα χιλιόμετρα, ήταν ο Μανώλης Σιώπης. Πολύ τρέξιμο και πολλή δουλειά στη μεσαία γραμμή, ήταν αυτός που συνέβαλε καθοριστικά ώστε να βραχυκυκλώσει το παιχνίδι της ΑΕΚ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η συνέπεια που είχαν οι παίκτες του Πανιωνίου στο αγωνιστικό τους πλάνο. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, έκαναν αυτό που είχε σχεδιάσει ο Μιλόγεβιτς. Με ελάχιστες παρεκκλίσεις ή λάθη. Και αυτό ήταν ουσιαστικά που έδωσε τον βαθμό στον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η τεράστια αδυναμία της ΑΕΚ, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ακόμα παιχνιδιού στο Ολυμπιακό Στάδιο, απέναντι σε μια οργανωμένη ομάδα. Όπως και απέναντι στον Ηρακλή, έτσι και απέναντι στον Πανιώνιο, η Ένωση έμεινε στο 0-0, με ευκαιρίες για γκολ μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Photo credits: Action Images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ