STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Κόκκινο" για την ΚΕΔ, στο μέλλον για επαγγελματική διαιτησία

"Κόκκινο" για την ΚΕΔ, στο μέλλον για επαγγελματική διαιτησία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση της Super League με την ΕΠΟ. "Κόκκινο" για την ΚΕΔ, στο μέλλον για επαγγελματική διαιτησία. Σύσκεψη των μικρομεσαίων αυτή την ώρα στην ΒΙΑΜΑΡ.

Για τα προβλεπόμενα από την συνθήκη διαιτησίας που έχει υπογράψει η ΕΠΟ με την UEFA ενημερώθηκε ο Γιώργος Μποροβήλος και η αντιπροσωπεία της Super League που επισκέφτηκαν το μεσημέρι τα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Και μπορεί ο πρόεδρος του συνεταιρισμού να δήλωνε μετά το τέλος της συνάντησης "Δεν έχουμε καταλήξει κάπου ακόμη. Συνεχίζονται οι συζητήσεις" ωστόσο η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική.

Οι του συνεταιρισμού ενημερώθηκαν ότι υπάρχει κόκκινο φως από την UEFA όσον αφορά την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και την επιλογή του αρχιδιαιτητή στην οποία η Λίγκα θέλει να έχει λόγο για την επιλογή του αλλά ακόμη και για την αποπομπή του. Σε ότι αφορά την επαγγελματική διαιτησία ειπώθηκε ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υπό προϋποθέσεις, μπορεί να εξετάσει την συγκεκριμένη πρόταση στο μέλλον.

Ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις: να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των διαιτητών στους οποίους αυτή την στιγμή οφείλονται οι αμοιβές και τα οδοιπορικά από την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος που έχει λήξει εδώ και 10 ημέρες. Ένα ακόμη θέμα για το οποίο υπάρχει ερωτηματικό αφορά την ασφάλιση των διαιτητών.

Στην συνάντηση δεν ήταν ο εκπρόσωπος της UEFA, Τζον Γουόρντ, παρά τα όσα είχαν διαρρεύσει. Ο Βορειοϊρλανδός που βρέθηκε στην Ελλάδα στις αρχές της εβδομάδας, εξέτασε τις προτάσεις της Λίγκας και στάθηκε και αυτός στις καθυστερήσεις στις πληρωμές των ρέφερι και στην επιλογή της ΚΕΔ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να στείλει τις απόψεις τους και εγγράφως.

Η συνάντηση στην ΒΙΑΜΑΡ

Για τα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση με την ΕΠΟ, ενημερώνονται αυτή την ώρα οι εκπρόσωποι των 12 μικρομεσαίων ΠΑΕ της Super League σε συνάντηση στα γραφεία της ΒΙΑΜΑΡ υπό τον Χρήστο Πανόπουλο.

Επί τάπητος εκτός από την διαιτησία θα τεθούν και οι προτάσεις που έχει στα σκαριά ο ιδιοκτήτης της ακριτικής ομάδας για play offs και play out ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Η NOVA από την πλευρά της φέρεται να έχει ζητήσει μείωση των ομάδων σε 14 ή και σε 12 και αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση των ομάδων.

Photo Credits: Action Images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ